@churalliya

Tuesday, October 5, 2010

Majlis Akad Nikah Elin & Erry

011010 - tarikh cantik itu telah diabadikan oleh elin & erry sebagai suami isteri yang sah.. elin ngan deqna tu adalah org yang sama tau..

alhamdulillah.. 2x gak lafaz.. bukan ke 2x tu kan lebih afdal?.. ecehhh.. mentang2 aii dulu pun 2x jugak.. tapi kali kedua tu lain mcm skit dia nye special.. nnti tgk gmbr smpai habis kalo perasan apa yg special tu.. mmg tak jumpa di majlis nikah yg lain..

sebelum apa-apa pasangan perantin tua ni nak merasa.. elok sgt la tuh.. bro.john pakai bj melayu nikah & mekchu pulak pakai kain putih nikah..

ehem ehem.. duduk kat bawah yo laa.. over sgt kalo kat atas tu.. dorang pun lom menikah lagik


cak lempong khas.. perantin lelaki tu cikgu cak lempong.. of kos dorang kena tunjukkan semangat yg membara-bara..


tetamu yg x sabar2 nak tgk majlis akad nikah..


tapi kena pulak dgr khutbah nikah dulu..

lama wooo.. deqna siap kena sound soh duduk dgn selesa sbb mmg lama.. lepas khutbah, tiba lah masa imam tya soklan kat erry.. masa tu mekchu lak yg cemas lebih-lebih..

imam kata ada 20 soalan nak kena tya.. soalan 1st soh baca al-fatihah.. soalan kedua baca doa qunut.. disebabkan erry dpt jawab dgn bagus, maka imam tu membatalkan lagi 18 soalan yg lain.. hahaha.. betul, imam tu yg ckp cam tuh..

ok..ok.. masa ni semua pakat senyap.. hanya bunyik jantung erry je yg kedengaran... hahahaha...

1st try tak sah sbb tersekat-sekat


2nd try berjaya... yaaaabeeedaaabeeeduuu...


maka secara otomatik dorang telah menjadik suami isteri..


najmi dgn papa wom (papa long) dia


najmi yg tak reti diam walaupun seminit..

sementara tggu perantin tukar baju.. taktau pun ada tukar-tukar baju... patut la tetiba dorang hilang.. ingatkan dah masuk tido.. hahahaha...

pose istimewa dari perantin


doa dari seorang abang..


semoga berkekalan ke akhir hayat..


intro kitowang, closing malam tu pun kitowang gak..

majlis berlangsung selama 3 hari berturut-turut.. nikah, sanding belah perempuan & sanding belah lelaki.. perghhhhh mmg penat, tp sekali penat je.. senang mcm tu, tak yah byk kali amek cuti..


14 comments:

AKO @ retna said...

ala apa salahnya dok bersanding sekali lagi mekcu ngan bro john ataih pelamin tu :p

btw suka la kaler baju perantin.. merah tuh.. perghhh!!

mekchu said...

salah tu.. nnti ada yg berangan sekali lagi.. cane???

kitowang tatau ada kaler merah tu, kalo tak bleh pakai bj raya hari tu

littlehumblelynn said...

bab pengantin lama nak posing tuh x leh tahan nak gelak tuh,..,.layan je lah :)

makdara TERdiva said...

nak tukar2 baju tu yg penat..huhu!

tp cara imam tu nak tanya 18 soalan bole buat si pengantin lelaki pitam..haha!

shaza said...

mekchu, kita tak perasan la ape perbezaan di antara gambar2 tu.. gambar yang pakai baju merah tu utk malam berinai kan..

mummy_ayu said...

meriah gitu..3 hari 3 malam ker?
memang penat buat kenduri kan? tapi seronok...

mekchu said...

lynn : kena layan.. kalo tak sentap!!

MDT : dah terbayang subuh baru bleh nikah.. hahaha

shaza : ish, ada beza.. berbeza sgt

mummy_ayu : sib baik bukan 7 hari 7 malam kan..

MieZa said...

cantik lah merah putih tue =)
sweet=)

mummy Darin said...

sue, aku rasa perbezaannya... kertas tu kan..
yang 1st tu kat bawah
yg 2nd tu kat atas.. so perantin baca je... tul tak.. tul tak???

Capo Grande said...

apsal xde gambar aku ni...huhu...

mummysyafie said...

hubby pun 2 kali gak..kater nyer bila tok kadi sentap tangan tu yang buat first time jadi tak jelas..hihihi..

KaLiS PeLuRu said...

tetibe je tak sabar nk kwin..
hahahaha

shaza said...

oo, gambar yang no 2 tu kena baca skrip eh baru lancar.. kalau salah, sorry yer..

tiefazatie said...

ala..nape xpic mekchu n hubby sanding lg nie??hihi..i mean pas pengantin sanding ah..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...