@churalliya

Thursday, December 16, 2010

Sale 50%.. sape tak pegi mmg rugi sgt!

haa.. sape2 yg ada saman polis yang tak setel lagi tu baik pegi setelkan cepat wok... skang ada 50%.. korang tak yah pikir nak wat dialog & muka yang paling kesian ngan abang polis tu dah..

mcm mekchu tadi datang dgn vougue-vougue smbil mengendong beg luis vuitton & spek mata CD di atas kepala pun dapat 50% tau.. hahahaha.. sbnarnya nak bg tau walau korang datang dalam keadaan apa sekali pun masih akan dapat diskaun 50%.. hahaha..


kena saman tak pakai selt belt mggu lepas.. sebenarnya baru je renew lesen.. dlm hati siap cakap, "aku ni tiap2 tahun renew lesen.. tak pernah pon org mintak.." jauh di sudut hati merancang supaya thn dpn malas nak renew lagik dah...

sekali ku sangka panas hingga ke petang.. mmg petang tu mekchu kena tahan ngan tok polis.. dia mintak lesen (sib baik dah renew) & keluarkan surat saman.. masih terkenang2 rupa tok polis yg tahan tu smbil kibar-kibarkan bendera kecik kaler merah.. hahahaha.. kalau ingat mmg nak tegelak.. excited gile muka dia bila nampak mangsa di depan.. mekchu mmg dah tak bleh wat apa dah.. tadah je laa...


apa2, kena oren kan dulu.. mana tau ada pulak yg tolong check saman lain.. hehe..

cpt2 gi bayar sementara stok masih ada.. kadar sebenar saman tak pakai selt belt adalah RM80.. tapi disebabkan ada sale skang, jadik bayar RM40 aje..

dan ini info yang baru di baca seminit yang lalu di laman web PDRM, terus share ngan korang..

  • Saman yang diselesaikan dalam tempoh 15 hari akan diberi insentif 50% dari kadar kompaun sebenar
  • Saman yang diselesaikan dalam tempoh 16 - 30 hari akan diberi insentif 30% dari kadar kompaun sebenar
  • Saman yang tidak diselesaikan dalam tempoh 30 hari tidak akan diberi sebarang insentif dan seterusnya akan disenarai hitam
kalau nak semak saman, bleh klik kat MyEG Services ni.. atau kat RILEK E-Services (kena register dulu)..

tunggu apa lagi.. cepat2 pegi setel saman korang tau.. ooooo.. kalau sale 50% kat kedai henbeg laju je korang pegi kan.. ini untuk masa depan jugak.. kalau dah di black-list sape yg susah.. cakap.. cakap...

12 comments:

Iena said...

jangan tak tau mekchu oi... achik nyer saman baru setel 600 lebey after sale 50%!!! seb baik ade sale 50 %, kalo tak meraung depan habib jewels mak neh nyah oi... hahahhaaa

CaDLyNN said...

wah..baru buat entry pasal MyEG ni..hehe...mekchu kene saman..ish2..bawak kete leklok ye..

mekchu..lin tgk pos malaysia punye website..ade announcement kate tengah upgrade sistem mail zon tgh which is zone kite berduala..mungkin itu sebab tiket itu lambat sampai..huhu..jangan marah ek..lin da try email kt diorg punye customer service tanye status surat tu..huhu

mekchu said...

iena : harus dpn habib juwels.. hahaha..

lin : oo.. mintak2 selamat tiket tu.. sib baik x de due date.. fuh kiri.. fuh kanan..

AKO @ retna said...

aiyo baru je check saman tadi huwaaaaaa

MAPPIAU said...

hehehe dah cek dah...selamat clear, slalu jugak tak pakai tali pinggang, terlupe maaa (agak2 bole caye tak??) hehehehe

marinahunny said...

ingt kan sale apa td..hahaha

dh bayar jugak. kena speed trap. sib baik dpt separuh. pasni insaf xnak langgar peraturan dh..hahahaha

Nini D.. said...

ckp cpt sape nk jawab kalo dah kene black-list?..apa susah....black itu kan menawan... :)

omurice said...

bayar2...hehe...salam ziarah dr Omurice..

eda said...

tq mekchu...sbb igtkan tuk bayar saman tu...

Softtouch [Hanim] said...

sy xde saman...he he he

mAmAbuDaK said...

selalu kalu sale kat mall..x dan2 nak pi.. siap nangis depan laki wooo saman pon kne la wat cam tu jugak..nangis lebih sikit...kalu dah kne blak list ko menangis la sorang2

Just Call Me Bitt said...

hi mekchu..

wahhh jadi jadi sale jabatan polis trafik kew..akkekke memang bagus tu ade 50% diskaun..ingat kat mall jek ade diskaun2 nih kann..hehe pernah dengar gak org gosip yg mana dah bayo saman sebelum ni agak kesal dan tak aci dikatakan gituw...tauk tunggu polis trafic buat sale cenggini baru bayo saman..hehe nasib baik i belum baya lagi...pastu tak sure ade saman ke tidak la kan..sebab jarang jln jauh. setakat beberapa kilometer dari rumah jek la...hehe kena ingatkan hubby takut terlupa dan terlepas diskaun tuhh ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...