@churalliya

Wednesday, November 24, 2010

Main khemah khemah

Masa kecik-kecik dulu korang pernah tak main khemah-khemah guna kusyen? buat dinding, siap ngan atap.. pas tu duduk la dlm khemah tu diam-diam.. kadang-kadang siap main masak-masak dlm khemah tu kan..

pakai kusyen sbb ianya keras dan senang dibentuk.. x de hal nak buat khemah bentuk apa sekali pun..

mlm tadi bro.john telah kembalikan kenangan itu.. tp tak guna kusyen.. susah dah nak jumpa kusyen skang.. semua pakat pakai sofa skang nih.. so, guna bantal.. bantal pulak semua stok lembik baek punya buat peluk time tido...

susah pulak nak buat khemah pakai bantal lembik.. hahaha.. demi anak kesayangan, dia akan cuba sedaya upaya jugak membina sebuah khemah untuk najmi..

sungguh-sungguh..



dan hasilnya, najmi mmg suka sangat.. selama ni main basikal, kereta je kan.. mlm tadi dapat pulak main khemah buatan sendiri.. keluar masuk, keluar masuk khemah je keje nyee.. smpai runtuh2 pun dia tetap sabar..

tetiba muka serius.. rambut dia mmg cenggitu la tetiap malam.. basah.. tak de makna nak pakaikan baju tido lengan panjang..


walau pun hanya sebuah khemah yg buruk, janji najmi happy, mama 8x ganda happy.. tapi nak melayan dia main tu yang tak larat..

hari ni bro.john meeting & bengkel kat luar smpai Jumaat.. dia balik, mekchu lak smbung bengkel sabtu & ahad.. pas tu pass batton semula kat bro.john yg ada seminar ahad - rabu... ohhhhhhhhhhhhh.... sbnarnya nak bagi tau..

"papa, mama akan merindui mu.. ehh dan najmi juga (ayat cover)..." uuu.. cedih nih..

10 comments:

eiNa said...

heee..sebijik macam Aira ngan daddy dia masa balik kampung raya haji tuh.. siap buat khemah ngn kusyen pastu, buat pintu..bilik.. bila kemah tebalik marah daddy .. :D

sungguh nostalgia, ingat we oll jek tingat mainan khemah2 mcm ni..hahahaa

idah @mama izzya said...

umah idah ada lg kusyen tu..ari2 blk keje mesti kusyen tu tunggang langgang..dorg wak kuda..

mummy_ayu said...

tak pernah try lagi game nie ngan Ian & iris..takut tak larat nak kemas..he he he..

wildcutecat said...

sy pun suka main kemah2 dengan kusyen masa kecik2 dulu. bagusnye mekchu wat entri ni. teringat kenangan lalu...^_-

MieZa said...

hehe sweet je akak...
najmi lak comel je rambut basah2..hehe

JIVEBUMZ said...

dulu kecik2 pernah gak main camni... kadang2 tu siap pasang kelambu main masak2 kat dalam tu haha bestnyaaa

CaDLyNN said...

wooo..memang best pon main khemah2 ni..dulu main mase kecik2 skrg ni duk layan anak buah pulak..

therosputih said...

mase kecik lu, selalu berangan sorg2 ada umah sendiri, padahal wat ngan kusyen je, pas main, kena simpan balik...kadang2 biar je mcm tu, senang nak masuk lagi...smpai mak bising2 suh kemas...hehehe

pss...ayat cover tu menjadi lah...ngeh3

~~@lyci@~~ said...

adui, mesti masam bau najmi dah tido kn.. tgk rambut dia peluh2..

ecece, mama cover malu lak ;p

Softtouch [Hanim] said...

anak sy pggil main umah-umah...haah skrg sume pakat pakai sofa..kerusi kusyen2 ni dah xde dah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...