@churalliya

Wednesday, October 20, 2010

Penuh dengan angan-angan

Setiap yang berlaku mesti ada hikmahnya kan..

Dalam tempoh 30 minit di Jasko itu..

Petunjuk pertama
Perlakuan anak : "Mama, car ada lidah mama.."
Setelah diterjemahkan oleh mekchu : Papa akan belikan mama kereta baru...



Petunjuk kedua :
Perlakuan bapak budak : "Papa tutup kepala"
Perlakuan budak : "Mi pun nak totop..."
Setelah diterjemahkan oleh mekchu : Kami akan dibawa bercuti di tempat yang bersalji tak lama lagi..



Petunjuk ketiga :

Perlakuan anak : "Mama, mi naik kapai.."
Setelah diterjemahkan oleh mekchu : Bro.john tgh kumpul duit nak bawak family bercuti atas kapal.. atau paling tidak pun dinner romantik2 atas putrajaya cruise... aummmm..


Petunjuk keempat :
Perlakuan anak beranak : Khusyuk tonton tv baru
Setelah diterjemahkan oleh mekchu : Akan ada lori parking dpn umah, penuh dgn muatan tv LED 42" lengkap bersama home theater..

Kan susah kalau dah start berangan.. jadi jangan mula berangan okeh.. itu baru 30 minit.. kalau 3 jam ntah2 18 petunjuk yg mekchu terjemahkan..

Apakah petanda semua itu akan benar2 berlaku?? Papa, sila lah faham angan-angan isterimu ini..

8 comments:

Don & Nor said...

hahaha..x boleh tahaannn...
takpe2 meksu..sat lg balik umah mana tau mmg dah ada lori samsung kee..LG ker..dpn umah tu. x pun ada envelop dr travel agent. amin.

Softtouch [Hanim] said...

he he he...jauhnya angan2 mek chu...kalu impian tu terlaksana tahniah lah sy ucapkan..ISnyaALlah mesti termakbul punya...

Chekpid said...

angan-angan dulu...mana tau dapat

tapi kan...jauh hokey...kata2 najmi ngan angan2 mekchu dapat keta...dasat betul penangan angan2 itew..ha2

rozana said...

hehe..
rasa2..baik concentrate yg berangan part pakai topi ats kpla tu..
seeejuukkk

marinahunny said...

berangan tu free dan sgt best!

CikSembang said...

yg berangan cuti bersalji tu tak tahan baca.. berangan2 tu baik ..hahaha

zie said...

Boleh jadik kenyataan nie...Insya allah....

mummysyafie said...

agak² time ini si papa dah kira calculator n kira berapa kos nak penuhi semua angan² mama.

insyallah chu...kalau ada rezeki, angan² chu tu termakbul jugak. Aminnn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...