@churalliya

Monday, January 24, 2011

Hole-in-one.. Hole-in-tyre

Semenjak pindah state ni dia (yang masih federal yang keje di state), pantang ada masa terluang sikit, mesti pegi main golf punya.. dah banyak kali cuti umum sebelum ni, terlewat siiiikiiiiit je booking laki sendiri, orang lain dah cop baek punya ajak gi main golf...

Susah wooo nak dapatkan masa laki sendiri kalo time2 cuti mcm tu.. kena booking awal.. kalau nak lunch sama-sama pun sila inform cepat2 sebelum orang lain cop dia & bawak gi makan..

x pe.. x pe.. isteri mu ini memahami...

baru-baru ini ada tournament golf kat nilai.. no.1 sampai 20 dapat hadiah.. ok, wish luck for him.. untung2 hole-in-one boleh dapat keta... golf ni satu je yang best pada mekchu la... hadiah dia masyuukkkkkk.....

malam tu dia call kata konpem dapat hadiah.. wah, kembang kuncup, kembang kuncup la kan.. walau pun tak dapat ranking 1 hingga 20 tu, dpt special prize 'nearest to line'.. mmg bukan near lagi dah, tapi betul2 atas line.. dan the winner goes to bro.john laa...sebaik la ada kategori tu kan.. merasa la naik pentas salam ngan KPPA..(Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam).. dun play play haaaaa....

dia ada cakap berazam nak main betul2 lepas ni.. kalo dapat hadiah, semua untuk mama... *terharu dan bergenang air mata.. dgn harapan dapat voucheer RM500... pergghh...

belum sempat smpai tempat dinner utk amek hadiah, dia msg kata tayar keta malatop... adoiiii mak.... dan terus angan2 dapat hadiah voucheer tu bertukar menjadi hadiah tayar kereta... see, pengorbanan seorang isteri... mana nak carikkkk binik macam nih.... hahahaha...

voucheer pun bukan, tayar keta pun bukan... tapi bola golf..

agak-agak apa mekchu nak buat ngan bola tuh?

bro.john dgn hadiah kemenangan.. cubaan posing macam mi-cah..


elok lagi kalo dapat keta menan... boleh jugak mi-cah buat main petang petang...

tayar keta yg malatop pada malam tu... sungguh tragis.. sebaik bro.john tak de apa2..




dan mi-cah dgn rmbut sumbing dia ala ala jackie chan masa kecik...

penantian seharian anak bini di rumah belum berbaloi lagi... lepas ni, tooolong lah bawak balik hadiah yang best best tau pa... baru lah mama tak tarik lagi moncong 2 ela bila papa kata nak pegi main golf...

14 comments:

eT said...

hahaha...kene cop awal2 la yer...
cian mekchu..:p

therosputih said...

puhla doa mekchu termakbul...=)

AKO @ retna said...

aiyo tayar tu ngeri lak tgk.... besar nya dia berlobangggg :o

nuyin2u said...

hahaha, moncong 2 ela...menarik..

cikceriacorner said...

takut tgk tayar tu bocor ke kopak..emmm..nasib baik xde ape2 kan..

Softtouch [Hanim] said...

ngan suami sndiri pun kene booking yer...bz betul suami mekchu nie...

takutnya tgk tayar meletup tu..nasib bro john xde apa2

lieza78 said...

mekchu silap haribulan.. dia pakai balik bola yang dia menang.. bukan murah oo bola golf tu.. ekeke..

lieza78 said...

mekchu silap haribulan.. dia pakai balik bola yang dia menang.. bukan murah oo bola golf tu.. ekeke..

rozana said...

err..nape pch tu? bpk langgar apa? teruk tul pecahnya..

Farra Dhelina said...

takutnya tgok tayar cmtu mekchuuuuu..

~~@lyci@~~ said...

senasib lah kita.. laki kau sibuk ngan golf.. laki aku sibuk ngan ambk gmbr.. hehe

en_me said...

beli jer kete baru.. ehehe, volleeee

mama_onie said...

Sib baik la Kudin x terjebak ngan sukan menebas ni.. if idak HARUS aku bermuka muncung sokmo...

Tapi Sue ko ada gak masa nak deting berduaan... Aku? Dating time lunch jelah... Lunch date gitu!

MAPPIAU said...

alololo nyer nak laki sendiri pun kene booking, hehehe. takpelah sabar je la eh kak su, mane la tau sok2 papa-jit balik bawak surprise hadiah BMW bape series ntah (hahahaha kantoi tak tau jename kete :P)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...