@churalliya

Sunday, December 5, 2010

Kegembiraan berganda

niat hati mmg nak cari syampoo & conditioner dove - intensive repair.. selama ni pakai syampoo mana-mana pun bila habis sebotol mesti tukar syampoo lain.. pantene, sunsilk, dove, loreal, head & shoulder.. nmpk je iklan baru kat tv, esok tu mesti dah gi beli..

tp sejak pakai dove packaging baru ni terasa jatuh chenta pulak..

tgh carik2 syampoo & conditioner tu sekali terjumpa pulak dgn set x-mas ni.. beli syampoo & conditoner dapat shower cream.. ini sudah bagus.. ciri2 pembeli berhemah mmg sentiasa mekar dalam diri..

cpt je buat congak kira2 untung atau rugi.. jom lihat perbezaan (harga adalah anggaran tp hampir tepat rasanya):

1. syampoo (besar) - rm16.90
2. conditioner (besar) - rm16.90
3. shower cream (kecik) - rm6.00

Jumlah kalau beli ala-carte : r
m39.80

tapi dgn set x-mas utk ketiga-tiga barang tu boleh didapati dgn harga rm29.90 sahaja!!


kegembiraan pertama adalah jimat rm9.90..

bila nak bayar, adik cashier hulur pulak 2 batang sikat dove.. mula2 ingatkan dia perli sbb rmbut mekchu mpk kusut hari tu.. bila tya, dia ckp prezen sbb beli set dove x-mas.. O.M.G...


kegembiraan kedua adalah dpt 2 batang sikat secara percuma.. kebetulan sikat kat rumah tu (prezen beli darlie) pun dah patah kena baling ngan najmi.. mulai hari ni teringin nak jadikan mengumpul sikat free sebagai hobi.. hahahahahaha...


boleh di dapati di guardian berdekatan..

korang kalau sedang mencari syampoo yg sesuai utk rmbut kering, rosak dan tak bermaya, mekchu cadangkan dove - intensive repair.. terrbaik!!

12 comments:

MAPPIAU said...

waaa macam best jer, nak cube la..tapiiiii kene tunggu shampoo lame abis dulu la plak..banyak tuuu baru nau belinyer...ish..

nuyin2u said...

ooo memang berganda - ganda gembira ;)

marinahunny said...

hahahah harus p terjah nih..btw mekchue, cmne nk buat assignment churp2 ek? kena tukar ayat tu ke yg x lebih 140 perkataan tu?

cik hani said...

pn sue, kite nye rambut gugur la..cmno ni?pakai dove ok ke?

AKO @ retna said...

itu namanya rezeki mekcu bertambah2 murah..... :)

mekchu said...

mappiau : haha.. lepas habis, jgn lupa cuba..

nuyin : berbaloi-baloi..

maria : kat guardian je yg ada.. watson x de tau.. psl churp2 tu, boleh tmbah ayat sndiri, tp pastikan ayat yg diassign kan tu tidak berubah maksud atau lebih senang, jgn tukar langsung..

filzah : dove pun ada syampoo rmbut gugur.. bleh cuba

ako : alhamdulillah.. rejeki..

therosputih said...

memang kegembiraan berganda...

Softtouch [Hanim] said...

betul2 jimatlah mekchu....byk tu jimat...dkt 10 hinggit...

~~@lyci@~~ said...

best2.. nak terjah guardian jugakkk..

shaza said...

harus beli pasni sebab kita memang guna dove.. memang jimat..

tiefazatie said...

wah!cam red mummy nie...promote dove!hihi

jesnita_ns said...

bg sy satu sikat bleh?? hhehe..gurau jer..dove blh ilangkan kegatalan kulit kepala tak?? ke lebih tertumpu utk membaiki rambut yg rosak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...