@churalliya

Tuesday, December 28, 2010

Mee Hoon Sup Gambang yg terbaek...

Pernah baca entry resepi kat sini?
Pernah tgk gmbr makanan yg menggiurkan kat sini?
Pernah nmpk gmbr mekchu memasak kat sini?

Jawapan adalah TIDAK.. apsal ko yg tya, pas tu ko yg jawab? ye la.. dah mekchu satu2 nya author kat sini.. mesti lah mekchu tau dan ingat semua entry & gmbr yg telah ditayangkan..

Jgn buat kesimpulan mekchu tak pandai masak.. no no no.. dun judge this blog owner by it's header okeh.. walau pun mekchu ni tak pandai memasak, tp setakat yg ringan2 tu aii boleh tau.. cuma malas skit.. siiiiikitt je.. malas nak mengemas... hahahaha...

Tgk mood dan keadaan kalau nak tunjuk skill memasak ni.. tak bleh tunjuk selalu.. kalau bahan2 cukup dan tmpt mengizinkan, konpem hasil yang terbaeek.. ye la tu kan..


Tgk gmbr2 kat bawah ni cukup la.. dah membuktikan yang mekchu ni seorang isteri yg pandai memasak, tp kes tak nak kotorkan dapur sendiri.. hahahaha...

Mee hoon sup gambang adalah yang terbaekk..


tu jari jemari gemok2 tu adalah kepunyaan mi-cah.. dia sibuk sgt nak amek gmbr kan.. tp hasil semua cenggitu la.. trade mark katanya..

excited pulak bila dgr cadangan papa-jit yg suruh mama-chu masak kat hotel.. hahaha.. tiba2 terkenang skill masak nasi goreng guna rice cooker masa study dulu.. siap ada telur dadar lagik..

bahan2 & barang2 mmg bawak dari rumah.. semua lengkap dan membuatkan hati bertambah gembira utk memasak..





binik sape lah yg rajin sgt kat dapur tu.. org lain dok hotel mmg gasak berselubung atau gurau2 manja atas katil.. tp mekchu time2 nak bergurau pulak dia tunjuk rajin.. potong tang corner btol.. hahaha..

sgt khusyuk membelah fish ball dan memotong sayur.. dia jadik sopan sebelah atas tu bukan apa ye.. baru lepas basuh rmbut sbb kena hujan kat water park hari tu.. kepala ni mudah terhakis la bila kena hujan.. cepat btol rasa pening..

 


10 minit siap!! sedap sangat.. hahaha.. tak pernah masak sesedap ini..


apa? nak resepi? lempang nak? kemain korang mee hoon sup segera tu pun nak tya resepi tau.. kalau mekchu boleh masak, makna nya semorang pun boleh..

teringat masa ulang alik naik bas gi putrajaya dulu.. bas akan gerak kol 6.40pagi.. bila pagi2 je sebelum gerak, akak yg dilantik sbg ketua bas mesti akan tya "suraya dah ada?" kalau dah ada maknanya semua pun dah ada dan boleh la jalan.. kejam sgt.. huhuhu..

ok, ini lah bukti mee hoon sup gambang itu tersangat sedap..


 
lentok habis beb!! hahaha.. ala, papa-jit lambat pulak balik.. kalo tak bleh smbung adegan yang potong tang corner tadi.. line clear nih.. hahaha..

11 comments:

AKO @ retna said...

hahaha ok la tu mekcu, janji boleh makan... :p

CaDLyNN said...

nak ckit....nak lentok cam najmi gak..haha

Dee said...

bagi jelah resepi..jgnlah malu2..ahaks!!

Emy Omar said...

nampak pun tahu sedap..nak la resipinya hihi

MAPPIAU said...

waaaaa giler rajin kat hotel pun boleh masak terbaekk aaah huhuhu

Ya ALya said...

confirm sedap sangat2 kan....

~~@lyci@~~ said...

wah, terbaik dr ladang wokkk... alahai, xde ke adegan potong corner tu.. muahaha

shaza said...

sejuk2 dalam air-cond tu, kalau dapat mihun sup.. memang best la..

p/s- kita pun selalu masak nasi goreng dalam rice cooker dengan roomate masa zaman study dulu.. kes nak jimat duit.. hehe

Softtouch [Hanim] said...

heeeeee....siap memasak tu dlm otel...tang kepit rice cooker punya (xtau namanya) tu klakar...supaya dia panas je kan..pernah buat dulu masa study...

* nauzalurun said...

umangg aii...rajin tahap gaban plak ko ni nak masak kat hotel... ;-P

MieZa said...

janji sedap =) tak kisah lar segera pon...hehe masa duduk hostel dulu masak guna rice cooker jugak...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...