@churalliya

Monday, October 11, 2010

Cantik kah Penghulu itu?

Pernah tya soalan kenapa tmpt tu di panggil Penghulu Cantik? Penghulu tu perempuan ke? cantik ke penghulu tu? x de sape yg bleh jawab secara tepat.. semua main agak2..

tp yg nyata nama Penghulu Cantik tu dah jadik separa rasmi sekarang.. dah ada team bola sendiri.. yep. Penghulu Cantik Football Club (PCFC)

sbnarnya ni acara makan2 sempena bulan raya.. tp memandangkan x de masa yg sesuai, sabtu lepas selesai la jugak hasrat budak2 tu nak berkumpul dan makan beramai-ramai.. i follow yu...

nama pun football kan.. dah tentu lah ramai yg lelaki.. kalau dorang2 je yg wat keje semua bleh tak?? tp mmg dorang pun yg sediakan.. potong buah, bancuh air, susun makanan, tuang kuah satay... ishhh mmg kitowang si isteri ni je duduk smbil tgk..

memandangkan tak de sorang pun yang setuju nak korbankan rumah utk acara ni, maka tmpt seperti di bawah yang jadi penyelamat.. hahahaha...
tmpt yg sgt selesa.. budak2 nak main pun senang..

oppsss.. semua gmbr di copy pes baik dari fesbuk maidi.. bleh yoo..



kena baca doa dulu.. ustaz fadzil asyraf striker terhebat yg belum pernah menghampakan peminat membacakan doa..

jgn konpius.. bukan yg pakai songkok tu yg baca doa.. dia tu tggu turn nak karok je tuh..


pot luck.. byk sgt makanan..


kitowang yg stress sbb najmi tak nak makan


asyik minum air je la.. makan tak nak!! pas tu lari keliling.. sape yang halang dia, dia akan pukul.. jadi, biarkan aje kalau tak nak kena pukul..


terus layan budak putih melepak nih.. peha mcm ayam goreng kfc.. jgn tya mana kasut dia lagi sebelah.. omak ehh pun tak perasan..

sesi hari tu simple je.. tak de ucapan ke ape ke.. makan pun ala kadar.. yg lebihnya sesi karok.. nmpk je set karok maidi terus masing2 berkumpul kat situ.. lepas sorang.. sorang... lepas tu sorang.. sorang lagik... nanyi lah korang smpai sakit anak tekak..

najmi dah besar nnti pandai mengaji tau.. kurang2 kan menyanyi tuhh


mekchu yg agak bad mood.. badan still tak berapa sihat..


tiba-tiba najmi dah tukar baju.. baju pinjam lak tuh.. hari tu mcm ting tong skit, pampers, baju semua tak bawak.. mmg susu semata dlm beg tu.. sib baik ada baju arfan..


mereka yg tggh tggu turn..

tak tahan tgk gaya masing2.. gaya mmg hebat.. sib baik la tak amek video hari tu.. kalo tak, harus tepek kat sini..



acara diselang selikan dgn cabutan bertuah... wahhhh bertuah korang.. jgn risau, hamper telah disahkan oleh penganjur mmg atas RM10.. hahaha


ada yg sponser kek, tp tak sure la sape.. tu la dia budak2 bola tu.. kemana pegi, muka dorang ni mmg ada..


sebelum balik, kaum ibu menapaw.. byk gile makanan tak abis.. kalo asyik nyanyi, memanglah makanan tak abis-abis...
sekian dari kami team penghuluwati hensem.. bleh gitu?? ye la, nak jugak team perempuan..

6 comments:

eT said...

penghulu karok ker?heehe

~~@lyci@~~ said...

jap2 nk ingt.. penghulu cantik tu kek mano ha.. adoi, nmpak sgt den dah lamo xduduk somban haha...

esok, najmi dah besar jd imam muda hehe..

NeenaAnuar said...

waa.. meriahh betoi!

makdara TERdiva said...

ketara kestressan mekchu dlm gambar ni..hiks!

dont stress2 dear..

tp muka mekchu ada iras2 peggy ng lah!..ex-personaliti rtm era 90-an

rozana said...

bapak nyanyi lgu ape tu?
suraya ke churlliya?

CuTeMiUt78 said...

lorr. ingatkan nama tmpt tadi.. aahhaakkss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...