@churalliya

Friday, August 13, 2010

Kembali bertugas dgn hati berbunga


Cukup-cukup lah MC 2 hari di bulan puasa.. dah mcm budak kecik berpuasa.. selang 10 minit tgk jam.. apsal la ngko lmbat sgt gerak.. najmi tido mekchu tido.. najmi bangun mekchu tido.. hahaha..

Kemudahan berblogging & febsuking telah dirampas oleh bro.john semalam.. grrrrrrr... seharian tak dpt online bisa menimbulkan keresahan... sib baik ada najmi.. bleh gomol2 dia walau pun sbnarnya byk tenaga di habiskan dgn melayan budak kecik tu..

untung korang yg dok dlm ekon masa puasa nih.. sejukkkk je.. mekchu amat bersimpati dgn keadaan anak2 kita, emak2 kita, bibik2 kita yg dok kat rumah tanpa ekon.. serik woo.. mmg dugaan.. kita yg dok dlm ekon ni pun dah terasa lapar, penat, ngantuk.. bayangkan dorang kat rumah.. bayangkan.. cpt bayangkan...

excited sbnarnya nak masuk keje untuk hari pertama di bulan Ramadhan.. dup dap dup dap lak rasa.. bila baca komen yana mlm td lagik lah bertambah xcited..



perkara pertama yg mekchu pandang pagi bila smpai opis pg tadi ialah tgk Wall of Fame UPTM.. hahaha.. sejak bila dinding tu ada nama glamer tu??

inilah Wall of Fame UPTM.. sudut yg paling cantik yg pernah ada kat UPTM.. a big clap to Faizal (yg buat sanggul mekchu hari tu), Hazry & co..


ada senarai tarikh lahir staff


ada sudut kelahiran utk baby.. tapi apsal ntah dorang ni tak bg2 gmbr anak2 dorang.. kang mekchu letak gmbr najmi kang...


terharu.. sgt terharu sbb sudut penghargaan ni baru je diwujudkan.. gmbr mekchu & CC Chom adalah yg pertama di situ utk 'anugerah'.. tak sangka dpt rasmikan..

cpt2 lah ada anugerah baru.. kalo tak setahun la gamaknye gmbr kitowang kat situ.. hahaha.. naik muak lah opismate tgk..

18 comments:

Capo Grande said...

xpe jgn risau ...kitorang xmuak pun tgk gambar cc...huhu...

CaDLyNN said...

wah! dapat anugerah gitu..
mmg pekerja berdedikasilah mekchu ni... CONGRATS! :)

AKO @ retna said...

welkam back mekcu hehehe... amboii ceria ya lepas dapat 2 hari MC...

mc mc poser ke tak 2 hari tu? hehehe :p

eT said...

waahhh..congratz la mekchu...glemer tu dok kt dinding..hahaha

mekchu said...

sir capo : ko tipu.....

lynn : tq.. tak de la dedikasi sgt.. rezeki je tu

ako : of kos ceria dpt cuti 2 hari.. semangat ni.. semangat.. 1st day hari tu je x sempat.. syhhh

eT : muka dinding kah?? hehe tq

ch@ said...

tepuk tgn sambil buat ombak kat mekChu... hehe, TAHNiAH mekChu ;)

CuTeMiUt78 said...

kira gambo mekchu la yg merasmikan ruang anugerah tu ya.. tahniah..tahniah

mekchu said...

cha : siap buat ombak tuh.. wah, terharunye.. mcm nak nahes nihh.. tq cha

cutemiut : komen marathon lagik.. sudut tu pun baru buat.. nmpk gaya yg pertama lah.. x tau bertahan bape lama

littlehumblelynn said...

menariknya..kenapaler kat opis ku x de benda2 gini..nampak simple tp sgt menarik!!

MieZa said...

congrate kak...
cantik lar wall tue...tak terpikir pon mahu buat begitu..comel..

Ila Ramli said...

cantik wall tuh. kreatif n inovatif sape yg buat nih. (teringat zaman sekolah dulu..mmg sebuk ngn deco2 dinding camnih. Err,, adekah itu tanda buat 5S kt opis???)

mekchu said...

lynn : sudut yg paling cantik kat opis.. yg lain2 tak bleh tunjuk..

mieza : bleh la amek ilham.. lelaki yg buat tu, bukan pompuan

ila : setengah S pun blum smpai SUK ni lagi.. sumbangan mekchu hanya 5% je kot.. tlg tampal nama & tolong komen.. harussss.. hahaha

~~@lyci@~~ said...

kreatipnya.. boleh jdkan idea ni hehe.. lain sgt uptm dulu dan skrg kan hehe.. lama dah xmenjenguk uptm ;(

Iyiana said...

wa.. banyaknya puji-pujian..
terima kasih. terima kasih.
saya terima pujian on behalf mereka yang buat wall of fame. haha~

JIVEBUMZ said...

uptm tu apo? hihi
lawa la bleh tiru untuk unit kami plak nie :)

mekchu said...

alycia : kat situ je cntik.. kat lain2 boleh bikin sakit jantung.. meh la dtg uptm..

yana : ramai kan yg puji.. suka tau.. yana pun penyumbang jugak apa..

jibam : unit pengurusan teknologi maklumat.. hehe.. mesti blur dari awal.. bleh la tunjuk skill kat boss

rozana said...

uish..
first tgk pej. gomen nyer
notice board ceria !!
congrats..congrats..
p/s teringt masa wat o/chart
kt kmkn dulu..
mekchu tolong org..hehe..time tu baru2 kenal jek..mula2 rasa mcm tkt2 nk tegur..ialah org glamer kn..tp lama2 rupa2nya..lebey kurang jek cam puan!

mekchu said...

kalo ada org yg muda2 kat gomen, ceria la dia..

hehe.. ingat lagi ek..masa tu x tau cane cara nak mendekati puan.. bila sekali dah tau rupanya sempoi, terus hilang simbol keayuan.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...