@churalliya

Wednesday, October 13, 2010

Anak Bujang yang dah semakin bujang

tak dpt pikir tajuk best2.. sejak mentol lampu bilik ni semua menyala, kepala ni pening2 pulak.. teranggggg sgt.. selalu suram je kan bilik ni.. bertambah terang benderang bila cahaya tu terpantul kat kulit mekchu yang putih gebu lagi melepak nih... hahahahahaha... ok, sila sedar diri..

10.10.10 baru2 ni tak de sape2 lak jemput wat makan2.. hihihi.. nak keluar bejalan pun pikir byk2 kali sbb badan ni masih tak ok sgt lagik.. skang bro.john lak demam... mekchu kalo demam, bro.john mesti demam... tp kalau dia demam, mekchu steady je beb....

disebabkan ada terlebih byk masa 10.10.10 tu, mekchu bawak najmi jenjalan.. ajak bro.john dia tamau.. rela terdampar dpn tv tgk sukan komanwell.. yg mengayuh basikal dah tentu lah menang, yg tgk tu apa dapat??

"jom mi... kita g jalan.."

laju aje terus dia pilih baju cantik dalam lemari dia.. over lak tu, nak pakai kemeja aje.. awak tu kuat peluh... ada hati..

asalnya nak potong rmbut najmi.. tp kedai tutup lak.. so, bawak dia gi S2 City Park je.. bagi tgk ikan, layang-layang & main kejar2..


mmg dah prepare pakai sport shoes siap2.. mmg hati mcm dah tergerak kedai rmbut tutup.. itu kalo patah blk rumah, konpem ada amukan dari najmi..

dia tersangat seronot.. ye la, budak mana pulak yang tak suka kalo dah pegi tmpt mcm tu kan.. berpeluh2 main kejar2 ngan najmi.. terasa mcm jogging 3 round..

nak balik tu, pujuk najmi amek gmbr.. dia yg anti camera selama nih bleh rela posing.. nmpk sgt mood dia tersangat baik ptg tu..

mula2 dia malu2.. ada org lalu lalang kat situ


bila soh senyum mmg ini lah gaya nya.. angkat sebelah bahu smbil senyum2 lebih kurang


mntak tukar tmpt pun dia rela & masih dlm gaya yg sama..


dan sama lagi.. setiap gmbr tu tmpt lain2.. tp kat sekitar tu jugak la..


ni gaya soh angkat tangan.. tp dia sgt pemalu..


kenangan.. sgt bangga tau pergi berdua je tanpa bro.john..

bro.john? belum tentu lagi dia merelakan hati dia nak bawak anak bedua-dua-an mcm tuh.. dari dulu lagi, kalo nak gi memana, 2-2 kena ada.. kalo salah sorang x de, najmi tak yah bawak.. huhuhu..

'ala.. kesian najmi...'
'kalau kesian, jom siap!!'

jgn risau, najmi bukan mangsa keadaan.. cuma mama & papa dia yg berpegang teguh kepada penglibatan bersama dalam membesarkan anak.. mana aci!! kena lah adil.. hahaha.. tak gitu??


9 comments:

MieZa said...

betul-betul joging nie kak...berpeluh-peluh terbakar lemak =P

Softtouch [Hanim] said...

ensem oo najmi..comel..mmg sukalah budak2 kalu dpt berjalan2 mcm tu...lepas bebas dia

Chekpid said...

najmi pose senyum manja...auwww!!

cha said...

najmi gedik. luasnya dahi najmi. cerdik.

mekchu said...

mieza : mmg jogging sungguh2.. najmi lari laju.. hehehe

hanim : mmg suuuka sgt.. sib baik x pndai soh repeat..

chekpid : kalo ada gegirl nnti, jgn lupa masuk minang

cha : ikut sapa la tuh.. hahaha

~~@lyci@~~ said...

adoi.. jeles anty tgk rambut najmi ni.. adam bila lah dpat bela rambut cam najmi hehe..

shaza said...

makin besar makin keletah kan najmi ni.. agak2 die posing tu ikut sape ek??

makdara TERdiva said...

nak besarkan anak bukan keje mudah..memang dua2 pihak kena bersama2 menggembleng tenaga..cewah! ayat skema dah kuar..haha!

CaDLyNN said...

cute najmi berposing~
dating berdua dgn najmi ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...