@churalliya

Thursday, September 9, 2010

Sehari sebelum raya

Siapa yang kerja hari terakhir sebelum raya adalah sangat hebat.. ya, anda adalah hebat.. mekchu pun tak pernah wat kerja sehebat tu lagi.. hari2 balik kg pun tatap mau cuti woo....

hari sebelum menjelang raya adalah hari yang paling sibuk.. tp memandangkan semua dah setel awal (mak pun yang setelkan semua.. hiks) maka mekchu pun memulakan langkah untuk last minute preparation.. raya pun kat labu je kan.. hari2 pun balik labu.. ptg raya nnti baru blk pilah..

bro.john awal2 pagi dah gi keje.. ya, dia pun adalah yang terhebat.. tiada yang hebat melainkan yang hebat hebat belaka.. hahaha.. seperti yang telah dijanjikan, kitowang jumpa di stesyen komuter serdang untuk upacara last minute shopping..

feel mcm nak gi dating je.. ohhh pertama kali naik koc wanita rasa selamat dari hujung rambut smpai hujung kaki..

kata koc ni kaler fenk... tapi sama je mcm yang koc2 lain.. mebbe koc fenk tu belah2 s.alam sana kot..


kami semua adalah wanita.. 'wanita sahaja sepanjang masa'


tapi massssssih ado jugak.. adoiiii..

bro. john jemput je, terus ke mines.. ada urusan yang perlu diselesaikan..


video camera yang terkecil di dunia.. baru smpai semalam.. kami telah milikinya :)


bloggie camera.. mmg design khas utk blogger.. lens dia bleh pusing2 ngko.. ishhh sesuai yg amat tu.. tapi 5 megapixel je..

habis je acara shopping, ingatkan mau sambung kat alamanda lagik.. tapi malasss giler.. baik lepak opis bro.john ni & hapdet belog kan..
putrajaya lengang yang amat.. sunyi sepi.. tak kedengaran langsung suara org melainkan bunyik keyboard ni je..
parking keta yg sememangnye penuh bila hari kerja... ini lah hasilnya sehari sebelum raya..

sementara tggu 5.30, baik hapdet belog.. tp ya ampun kesusahan nak hapdet belog kat nre nih..


ke'khusyuk'kan seorang penunggu opis.. hahaha

bro. john ckp hari ni ada 6 org je yang dtg kerja kat bahagian dia.. smpai2 je pagi tadi nmpk dorang tgh berbincang sesuatu... terus dia tegur..
"haa.. apsal tu? bincang nak blk awal ke?"
"bleh ke boss?"
"isik la borang.."
"mekasih boss"
gitu... baik sungguh hati mu.. sudahnya mmg dia sorang je la yg ada kat opis smpai petang.. ahaha.. sib baik ada mekchu ni tukang teman.. eceeeehhhhh...
sekian dari peneman si penunggu opis.. sibuk ngan opis orang.. opis sendiri tu ntah apa khabar la...
Salam Aidilfitri utk semua.. konpem semua dah smpai kg masing2 nih... sakan korang erkk...

3 comments:

Nik said...

Sue,
thn ni pertama kali aku dpt cuti sblm raya
10 thn bekerja, aku selalunya kena keje smpi kan hari raya pertama pun aku pernah kena pi keje.
terror tak?
tabik spring kt aku skrg!
hehehe..

Selamat hari raya!!

mekchu said...

toing toing toing.. (tabik spring)

itu petanda ko kena kawin tuh.. kalo yg bujang ni mmg selalu jd mangsa keadaan.. sian lak aku tgk..

AKO @ retna said...

Samat Hari Raya mekcu...
ye ye ako adalah wanita terhebat sebab masih bekerja sebelum raya.. nak buat camne, kita takde keluarga.. ;-)

Hepi2 ya masa raya... :-)

eh mekcu kat labu, ermmm... igt kg jauh hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...