@churalliya

Monday, September 6, 2010

Majlis Iftar bersama Kelab Potong

Keahlian Kelab Potong adalah terdiri daripada ex-student UUM batch 2000/01.. acara berbuka puasa seumpama ini telah 4 tahun diadakan.. pergghh geli mat mat mat la guna ayat skemmm mcm nih..

Majlis Iftar bersama Kelab Potong @ Taman Ekuestrian Putrajaya (4 Sept 2010 = 25 Ramadhan 1431 Masihi)


Setelah 157 komen di fesbuk, maka tertunai lah jugak acara yg bleh dikategorikan sbg acara tahunan nih.. susah okeh nak tunaikan selera gajah masing-masing.. mula2 beh kurang 32 orang jugak yg bagi nama kata nak join.. tp saat2 akhir ramai jugak yg tak dpt datang atas mcm2 sebab.. iye lah kan.. masing2 dah ada family, mcm2 hal pulak nak kena tunaikan.. tak pe, janji benda ni jalan!!!

kalo ikutkan harga mmg mahal.. RM45/person.. makanan tak byk choice sgt.. boleh laaa... yg best part kambing golek je.. nyummmeh.. yg lain2 not so so..

tp apa yg penting, dpt jumpa kawan2.. mmg majlis mcm ni baru la dpt jumpa budak2 potong nih.. kalo dorang yg area kl sana tu selalu la jumpa.. tp mcm mekchu yang belah2 selatan ni mmg susah...

apa progress family pun dah tak ter update.. soalan mcm "ko dah bape org anak??" rasa tak sesuai utk kategori kawan2 rapat mcm ni.. patutnya kita sentiasa update progress kawan2 yg pernah rapat ngan kita suatu masa dulu kan.. ? ecehhh...

kitowang mmg sgt rapat.. ramai yg kawin sesama kawan2 jugak..
1. panjang & atut - x dpt dtg sbb atut dlm pantang kat johor
2. din & emi - emi tak de sbb sarat pegnen for 2nd baby
3. bro.john & mekchu
4. adam & milah
5. ejai & erna - x dpt dtg
6. poyok & diana - x dpt dtg
7. kudin & zam
8. mizi & hajar
9. ate & pijot -pijot x dpt dtg.. pun sarat pegnen 2nd baby

hambik.. 9 couple telah selamat dijodohkan (rasa mcm ada yg tertnggal.. bro.john, pls update).. yg x de nama kat situ bertemu jodoh ngan org luar.. mekchu pun tak pernah kira selama nih okeh.. hehe.. semua tu kawan2 masa belajar.. dorang tu dah mcm family sendiri dah..

kehadiran 23 org out of 32 pun dah cukup bermakna..


smpai2 je budak kecik ni tido.. dari pagi tahan mata.. belasah meniarap kat alamanda sbb ngantuk.. tp tak mo jugak tido.. last2 kat simpang PICC tu baru tido..


makan time.. tmpt cantik.. saje booking kat luar.. lebih selesa


yg kecik ada.. yg besar ada.. yg putih ada.. yg tak berapa putih pun ada.. kami 1 Malaysia!!!

kena pesan awal2 ngan dorang ni kata nak amek gmbr.. kalo tak mesti ada yg balik dulu.. try to list down..

dari kiri (belakang) : datang bujang & ada yg masih bujang
kalai, benut, ate, azam, budi, din & fio

dari kiri (bawah) : diri ikut pasangan
milah & adam, mizi & hajar, bapak & sue, teh & takim, yeob & nurul, zam & kudin, pojie (x de lak dlm gmbr) & wife, cikong & didi

mekchu paling kagum ngan ate.. dia dtg all d way form jb utk join majlis ni.. benut dari batu pahat & yeob dari alor gajah.. next time kita wat kat melaka je la..

organizer collect duit.. sebarang cerita simpati tidak di layan


cikong & didi


zam & kudin


mizi & hajar


nurul & yeop


adam & milah


teh & takim


kalai (dtg single but not available.. binik dia mabuk)..


