@churalliya

Monday, November 1, 2010

Setiap RABU adalah hari badminton UPTM

dah dekat 3-4 bulan kot budak2 opis ajak main badminton setiap rabu lepas office hour.. tp tak pernah join kecuali ada sekali hari tu.. itu pun main pakai bj kurung.. menangis ana raffali kalo tgk..

saje2 bukak mulut ajak bro.john join main sama2 ngan budak2 opis.. takut dia segan pulak kan.. target dia bila tukar state nak kurus macam farid kamil.. nak kurus mcm tu kena bersukan 3x seminggu... ohhhhhh... kalo tak futsal, main bola.. kalo tak bola main badminton... apa2 aje la, janji keluar peluh..

dah dia kata ok nak join badminton ngan budak2 opis, laju je la mekchu packing t-shirt, track ngan kasut.. siap2 letak depan pintu.. takut lupa maaa..

bila main badminton nih, terus feel wong mekchu.. hahahaha...

ok, memperkenalkan buat pertama kali bergu campuran yg bakal menggugat juara..


okeh papa... kasik yang terrrbaek utk peminat wong mekchu.. hahaha..


kalo dah bergu gini, mmg bola senang2 je la mekchu amek.. yg susah2 semua pass kat org belakang.. ya, yg berkilat kat muka tu mmg peluh.. tak kuasa nak edit bagai..


ala yu nih.. t-shirt we ols ni mmg sama,.. murah je yu.. masa we ols ke HK hari tu.. minat ke??


suasana setiap petang rabu.. ohhh, ramai rupanya.. ada 5 court, kesemua fenuh laahhhh

dah tau meriah mcm ni, lepas ni konpem nak join lagik.. tapi raket pun pinjam.. cane?? nak kena carik sebatang yonex la cam nih.. pukul shuttle konpem kena punya lah!!

mekchu tak sempat nak berpeluh sgt.. baru je peluh dah kering.. peluh lagik, kering lagik.. nmpk baju bro.john dah basah, tercapai la tu target nak jadik farid kamil dlm tempoh 3 bulan akan datang :).. x pe, mekchu dah comel mcm lisa surihani dah... gagagugugigi...


badminton ni mmg game yg super duper bagus.. tangan, kaki & semua anggota badan lain semua perlu bekerja keras dan seiringan.. kalo tangan je memanjang tapi vontot tertinggal susah gak kan..

utk badminton ni, mereka yg boleh main dan yang main-main adalah 2 entiti yg berbeza..

sekian, dari wong mekchu :)

7 comments:

Azuan said...

dah lama tak main badminton...kat sek. dulu selalu gak main..sekarang x sentuh raket pun..ekeke

cik hani said...

rabu ni main lagi pn sue..hehehe

Dee said...

sy jenis takut bola datang dari atas..sbb tu sy x main badminton..tp bersukan itu mmg menyeronokkan nak2..kalo hubby sendiri dpt join..

org yg sakit lutut xleh main badminton tau..kihkihkih..

~~@lyci@~~ said...

syoknya...
dpt pegang2 tangan.. main badminton same2 kat opis.. memang siyess jeles ni.. huhu apo lak laki den tak samo kojo dgn den ..

mummy Darin said...

sue.. apa barang mintak Yonex.. alang - alang mintak LINING.. baru sama cam Lin Dan... untung - untung dapat biat smash cam Lin Dan..ha..ha..

makdara TERdiva said...

MDT main badminton dgn anak2 rebina jerr.. :D

itupun sbln skali ataupun 3-4 bln sekali.. haha!

rozana said...

wah...bestnya main badminton sama2..
org x penah...seumur hidup..x pernah...main badminton sama2 ngan encik abang...bilalah bole main ni..jeles2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...