@churalliya

Monday, October 4, 2010

Pegang-pegang tangan kat opis

nak dekat2 lunch tadi... dpt call dari si dia ajak jumpa kat kantin bawah.. ringtone of kos lagu mizz nina - baby... i never seen someone with your body.. ish, dah mula over.. dah mula... terus jantung ni dup dap.. dup dap...

nak jumpa dia.. nak jumpa dia... hati ni berbunga warna warni dah tak bleh nak ckp excited dia..

kaku kejap.. tarik napas dulu.. baru bleh pikir...

ok, pertama sekali kena tacap dulu.. itu wajib.. kata mau jumpa dgn si dia kan..

baru mau tepek lipstik.. dari pagi tak pakai lipstik rupanya..


hari ni pulak tak pakai eye-liner.. patut la mata kurang bundar hari nih.. okeh, lukis jgn tak lukis..


kat lif.. isshh lambat pulak lif ni smpai.. tekedek-kedek.. rasa mcm 48 tingkat jauhnya...


smpai-smpai je mekchu punya senyum lain mcm lebar dari biasa.. ini memang luar biasa.. seeeeeeeeeenyum aje....
"nak makan tak?" ----- "tak nak" + senyum
"nak minum tak?" ----- "tak nak" + senyum

smbung senyum lagi.. smbil tangan amek & sedut air carot susu si dia..

tiba2 terkenang masa bro.john kat Wisma Negeri tahun 2005/2006 dulu... mekchu datang b/fast sama2 sebelum balik USJ.. sekarang, saat itu telah berulang.. indah.. teramat indah..


alhamdulillah, ini lah detik yang mekchu tunggu2 hampir 3 tahun selama nih.. akhirnya bro.john dapat tukar ke salah satu jabatan di negeri sembilan... syukur ya Allah...

bro.john ckp masuk2 je opis ada 2 surat mintak chair kan meeting.. hahahaha.. selang 2 jam lepas lapor diri dah kena chair miting.. nasib lerrrrrr...

"tak takut ke nak chair miting ni? dah tau ke sikit2 pasal miting tu?"
"ermm.. chair miting je.. bukan kena present pun.."

errkk.. mempengrusikan mesyuarat adalah perkara 2nd last yang mekchu akan buat.. hahaha..

ckp ngan kak jemah hari tu, teringin nak bergambar pegang-pegang tangan kat opis.. see.. see.. dah dpt pegang2 tangan tau..

korang ada?? hahahaha.. gile eksennnn..

18 comments:

~~@lyci@~~ said...

huhu.. ni mmg entry paling jeles i rasa.. siyesss jeles ni mekchu.. dah lame tak rs suasana camni.. last ms zaman tunang2 dulu jer.. tp xdelah dpt pegang2 tgnh camni hehe..

AKO @ retna said...

wah syiok la mekcu lepas ni.. lagi bertambah2 hepi arr ari2 dpat kuar lunch sesamo...

*jeles nih :p

tiefazatie said...

wah..best la mekchu nt..dpt dating ari2 ye..hihi..jeles2..hihi..gatal plak ifa nie..haha

illafira said...

romantiknya.. jeles nie..

illafira said...

romantiknya.. jeles nie..

littlehumblelynn said...

mekchu

waahhhhhhhhh jadi anak dara balik nih..g dating sama..jealous!!

rozana said...

at last..
i ari2 pegang2 tgn ngan incik abang tau!..best..best..
(nk wat cmne keje ngan die jgk kn!)
leh jd lovely couple pasni!

Iena said...

i hari ni bkn takat pegang tangan u... lebey ok... xder kat ofis dah...
achik ajak balik lepak kat umah during lunch hour! seb baik dia puasa sunat 6 syawal hari ni! kalo x... hahahhahaahhahaaaaaa!!!

nuyulaisy said...

lomentiknya...... nk pgang tgan jgk blh???heheheheh

cha said...

jeles-jeles. suuuuuuuuwwwwwwiiiiittttnnyaaaa :D

shaza said...

wah.. bestnyaa.. terus kita teringat balik zaman bercinta dgn mr hubby dulu.. bla waktu lunch je, die datang ambik kita kat uniten.. sekarang ni takde daahhh.. kecuali kalau hari dia cuti pastu anak2 pi tadika.. baru la dapat lunch together..

Chekpid said...

hamboi...berpacaran kao yaaa...bagus mekchu, ada masalah opis boleh share on de spot.takyah tunggu balik umah ataupun menaikkan bil tepon untuk sesi luahan perasaan.chekpid tumpang gumbiraaaaaaaaaa

.::Lynn::. said...

bestnya...

wildcutecat said...

tahniah dapat keje dekat2 n blh selalu bfast kat cafe sesame. jangan nanti mekchu dapat naik pangkat n dihantar ke putrajaya pulak dah la...huhuu

mummy_ayu said...

alahai...sweetnye....

Capo Grande said...

wah jelesnya dpt pegang2 tangan...kalau pegang2 kaki lagi aku jeles tau...huhu...

mummysyafie said...

mmg jeles okk..akak even hubby sebelah nyebelah opis je, jangan kata nak pegang tangan...bertembung kat lobi pun weols buat derk. buat macam tak kenal..ish..ish..mmg jeles ni

CaDLyNN said...

so sweet~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...