@churalliya

Monday, September 20, 2010

Folder 3 Syawal

Pagi tu..

tok tok tok.. (tak de respon)
tok tok tok.. (dgr tak dgr je.. ingatkan tgh mimpi ada org ketuk pintu)

sekali muncul dah mak jah dpn kitowang.. kejutkan soh bangun siap2 nak gi kuantan.. oh, termalu aii mak mertua yg kejutkan.. hahahahaha..

siapkan diri, siapkan laki dan siapkan anak..

kol 9 tepat gerak... gi kuantan dgn 2 keta je.. tp riuhnya mcm 12 keta...


pagi-pagi najmi mmg tak bleh bukak mata.. amat lah sepet...


kami ber-5 dalam altis..

perjalanan k.pilah-kuantan ada la dlm 3-4 jam.. ikut jalan muadzam shah tuh.. jalan yg sempit dan tak bleh potong-potong sesuka hati.. kecut je perut kalo bro.john dah start drop gear... ada sekali tu, emergency break.. lebam lutut mekchu terhantuk kat dashboard.. tak dapat aii nak melaram skirt pendek mlm tu tau...

singgah r&r muadzam shah.. pekena teh tarik dulu..


saje nak bg tau kitowang pakai baju sama kedai hari tu..


dlm kol 12.30 cam tu, kami selamat smpai Bndar Indera Mahkota, Kuantan.. sape yg tnggal kat sana, angkat tangan.. bleh dtg beraya thn dpn :)

belah kuantan ni family cik tapa.. jarang2 dpt lawat dorang kat sana..



ada family wan johor, ada family wan penang.. argghhhhh again, i'm confused.. mak keliru!!


dorang nak balik johor ngan penang dah.. mmg tggu je kitowang smpai..


sudahnya posing sndiri sndiri

lupa nak bg tau, kitowang makan nasik... nasik wokk!!! lauk ayam masak lemak cili api lak tuh.. of kos kitowang makan secara rakusnya.. tp melayan najmi di saat2 perut tgh lapar boleh menimbulkan kemarahan dalam diam..

kami di hari raya ke-3.. tak dpt nak sedondon sgt.. mekchu fefel, najmi pink fefel, bro.john pink segan-segan.. layan..


dari muadzam, smpai ke kuantan pikir nak buat gaya apa yg paling sesuai.. hahaha.. semua tak nak mengalah jadi tangan paling hitam

kat kuantan, satu rumah je pun.. yg lelain suma pakat datang berkumpul kat rumah yg sama.. sonang tak yah pegi byk2 rumah kan.. kol 5 cam tu, gerak balik pilah dah..

ckp je ngan org kuantan nak balik pilah, tapi kitowang singgah kat sg.kuantan ni dulu.. perut ni asyik lapar tak cukup makan.. kena la layan selera masing2 dulu..



tetiba semua dah bertukar..

memula najmi ngan nabila je tukar baju.. last-last semua ikut.. kot tukar kat petronas ke ok gak.. ini kat rumah tadi tu masing2 dah tak tahan dah.. tak selesa pakai bj kurung.. dah la hari2 kat opis pun pakai baju kurung kan..

dah pakai bj raya xmas cam ni, baru la selesa nak bersila dalam keta..angin pun masuk atas bawah.. sejukkkk
je..

kat tepi sungai kuantan.. najmi sibuk nak keluarkan peace yg tak menjadi jadi


ada bot lalu.. itu pun nak jakun..


org ramai ingat kitowang adik beradik & mekchu lak tu paling bongsu..


budak kecik ni mmg tak bleh dok diam.. takut dlm sungai je diam nye.. najmi yg tengah terapung

smpai pilah dalam kol 9.30 cam tu.. mekchu yg dok sebelah ni takut sgt nak lelap.. risau kalo bro.john terleka.. kalo jalan kat highway ke, lega jugak kalo terlelap.. ini jalan sempit.. paksa buntangkan mata walau pun sesekali rasa mcm nak lelap sgt dah..

sekali lagi semua kefenatan.. ada ke raya yg tak penat?? esok ada yg dah start keje, ada yg nak balik kl... kitowang bikin plan last minute.. tggu..

eh, kat kuantan hari tu ada nmpk poster k.eliz (poster program lppkn rasanya) kat tepi jalan area teruntum tu.. soh bro.john pusing balik nak amek gmbr.. dia malassss nak layan binik dia.. apa daaa... tp abg.Z ngan k.eliz sendiri pun malas... cane tu??


8 comments:

tiefazatie said...

wah2..xpe sis..ifa pun raya sakan nie..haha..me raya pun kaler pepel..hihihi

~~@lyci@~~ said...

syoknya dpt pakai bj sekedai hehe.. sedondon kan.. yg picca bertiga tu siyes lah.. mmg mcm adik-badik..

rozana said...

org tgh tunggu entry pasal arwah wawa ni..
sedihnya..x dpt byg camnelah dia menderita yg amat menanggung sakit before pergi..
Allah lebih sygkan dia kan..
Allah x mo dia menderita lagi teruk..
Al-Fatihah tuk arwah wawa

NeenaAnuar said...

wah.. meriah you ollzz berbaju sepesenn kann.. warna lain2.. nice! :D

Rashid said...

wahh meriahnya. suka tengok ..

Chekpid said...

amboi...meriah ko wok...raya sakan. btw,lawa ah baju laye...

shaza said...

mekchu, kite pernah lalu jalan kuala pilah-muadzam dulu sebab nak pi rumah sedara kat felda keratong kalau tak silap.. jalan tu memang sempit.. takot tengok kete laju2..

Iena said...

sukala baju boria mekchu tu... nak tambah ahli club boria jugak boleh? nak kaler merah jambu... hehhee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...