@churalliya

Tuesday, December 14, 2010

Dapur yang sangat english style

Ini lah akibatnya kalau terrrrlalu suka kan english style.. kalau betul2 barang english style tu kan ke mahal.. kadang2 tak logik nye harga pun iye jugak.. janji ada bunga2 rose tu sudah..

ini baru part dapur okeh.. tak nak curik2 amek gmbr bahagian lain sbb takut ada yang pengsan.. opss lupa lak.. ini adalah rumah akak mekchu.. jangan tertipu.. rumah kitowang tak mcm ni.. lapang dan kosong serupa padang futsal.. haha..



segala perkakasan yang bewarna putih, akan bertukar menjadi bunga2 rose.. tak de satu pun yang ditinggalkan bewarna putih asli..


tak semua barang di dapur boleh digunakan.. mekchu kalau datang sana, mmg kena tya cawan ni bleh guna tak? mangkuk ni perhiasan ke boleh pakai? sila dapatkan penjelasan dan keterangan daripada tuan rumah sebelum menggunakan mana-mana barang untuk keselamatan..



ini pulak set pinggan mangkuk.. yg itu mmg konpem boleh pakai.. tapi yg senduk tu tak pasti untuk perhiasan atau memang utk mengacau rendang di dapur..


haa.. kan dah kata.. pantang ada benda yg bewarna putih akan bertukar menjadi bunga-bunga termasuk lah suis lampu.. sila jgn pengsan dulu... ada lagi benda nak tunjuk..

ini adalah peti ais (kena bg tau sebab takut ada yg konpius.. hahaha).. bukan setakat bahagian atas dan bawah pintu tu aje yg penuh ngan magnet, tapi sebelah tepi kiri dan kanan tu pun dah hampir penuh..

semua magnet di beli hasil dari percutian dorang.. maklum la, dorang ni kaki bejalan.. sib baik tour gi europe baru2 ni cancel sebab ribut salji kat sana.. so, next week dorang di korea aje.. feeling winter sonat
a..

dah tak de ruang kosong.. hahaha.. itu lah akak mekchu.. dia mmg suka sgt kalau decorate rumah ni.. tak yah hire designer, semua pakai gerak hati sendiri aje.. pedulik apa org nak kata, rumah sendiri, sendiri suka sudah!!!

gaya harus ada.. ini tak boleh layan kan selalu.. bakal mengundang bahaya..


najmi & abg ameer dia..

sebenarnya tujuan kitowang ke rumah akak mekchu ni nak main PS2.. bleh plak ter reveal dapur dia.. ampun kan saya penunggu gua.. mintak2 dia serta anak-anak dia tak baca entry ni.. fuuhhh kiri.. fuuhhh kanan...


21 comments:

MAPPIAU said...

uiiii meriah nye pintu peti ais, ni kalau dapek kat irfan nih konpem die lagi meriah menyusun atur kembali segale magnet2 itewwwww *tsk*

CaDLyNN said...

mcm kt umah ayah saya la...meja n kerusi pastu pasu bunga pon nak di catnya kale putih utk feeling2 english style..n yes..ade brg utk hiasan je..hahaha...apela..kalau lin suke yg simple n nice :)

.::WaNiE::. said...

kak, rumah kakak akak ni penah masuk magazine ke? mcm penah tgk je dapur ni.

AKO @ retna said...

maakkkk aii tapi mmg respek arr kat dia sebab sampai ke suis deco nya tu heheh :p

~~@lyci@~~ said...

uihhh, byknya FM dia.. nk satu.. suh lah kakak mekchu tu buat GA.. hadiah FM kpd blogger bertuah hehe..

Nini D.. said...

pergh!!!...FANATIK!! FANTASTIK!! BOOMBASSTIK!!

shaza said...

memang kreatip sungguh akak mekchu ni.. peminat tegar english style.. ade jual ek stiker bunga2 tu??

shaza said...

memang kreatip sungguh akak mekchu ni.. peminat tegar english style.. ade jual ek stiker bunga2 tu??

jesnita_ns said...

mmg cantik ar umah akk mekchu punya kakak ni...tang peti ais yg tak menahan tu...hampir terkejut memula view td..heheh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sgt shantek la dekorasinya mek chuu..
haah, kreatip bebeno!!kalo ai, syg aje nk guna.. apetah lg kalo pecah..kn?hihihi..
fridge magnet.. uish, manyak giloss...sib bek anak buah tak men.. :P

lieza78 said...

mekchu: ok lagi tu rumah kakak mekchu tu... kalo tgok majalah ada rumah tu sumernya bunga rose... terlau byk sangat nampak serabut.. tp rumah dia org kan.. suka ati dia org lar kann.. hehe

chekpid said...

woooshh...dasat. sangat english. Zon terlarang untuk budak2. dgn fm bagai....hebak kakak muh. rumah aii konsep nusantara jek :p

nuyin2u said...

memang sikit lagi nak pengsan mekchu..hihi..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam kenal juga..

wow, lawanye dapur umah akak mekchuuu

Wawa_Nadwa said...

mak aihh!!
penuh!
atas almari pun sama.
hhahaha!

klu dh minat kak sume jadik.
=P

salam kenal.

MieZa said...

wahh,,penuh...

therosputih said...

cantik jugak suis lampu gitu...hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mak aiiii memang english stail btoi la...cun...wah penuh peti es tue ngan fm nyek...

mummysyafie said...

rajin nya dier hias rumha camtu..tak sabar rasa nya nak duduk rumah sendiri

Softtouch [Hanim] said...

ni mmg betul2 peminat english style nie...segenap ruang rumah di guna pakai secara maximum...

Kancilbiru said...

cantiknya....memang sungguh style la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...