hajar, mekchu & zam

tgh mekchu sibuk snap gmbr budak2 tu utk kenangan & bro.john lak sibuk collect duit.. najmi membawa diri.. hahahaha.. tau dia gi mana?? pegi bergambar ngan group lain.. tgk la tu elok je dia bawak diri..

baru pasan anak sendiri dah lama posing ngan group lain..


tgk la tuh. hahaha.. terselit baik punya.. mmg genetik papa ko la..


ada lagik.. pas tu byk lak tu dpt duit raya..


finally, kat parking dah nak balik.. baru pasan gmbr kitowang tak de lagi... patut pun najmi majuk membawa diri.. hahaha..

selain dari berbuka puasa, dapat jugak gather-gather ngan kawan2 yg dah lama tak jumpa.. rindu sgt ngan dorang.. ada ramai lagi yg tak dpt jumpa.. harap2 dapat diteruskan smpai bila-bila.. dah 10 tahun rupanya habis belajar.. kalo 20-30 thn sok ada yg dah bawak cucu kot.. hehehe


14 comments:

Iena said...

mekchuuuuuuuuu... suratan @ kebetulan... pojie tu office mate achik. br smlm kitorang berbuka sama... kecik nyer dunia ni... pimai2 tangtu...

littlehumblelynn said...

mekchu

lamanya x smpt menjengah blog awak..bestnya gathering..baru nih ex UM ada gak wat di shah alam..tp x dapek pg..sbbnya jaga si kecik yg sakit itu..

mekchu said...

iena : ohh.. tak sangka nye.. hahaha.. keje mana dorang tu?? kita ni bila lak nak gather2?? hehe

lynn : tak pe, anak lebih penting.. kalo masa tu mengizinkan, mesti tergedik nak join kan..

shaza said...

huhu.. bile citer pasal uum ni teringat memori lame.. pernah couple ngan budak uum dulu.. kolej pernas tak silap.. bercinte dari zaman sekolah kat jb.. tapi takde jodoh.. masing2 dah kawen.. die pun kawen ngan budak uum.. kite sekarang bahagie dengan mr hubby.. hehe

MieZa said...

best nye jumpa kawan-kawan lama =)

Ila Ramli said...

uih...pegi jugak??
saya pn baru pegi iftar kt situ..3 hb itu hari..tp, gmbar tak segempak mekchu punya laa.. haha.
syok kn leh gathering nih..

makdara TERDIVA said...

salam kenal mekchu..

suka tgk budak yg depangkan tangan tu..pandai tul dia berpposing :)

selamat hari raya aidilfitri dari MDT

mekchu said...

shaza : bukan salah mekchu.. kalo mlm ni en.abg tido luar.. haha.. mana la tau dia silent reader kan..

mieza : mmg best

ila : tang mana la yg gempak tu.. lama dah tk jumpa dorang

MDT : harris.. ibu dia kata itu mmg fav pose dia kalo posing.. hehe

AKO @ retna said...

besh kan dapat gather ngan kengkawan lama ni balik....

shaza said...

mekchu, don't worry.. en.abg tak layan blog2 ni.. kekeke..

illafira said...

bestnye dapat berkumpul ngan member2 lama ... lm gak x jpa ngan member2.. dah beranak pinak pun

Don & Nor said...

mekchu..nak tanya...zam dgn kudin tu x-uum gak keee... zam tu keje kat lim kok wing ek?? baru aritu terjumpa kat playground kat area umah. duk kat taman perumhn yg sama...taman alam putra, sri kembgn. echeh...mcm bg address penuh plak.

mekchu said...

ako : dah 10 thn kan.. remaja purba dah kami ni

shaza : fuhh.. sib baik

illa : betul.. semua kurang2 dah masuk 2 anak

nor : a ahh.. dorang tu x-uum.. betul la yg ko jmpa tu.. zam lecturer kat lim kok wing.. dok kat blkang jasko kan.. hehe

Anonymous said...

hiii... beshnye gather camni.
i like ur belog.santai..
dh lame jgk jadik silent reader.ni saje nk komen...
~titie~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...