@churalliya

Thursday, October 28, 2010

Our Little John - gonna miss u

Pukul 3 ptg tu tak dpt join gi Pusat Pengurusan Penyu akibat masalah teknikal sket.. hahaha..

seperti yg dijanjikan pukul 5 tajam kitowang keluar dari tmpt perkurungan (bilik resort) dgn semangat nak menang lagi 2 game yg tak sempat habis pagi td..

rupanya lagi 2 game tu volleyball & tarik tali.. aduhhh.. game nak kira2 poen ni yg lemah skit.. hari pulak mendung & dah start rintik2..
dorang kat belakang tu dah start main... ingat malas nak join, tp tak dpt mengawal nafsu pulak.. hahaha..

sudahnya, main suka2 aje.. lepas yg lelaki main, kitowang yg wanita2 anggun ni pulak nak main okehhhh...

dorang main style sungguh2... rubber set bagai..


bila smpai turn kitowang, gelak yg lebih.. main serve kat dpn net je.. janji bola lepas jaring.. hahaha..


lama betul tak main volleyball.. last masa induksi kat INTURA 2006 okehhhhh.. hai kawan2 INTURA sessi 2/2006.. apa crita la korang.. rindu gile!!

tak puas hati ngan volleyball (sbb pukul-pukul tak kena...) boss mintak main futsal pantai.. ecewah.. hahahaha.. bola nya tak gerak, suara yg lebih.. tekak yg sakit.. bukan kaki..


tu boss sdg menggelicik bola ke pintu gawang.. jemah dah cemas sbb dia keeper.. hahaha.. x de sape yg berjaya takel boss... caya lahh..


dan mekchu cuba guna kan skill yg tak pernah digunakan sebelum nih.. itu mmg impromtu.. berkat terlalu suka kat kembar aidil & zaquan tu.. ye la, kat dpn ramai org, kat belakang je yg kosong.. apa lagi, passing jek la.. sekali tersalah passing kat pihak lawan la pulek... hahahaha..

yg pompuan haruk menjerit main bola, yg lelaki ni lah gi decorate tmpt dinner mlm kang..

bagus betol budak2 nih.. sorri, bukak tak nak tolong, tp tgh sibuk nak score gol tu..


tu tmpt karok dah sedia.. ada yg dah siap test suara ptg tu..

org resort ada announce sape nak tgk penyu bleh berkumpul kol 7.. tak wajib.. dlm hati "penyu lagik.. bukan dorang kata penyu tak de ke??"

smbil tggu kol 7, layan mandi pool.. seronok kalahkan budak.. tp mekchu tak mandi la.. leceh, byk sgt nak kena salin nnti..


pukul 7 mlm, tiba2 pool sunyi.. pantas btol pergerakan masing2.. semua gi tgk penyu.. kitowang ingat tgk penyu yg tengok mata bertentang mata tuu... takut terjatuh chenta pulak ngan penyu.. sbb tu mcm malas la nak join..

sekali dgr riuh kat tepi pantai..

"ohhhh... dorang nak lepaskan anak penyu la papa... cepatttttt"


laju mekchu lari tnggalkan anak dan laki di belakang.. takut tertnggal saat2 indah itu.. sib baik sempat.. anak penyu pun ada lagik.. 10 saat diperuntukkan untuk fikirkan nak pegang anak penyu guna tangan kiri ke tangan kanan.. hahahaha...

tu our little john.. kitowang tlh membisikkan kata2 azimat di telinga little john itu..

"ok, semua bisikkan sesuatu kat anak angkat kita.." dan dan ada anak angkat you...
"buat satu barisan..."
"1,2,3.. lepaskan..."

"cepat.. cepat... go kuning.. kuning.. kuning.." hahahaha sengal.. masih teringat2 game pagi td rupanya..


ini mmg 1st time.. pegang jgn kuat2.. satu jari kat atas, satu jari kat bawah badan penyu tu.. kaki penyu tu mcm beduri2 skit.. pas tu tak dok diam.. mula2 geli, tp lama2 dah mcm pengembala penyu..

soh najmi pegang dia takut.. tp ngan lipas siap main kejar2..

apa yg menarik tentang penyu ni, bila kita lepas je atas pasir secara otomatik dia akan menghala laju ke arah laut.. bila pusing kan mengadap pasir semula, cepat je dia akan pusing nak masuk dlm laut jugak.. mesti emak bapak dia sedang tggu kat dlm laut tu kan..


jaga diri baik2 ye our little john *wink.. kim salam ngan mak abah...

5 comments:

littlehumblelynn said...

alahai..........bikin syahdu jer tajuk entry,,rupanya ada anak angkat si penyu..boleh grg x?huhuhu

NeenaAnuar said...

lorr.. ingatkan si najmi yg lilte john tadi! hehehe...

Don & Nor said...

almk meksu...lu punya tajuk bikin wa ingatkn lu mau g outstesyen mcm chekpid laaa..
smoga little john itu akan memngingati family angkatnyaa...hikhik.

cik hani said...

part akhir sedih pn sue...kalau kite xsanggup nak lepaskan anak penyu..huhuhu.sedih.

QasehnyaRania said...

owh ..alkisahnya ..ingt micah tadi..

mekchu, jom tengok sini jap :) boleh

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/02/segmen-farah-alias-my-blogger-idol.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...