@churalliya

Tuesday, November 9, 2010

Rabbit Park & Pony Ride

Kami ke Bukit Tinggi lah.. Bukit Tinggi di Pahang, bukan Indon.. serik bawak najmi gi Hong Kong hari tu pun tak hilang lagik.. jalan-jalan yg dekat sudaaa... kalo nak tgk trip kami ke HK hari tu, ada link kat belah kanan tu ye..

opismate wat rombongan cik piah ke langkawi.. mekchu tak dpt ikut, maka sekali lagi sel2 otak ini berhubung untuk menjadikan cuti 3 hari berturut hari tu sesuatu yg indah.. menjadi weiii.. ingat senang nak pujuk laki ku yg sorang tu pegi jenjalan?

"mama nak gi langkawi bleh tak pa?"
"kalo mama gi langkawi, papa nak gi indon"

apa kes la pulak laki binik tu.. mintak izin nak gi langkawi je, dalam malaysia je pun.. sekali jawapan berbau ugutan.. ekkekekeke...

"mama tak jadik gi langkawi ni, jom kita gi Bukit Tinggi"
"ok, boleh.. tapi hari Jumaat papa nak gi main golf"

pulak.. macam2 tau.. sebagai isteri yg memahami akan minat dan prinsip never say no, maka ikut kan ajo... nnti tak dpt la pulak gi Bkt Tinggi...


berenti wiwi kat hentian genting sempah.. sapedek sekali..


mak kalo gi jenjalan mmg suka bawak bekal.. jimat pun jimat.. lega poket bro.john hari tu

"nak gi ane?"
"nak gi rumah rabbit"
"mah bit kat ane?"
"kat atas tu.. tinggggiiiii"
"tak jatuh?"
"tak......."

skang mmg musim penat menjawab soalan najmi.. setiap apa yg kita jawab, mesti dia akan tya balik..

borak punya borak ngan najmi, tiba2 je dah smpai rabbit park.. sila bayar RM3 ok utk masuk ke dalam.. makanan rabbit RM1.50.. patut semua rabbit gemok..


hari tu kami adalah keluarga kotak


kitowang mmg frust sgt bila tgk ada rabbit sakit je kat dlm tuh.. ala, tak best nye.. bawak najmi jauh2 nak soh dia tgk rabbit.. x kan bayar RM3 utk tgk rabbit sakit....


sekali rabbit yg sihat2 semua ada kat tmpt sebelah tu daaaa... hahahaha... cepat sgt nak frust..

mana tak nye.. time kitowang datang tahun 2000 dulu rabbit park tak de la rope itu.. x de la sampai 2 kandang.. wahhh, jauh nye ngko berchenta ye mekchu.. diam diam sudahhh...

mak & bibik duduk je kat situ..


berani tau budak kecik nih.. sibuk nak bagi rabbit makan


dia relek aje.. ajar skit cemana nak bg makan, terus dia rela rabbit tu jilat2 tangan dia


mekchu sendiri pun takut... tgk rabbit tu pun dah tau.. elok2 rabbit tu duduk dekat batu, sekali bila mekchu bg makan, dia terpaksa ke depan.. mekchu lak makin lama makin belakang.. hahaha


dia nak bg makan kat rabbit hitam pulak

disebabkan rabbit park ngan pony ride tu sebelah pagar aje, so kitowang pun jenguk si pony tuh.. nmpk menarik..

bau dia, sendiri mau ingat la... ashemmmmm... ada 3 ekor kat dlm kandang, lagi 2 ekor yg bawak penunggang pusing2 taman


najmi tgk papa dia steady je..


bila time mama, dia gelak kan.. hahaha.. dia pandai wei gelak kan org..


sudahnya amek gmbr kat celah-celah pony seperti yang tersebut di atas.. hahaha..


eee.. geram tau budak nih.. kecik2 dah pandai gelak kan org


ok, kalo minat nak naik pony ni, sila bayar RM6 di kaunter depan..

cool gile anak mama nih..


ini kali ke berapa ntah basuh kan tangan najmi.. pegang taik rabbit je dah berapa kali.. dia konpius taik rabbit ngan makanan rabbit.. hahaha..

acara basuh tangan tu merupakan acara terakhir kami di rabbit park & pony ride.. moh la kita ke colmar pulak.. rugi la kan dah smpai kalo tak ke sana.. nak jugak tgk apa perubahan colmar tropicale selepas tahun 2000 dulu..

x bleh la habiskan satu entry, byk sgt gmbr.. kalo asing2 kan aci tak?


14 comments:

AKO @ retna said...

hehe... najmi konpius taik ngan makanan rabbit... aiyoo.. seb baek dia x masuk mulut

Softtouch [Hanim] said...

last pg bukit tinggi tahun 2003 kot..masa tu xramai org n xbape bnyak bnggunan lah..tp best kat situ sejuk n tmpat cntik utk bergambar..

pndainya dia bg mknan kat rabbit..xtakut pun..gud boylah dia

Iyiana said...

ohoho.. dulu berchenta di bukit tinggi eh..
ari tu hijry baru naik bukit tinggi, la ni akak lak naik.
ada masa nak gi sana gak la.. :D

jesnita_ns said...

bestnya gi bukit tinggi...teringin nk pegi...hehehe..tp tak tau bila tahun..

~~@lyci@~~ said...

makcikkkk, mekchu kn dolu2 g bukit tinggi ngan bro johnnnn.... ;p

comey nya najmi naik poney tu.. ms g dulu xsempat lak g situ.. kn repeat ni haha..

cik hani said...

ooo....pn sue pi bukit tinggi eh..bercinta pun kat bukit tinggi..wah3.kembali ke kenangan la eh??heheheh.

shaza said...

first time kita pegi bukit tinggi tahun 2001, waktu masih berchenta dgn mr hubby.. tapi tak tau pulak ade rabbit park kat situ.. satu hari nnt nak bawak gak budak2 ni gi situ..

rozana said...

wah..ini geng2 berchenta kt b.tinggi erkk...

Chekpid said...

pegang konsep ni je....kalo anak2 happy...mama pun happy...

e.l.i.z.@ said...

alaaa eli jgk yg belum penah sampai bukit tinggi ni...tak sangka lak ada gak rabbit ek kt sana hehe *jakun okeh

CaDLyNN said...

ekeke..najmi lebih berani dari mama die...bawakla najmi naik ostrich pulak..seram~ haha

nuyin2u said...

comelnya dia duduk atas poney tu..

mummysyafie said...

hencem la dier..stylo lak tu.

gadis semalam said...

holloh..holloh..comeynya najmi..erm..mama dya pun..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...