@churalliya

Tuesday, November 2, 2010

Lukisan terindah di hati mama

Selama ni, keluar je cryon/kaler pensel dia masuk dlm mulut.. warna nye sekejap je.. selebihnya masuk mulut.. terus simpan baik2 kat dlm laci sbb najmi tak ready lagi utk menulis/mewarna..

Kalo jumpa kaler merah, terus buat2 mcm pakai lipstik kat bibir.. aduhhh.. sape yang tak risau ngko..

Malam tadi saje2 keluarkan balik cryon dia.. rasa dah lama x cuba tgk najmi mewarna.. bukan mewarna perfectly tu, at least dia pandai menconteng ke arah kertas.. itu pun satu peningkatan rasanya..

mekchu terus mandi & memanjakan diri.. bila jenguk dia kat depan tv sekali.....

berkaca mata ini..



"walaupun hanya cakar ayam, tapi itu lah lukisan yang terindah di hati ini.."


anak mama dah boleh tumpukan perhatian pada kertas.. x mcm dulu seminit dua aje.. anak2 org lain sebaya najmi ada yg dah bleh pegang pen/pensel dgn cara yg betul, ada yg dah bleh menulis & ada yg dah kenal pada abjad..

personally, mekchu tak pernah compare kan najmi dgn anak org lain.. perkembangan setiap anak tu berbeza kan.. dan dia akan datang jugak cuma cepat dan lambat je.. asalkan najmi sihat.. itu pun sudah bersyukur sangat pada-Nya..


semoga najmi membesar dgn sihat, jadi anak yg soleh, jgn nakal2, dgr cakap mama & papa.. dah besar sok jadik doktor, tak yah la jadik pegawai tadbir diplomatik atau pun system analyst..


dan gmbr ni dia snap sendiri.. kalo nak berebut ngan dia pun tak guna kan.. silap2 dia baling ke lantai.. kasik la dia pakai seeeeeekejap, pas tu pepandai lah gunakan helah yg patut..


2 tahun 3 bulan? rasa sekejap je anak dah besar.. dah bleh bawak berbual & bleh jadik kawan gaduh jugak.. tgk anak membesar depan mata adalah sesuatu yg amat beharga sbb setiap hari dia akan buat sesuatu yang baru..

Najmi Syahputra adalah anak kepada pasangan melayu.. bukan pasangan jepun atau pun cina *wink..

oh, cepatnya masa berlalu... insyaAllah kalau di izinkan, kami ingin mempunyai seorang puteri :)

18 comments:

MieZa said...

sy tak sabar kalau akak dikurniakan anak perempuan..mesti comel =)

Chekpid said...

selamat berusaha. kan dah dapat cuti 90hari kan...rugi tak guna... :)

Fadzillah Kamarudin said...

ohh mekchu...
anak dh srupa jepong...
cute...

cik hani said...

aminnnn~
:)

kim slm najmi y comel pn sue.

CikSembang said...

tak pe kalau lambat kenal abjad.. tu keje senang.. ajar dia guna 2 belah otak kiri dan kanan.. play with colours and grafik..lagi baik.. and selalu bagi kertas kosong bukan yg ada line..

Iyiana said...

insya Allah..

therosputih said...

nasib ada statement anak kepada pasangan melayu...konpius dah td...

Dee said...

mekcu..sib baik gak dia betul2 conteng kt atas kertas..kalo kt dinding..nanges..hehehe..

kemma said...

pandainye najmi..okla tu..budak laki mmg lambat skit nak tulis2 ni.tp sebenarnye diaorg ni lagi pick up..comel tul najmi mse pic baby tu..geram gebu tembam..

makdara TERdiva said...

chaiyok! chaiyok..!
tp siyessss gerammm mcm jepun :D

jom kita ngandung same2..eh!

zie said...

Good Luck Mekchu, Zie pun tengah berusaha nak seorang putera pula.

Mari kita berusaha bersama-sama Mekchu ya.

~~@lyci@~~ said...

yup, lihat perkembangan anak adalah anugerah yg terindah..

alycia pun nak tambah lg sorg.. kalo boleh nak gegurl.. so, dapat sepasang jadilah hihi..

nuyin2u said...

selamat berusaha utk yg kedua

Ila Ramli said...

najmi mmg chumel.. hehe...

littlehumblelynn said...

mekchu,

dah smp masa nak tambah baby tuh :)
betul ler kalo leh x mo anak jd macam kita..Peg audit..keja govt..x best mana pun!!jadi doktor..hehehe..

azzey said...

mekchu: daya kreativiti dia dh semakin meningkat tu. biarkan dia terus berkreatif!

p/s: slm ziarah & slm kenal ye mekchu....

rozana said...

lamanya x jenguk blog oren ni..
wah..mesti berbunga2 tgk najmi
dh boleh lukis..
camtulah perasaan org bila Alia
utk pertama kalinya tulis nama
dia sendiri...dekat 'dinding' umh mak Acong...hehe...

CuTeMiUt78 said...

memang kan mekchu..bila tgk anak membesar di depan mata.. rasa bersyukur sgt ngan setiap perkembangan dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...