@churalliya

Saturday, September 4, 2010

Senang sgt kalo online kan

Setiap kali abg pos laju/pos ekspress/courier/skynet dtg bilik hantar bungkusan, muka mesti cerah berseri2.. kalah org yg pakai fair & lovely.. mcm org nak masuk meminang dia pya hepi.. apa kes ayat dah mcm pantun 2 kerat lak nih??? aduusss...

ok smbung.. pas tu mesti nak teka dari siapa kan.. kasik hati berdebar-debar.. (walhal bukan hadiah pun.. mmg pakai duit sendiri).. hahahaha...

kalo dpt tu of kos akan terus bukak secara rakus nya.. tak de simpan2 bwk balik rumah baru bukak... w/pun pada hakikatnya kita tau apa isik kat dalam tu..


mekchu selalu order dari kawan2 kat fesbuk.. belog pun ada gak.. tp skang kat fesbuk lagi hangat kan.. set GAP 2pcs boy set ni dari Eida Mohd.. RM55 untuk stripe top + pant

mesti ada yg ckp mahal, tak berbaloi ke hape ke kan.. ada aku kesah??? janji mekchu puas hati.. sbb tak payah susah jalan2 cari baju.. mcm2 kena pikir... parking, tmpt, tenaga, etc..

smpai je parcel, terus koyak.. bukan nak smpul.. mekchu nak kan isi.. isi?? nom nom nom.. bila korang nak bagi isi kat mekchu nih??


kat opis.. terus MMS bro.john bg tau seluar mcm beso..

lepas je berbuka semalam, terus sarungkan kat badan najmi.. bukan senang tau nak pujuk dia soh try baju.. nak acu kan baju kat badan dia pun kemaian payah.. bila ckp nak jalan, terus dia merelakan..

tgk je la aksi2 dia nih.. seluar tu 'gedobosh' skit.. bila pakai bj cam ni, terasa dah besar anak mama ni.. sekejap je masa berlalu kan.. oohhhh...


baju ngam2, cuma seluar tu mcm askar pencen la dik oii.. teringat cerita prebet jamilah malam tadi.. hahaha

tp kalo beli online ni mmg besar risiko nya.. risau pada size & kualiti kain.. tp pandai2 korang la.. kalo boleh, kasi o,tilik betul2 gmbr tu.. kalo bleh zoom smbil pakai kanta pembesar.. kalo benda yg senang nak jumpa, tak yah la smpai nak beli online kot... beli hanya pada barang2 yg limited edition & susah nak jumpa kat tmpt kita..

kualiti kain utk bj & seluar najmi tu amat selesa.. itu lah yg kita cari..



16 comments:

MieZa said...

hehe muat-muat jer dengan najmi... =)

MAMA's BABY SHOP said...

camtu nak syor mekcu melawat blog baju baby kita la hhehehe bole syor kat kengkawan juga

http://mamababyshop.blogspot.com

Ya ALya said...

hehheeh....ya ni memang slalu beli online untuk sara ni mekchu,mungkin taste sara kt kpg ni tak de yg dia berkenan,tapi kdg2 ada gak dia berkenan,tapi tu pun boleh di kira pakai jari...

setakat ni ya beli online alhamdulillah,sebab ya akan mintak ukuran,kalau tak sesuai tak beli,sb kadang2 umur sara ni 3 tahun,tapi ada dress sara pakai bukan untuk umur 3 tahun,pas ni mekchu ukur dulu k....

Muhammad Adam Rayyan said...

aku mekchu jam beli dari sis zareen pun tak gantung2 lagi. haha~

wahh comel la baju najmi. nak pinjam kasi adam pakai? kekeke

illafira said...

dah comel dah najmi pakai baju nie.. bsr skit tak pe.. jgn x muat je

kemma said...

gerammnya tgkk najmi..ensemm

~~@lyci@~~ said...

comeynya najmi pakai..
tulah, alycia mmg takut nak beli on9.. takut xmenepati citarasa huhu..

soclose2213 said...

ok la tu, beso sikit aje..ana pun suka beli on9 sonang..

sue ada awardss..sila amik

shaza said...

canteekk. tak pernah lg beli baju online.. selalu tengok baju utk gegirl cantik2.. macam2 pilihan.. berapa lama tempoh nak sampai kat tangan ek??

p/s-kite ade tgk baju ni kat fb eida.. ternampak jugak name suraya mazni kat situ..

alia said...

tang pinggan tu jahit sikit dah leh pakai kot..klu besar sikit tak pe....

mummysyafie said...

sumtimes baju yang ada kat blog or online shop tak leh jumpa kat luar..so sumtimes nor pun beli onlie gak.

mekchu said...

mieza : sluar beso skit.. mcm ashkar pencen..

mama : ok, nnti mekchu round tgk kot2 ada yg berminat

ya : anak dara ya tu pndai melaram.. tu la, selalu mmg main beli je.. main agak2.. pas ni kena ukur la

papa adam : sama arr.. jam tu ada lagik kat opis.. bwk blk pun belum.. hahahaa

illa : itu la, biar besar.. jgn tak muat

mekchu said...

kemma : gerammmm nye.. hehehe

alycia : elok la tu, nnti eddicted cam mekchu ni payah nak benti.. haha

sc : jimat.. bleh pakai lama.. award?? tq

shaza : bj gegirl?? apakah?? tgk stok, kalo ready stok esok pun bleh smpai..

alia : pnggang tu ada tali.. bleh adjust mcm skirt pegnen tu.. mmg cerut habiss.. hahaha

nor : setuju!! beli kalo susah nak jmpa kat luar kan..

Nik said...

sue,
aku suka sgt tgk baju2 kat FB ni tp nk beli mcm takut2 coz aku ni badan mcm buah Pear.
Tang atas mmg la muat, tang punggung?
bukan nyer dlm FB tu tulis baju tu muat utk org ada punggung size apa?
hahaha...

umi said...

seluar raya askar najmi lebih kurang sama dgn seluar raya amin laa... dah stop beli online baju2 budak ni sebab kualiti dia..kita tatau cane..lagik satu saiz ler.. aku terjah butik masa sale jek, harga selai jadi bawah rm30 jek.
boria laa najmi dgn amin nanti..

mekchu said...

nik : hahaha.. kena pm ngan tokeh tya saiz punggung.. buleh tu

umi : budak lelaki, itu je la pesen ehh kan.. boria la nnti.. mi, dtg arr umah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...