@churalliya

Tuesday, October 19, 2010

Penangan Lompat Katak dan Telur Gergasi

Hari Kedua Team Building dimulakan dgn Senam Tua.. Ingatkan typo.. tp memang betul weii.. senam tua pukul 6.45 pagi..

Siiikit lagi semua kena denda sbb kitowang lmbt.. sbnarnya pagi2 lagi mekchu & jemah dah bersenam kat bilik.. terjun tilam terus main lari2 gi bilik air.. hahahaha.. kes lambat!!!!!

kalo ckp je senam, mesti terbayang erobik la, lompat bintang la, poco-poco la.. tapi senam tua nih tak yah pakai kasut pon.. ha hambekk!! berdiri la kitowang kat atas jalan tar tu tanpa kasut.. mmg refleksologi terbaikkk ahhh...

penangan en.faiz ni mmg dahsyat.. 45 minit bersenam tua, kesan dia mmg sakit kat belakang, kaki, montot, pinggang, etc... tak yah berlari pon.. lari setempat pun tak yah.. semua nmpk simple but hazab.. hahahaha..


kes pakai kasut beramai-ramai.. mmg sesuai la di panggil senam tua.. penat tau bawak 3 pasang stokin


lepas perut kenyang, sambung aktiviti dlm kelas..

2 jam mmg tak terasa.. penuh dgn gelak je.. ada la 2 kali je kot tgk jam sepanjang pagi tu.. sekali tgk dah kol 9.25 pg.. sekali lg tgk tetiba dah kol 10.30pg.. wow!! kalo kelas yg ngantuk tu kan, terasa mcm jam tak gerak kan.. konpius ingatkan jam x de bateri..


talk dari en.roslan mmg berkesan di hati.. semua cerita dia ada mesej tersendiri.. smpai bleh ingat tau.. kalo duduk2 ngan opismate, mesti recall balik semua kejadian manisssss itu..



lepas kelas game time.... aii loike...

tapi tak sangka lak kat bawah terik matahari.. kalo tau, siap2 pakai cap ngan sapu losyen.. sun burn tau.. panas ke, mendung ke, game lompat si katak lompat kena selesaikan jugak.. ntah apa nama game tu mekchu pun tatau..

ala, yg korang pernah main bawak 3 ekor katak dari kiri ke kanan tu.. sekor katak leh lompat sekali je.. at the end, katak kiri akan berada di sebelah kanan dan sebaliknya.. itu katak dlm komputer bleh la crita.. ini katak kat tgh panas sape nak tolong???

dah la panas terik.... ramai pulak tu.. cemana nak selesaikan pun tatau..

ok, kita test guna 3 org je dulu sbb game dlm komputer tu kan 3 ekor katak je kan.. dah dpt step, baru libatkan semua..


bincang pya bincang..


diskas pya diskas..


prektis pya prektis


smbil golongan yg menjaga kecantikan kulit berteduh.. konon2 nak teman kak piah sbb dia demam


bila dah dpt step, baru lah semua dipanggang baik tgh panas...

ingat senang ke main nih?? main klik2 kat komputer boleh la... cuba beratur ramai2 cam ni kat tgh panas tengok......... bila ada sorang yg lead, baru lah kita bleh menyelesaikan masalah.. ecehhh.. tak bleh ramai2 yg becakap okehh.. ada sekali tu mmg dah konfiden habis dah boleh menang, sekali tersalah siiiikit je, terus kena ulang dari awal...

"priiiiitttttt.... ulang semula"

end up, 40 minit wokkkk.... perghhhh... sila jgn bayangkan kadar perpeluhan mekchu lagi waktu ni sbb lepas ni lagik terbaik game dia...

2nd game nama dia telur gergasi... ada kecik, ada besar telur sang gergasi itu...
nmpk mmg simple.. tapi susah kemain...

sesi mendengar taklimat..


okeh, pepandai lah korang nak bawak bola2 td tu ke bulatan kat depan tu dgn hanya menggunakan 5 utas tali.. haaaa... terpulang lah nak anyam ke, nak ikat ke.. janji dpt angkat bola


kitowanglah group yg paling last angkat bola besar tu.. tapi bila dah dpt skill... sendiri mau ingat la... hahahaha...

mula-mula angkat sebijik sebijik.. lepas tu angkat sekali 2 bijik..


nmpk dah ok, terus angkat sekali 3 bijik okeh... hahaha..

teringat masa ni kaki, tangan, lutut semua krem.. nak gelak pon tahannnnn... tak nak bg bola jatuh nye pasal.. tp mata ni asyik pandang air peluh rizal tu aje.. menitiss mcm air paip.. kah kah kah.. peluh dia lagi menarik perhatian mekchu..

ini adalah gmbr tak edit punyo... tak dpt la bujet tepek gmbr cun aje kan... gitu lah rupa seorang peserta team building yg kebasahan luar dan dalam.. hahahaha.. mmg tak tipu wok..


tu tgk sape yg paling basah dan sape yg paling ashem.. uhhh tak sanggup...

mekchu berpeluh 1.5 liter pada hari tersebut... tp bukan yang paling basah dan bukan juga yang paling ashemmm dalam cerita nih...

next game plsss.....

5 comments:

rozana said...

bape kg suraya turun brt bdn ni
pg kursus..?
x hengat peluh..

~~@lyci@~~ said...

haha.. lompt katak tu mmg xbole ingt.. smua xtivit same mcm i pernah buat dulu.. tp kan last day alycia kn denda time senam sbb bgn lambat haha..

xsabar nak tunggu story ari last.. mesti ada adegan airmata punya.. upsss, xmo citer.. kang xsaspen hehe..

Capo Grande said...

patut la masin je aku tgk ko aritu chu..huhuhu

mekchu said...

yana : turun pun 1.5 kilo.. tp lepas makan berat sama balik.. makan meriah..

alycia : rahsia...

capo : tp cara peluh ko meleleh ladik masin kot.. hahaha

mummysyafie said...

sekali sekala wat xtvt camni best gak la kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...