@churalliya

Friday, October 8, 2010

Majlis Persandingan Pengantin Hitam & Putih

mmg sorang putih & sorang lagi tak berapa nak putih... hahahaha.. mmg kena sgt lah dgn tema hitam putih tuh...

dulu thn 2005, teringin nak kawin kaler hitam putih.. tp reben pun susah nak cari kaler hitam masa tuh.. ingat lagi, time tu kaler oren baru nak naik.. sempena aura zahid d' orange..

pagi tu lepas gi salun kat pilah (sempat lagi tu gi salun) balik2 tu pasan badan najmi panas... alamak!! ni yg potong stim anak demam time kenduri mcm nih... mmg meragam je dia sepanjang hari..

bapak ehh belum apa2 dah karok dulu.. mmg hari tu dipenuhi acara karok family.. tak rugi amek DJ terhebat hari tu..



siap2 je terus pnggil k.eliz amek gmbr.. kejap lagik konpem dia sibuk.. baik tangkap dia awal-awal..

pas tu ngan bro.john, najmi, abg.Z & k.eliz.. time ni pengantin mmg amat jeles...

lepas tu terjadinya insiden gmbr 'Butang baju Melayu aku mana pahhhh' itu.. dah klik LIKE ke belum nih? kalau belum, sila lah LIKE di sini.. smbil najmi yg dah kebaringan kat bawah.. oh ye, kalau nak tau pasal baju hitam putih mekchu tu atau nak tgk baju2 lain yang dijual, klik kat sini...


okeh... pengantin putih dah siap..


tepat kol 1 cam tu, smpai dah rombongan pengantin pompuan.. mmg tak payah tertnggu-tggu..


silat sambutan dari student ASWARA.. gile dasyat dorang.. bersungguh gile... mmg lawan betul2.. bukan dah rancang, ko pukul kanan tau.. nnti aku elak..



sampai terbaring atas jalan.. konpem kulit terbakar tuh.. nak markah lebih dari lecturer dia pya pasal.. tak sia2 k.eliz pnggil dorang hari tuh..

raja sehari di atas singgahsana...

sambil tu mekchu & najmi lepak bilik pengantin... sheeeeejuk ada ekon... kat luar tu panas... najmi kan demam....
pengantin dihiburkan oleh penyanyi veteran nih... ekekekeke...

tetamu hari tu mmg luar biasa ramai nye.. mekchu mintak maaf kalau ada yg datang, tp mekchu tak sempat jumpa.. mmg hari tu kluar masuk bilik je kije nye.. najmi tido & kejap2 tgk & lap badan dia..

time ni najmi baru bangun & badan dia mmg dah panas... panassss..... tp org masih ramai baru sampai.. nak gi klinik time2 cam tu tak best la pulak.. buatnya kawan2 datang ke..

lepas je posing2 ni, baaaaaikkkk nye dia muntah... habis baju glamer aii tuh...

terus tukar baju.. kain mekchu mmg kebasahan... sudah nya amek gmbr family tak proper.. mekchu pakai seluar tu sbnarnya.. baju tu sib baik tak rendam lagik.. najmi pulak, skin color.. pakai pampers je.. hahaha..

anak demam tetap demam.. tp sesi karok tak masih diteruskan..

lepas balik klinik, shaza call tya bleh datang lagi ke tak.. tak kisah la shaza... ini kan kenduri kawin kat rumah.. bukan kat hotel pun.. dlm kol 3.30 cam tu shaza & family smpai..

1st time jumpa shaza.. member blogger mekchu.. kebetulan dia ni pun kawan ngan best pren mekchu..
apa la pakaian ko tu mekchu oiii.. ya ampun....


shaza & family... smpai jugak korang..

gmbr betul2 suasana persandingan, tetamu, hantaran semua tak dpt nak amek.. sibuk melayan anak bujang tu yg tak sihat.. asyik nak bekepit je.. camera tu pun dah 3x missed place..

sbg mengakhiri entry persandingan yg macam tak berapa nak sanding ni, mekchu letak gmbr istimewa dari pengantin..


sekian..

9 comments:

shaza said...

la kesiannya pengantin makan kat dapur.. ni mesti masa makan beradab, makan sikit jer..

littlehumblelynn said...

mekchu

mmg adat jd pengantin..time makan beradab..makan ala sipu2..bila tetamu dah blah..makan ala piranha kat dapor,,,,,,,teringat sanding tahun 2005 dulu..huhuhu!!

AKO @ retna said...

nape pengantin bila makan beradab kena sipu2 dan malu2 ek? ehhee

mekchu said...

shaza : pengantin mmg kuat makan.. opsss...

lynn : ala piranha.. terbaik...

ako : gmbr masuk camera.. kena la malu... hihihihi

~~@lyci@~~ said...

alalala.. ciannya najmi demam.. xpat mama nak glamer2 time tu kan..

mekchu, ada tag utk mekchu... nnt tgk yer..

CaDLyNN said...

cantik jugak ek tema kale itam putih~

cha said...

nak tengok kakRet makan beradap nanti, malu ke tak.

rozana said...

suraya,
papawom tu mmg terer kn..
dulu2 thn 2005..
die kn yg karaoke kt labu tu?

haha..
terpikir jgk apsal bju mekchu
ngan shaza tu?
tp xpelah..itu bju nk tlg kms2 kemah ye tak? still cun aper..

eiNa said...

sian najmi.time kenuri plak die demam panas ek...

pics yg last tu mmg best.. pengantin makan kat dapor baru bleh melahap dengan jayanya..tak yah kontrol2 dah..ekekkee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...