@churalliya

Tuesday, January 25, 2011

Safari World Double Bash

Tahun ni memang rezeki kot... dapat jugak sampai rumah mona utk birthday party anak dia.. double celebration okeh... tetiap tahun mengajak, tapi tak pernah dapat pegi.. so, sape kata mekchu anti sosial? sape?? sape??

mona yang sedang membuyungkan anak ketiga...theme adalah safari world untuk anak2 & white jeans utk omak ngan bapak budak... stresss ok nak safari kan mi-cah... hahahaha.. last2 kepala girrafe je yg jumpa...

disebabkan bmw bro.john yang malatop tayar malam sebelum tu, so kitowang gi putrajaya naik kenari aje..


sesekali jalan jauh naik kenari best jugak... tapi kena tahan sauna laa... hahaha.. smpai je putrajaya, terus sun burn...

najmi pandai je behave dok belakang sorang2.. tak de la kejap ke depan.. kejap ke belakang.. dia pun tau keta kecik.. tak boleh lasak2..dah penat ajar dia cakap "shian mama... car ia kecikkkk je.. papa beli kan mama car baru...." tp tak de respon dari papa-jit ooo...

kol 3.30 kot, smpai precint 9.. dah setel potong kek pon... mon, aku bangga dah smpai rumah ko..... ko terharu tak?


paling tak sabar nak tengok preparation...

birthday boys...



sampaikan mineral water pun ko nak re-branding.. kagum sehh....
 
  

 kalo tgk gmbr yg cantik2 tu maknanya mekchu cilok dgn izin daripada fesbuk na zalna ngan tuan tanah.. hehehe.. semua kendong dslr sorang satu.. malu lak nak kluarkan camera cabuk walaupun baru itu..

the goodies yg marrrrrveles.... 

dan hasil nya... comot momot anak aku...
smpai je terus makannnnnnnn.... excited nak pegi sbb nak jumpa kawan2 lama.. kawan mona adalah kawan mekchu... tp mcm mana kenal ngan mona ni pun mekchu tak pasti.. byk sgt kronologi nyee...

tuan tanah, mekchu, mi-cah, dadam & alycia... alycia x-opismate mona dan mekchu pun berkawan ngan mona..


suraya zalna, sofiyya, mi-cah & mekchu.. na ni member masa keje HeiTech Padu.. study sama2 ngan mona.. dan mekchu pun berkawan ngan mona..

wawa, lyein & mekchu.. wawa & lyein kawan mekchu masa belajar kat UUM, dorang kawan jugak ngan mona.. terus mekchu pun berkawan ngan mona...
with ita hamdan.. kenal since matrix lagi.. ita ni x-opismate mona dan mekchu pun berkawan ngan mona..
gitu lah serba sikit intro mcm mana baik ngan mona nih... itu baru intro.. korang tak yah pikir sgt.. nnti pening..sebab mekchu pun hilang punca sebenarnya cemana bleh baik ngan mak buyung tuh...

lepak2 dlm rumah kejap.. mi-cah ni tabiat dia kalo gi rumah org, dia mesti nak masuk dlm rumah & carik menan... bila tgk rumah dah serupa nursery mcm tu, terus meraung tak nak balik...

okeh last sebelum balik... jari telunjuk tu menunjukkan permintaan ibu2 mengandung supaya mekchu berjangkit... i will follow...

seronok dapat jumpa kawan2 lama.. ye la, bila dah duduk seremban dah jarang sangat dapat join apa2 gathering ngan kawan2... jauh sgt la tu kekdahnye... tapi kalau kitowang tak de apa2 hal, mesti smpai punye...

13 comments:

~~@lyci@~~ said...

mmg best kronologi perkenalan kau dgn si mon ni.. siapa jd kwn mona kwn kau jugak kan hehe..

Dee said...

meriahnya party..heitech padu? dee pun ada kwn keje kt situ..kehkehkeh..

chekpid said...

walaupun takberapa nak paham kronologi kawan ngan mon, buat2 paham udeh. gila happening bday anak dia.btw, sila la berjangkit..ai dah nak masuk 3 ni :)

Puteri Mona said...

wakakaka nak tegelak baca kronologi ko mekcu.. mmg kawan2 mak kawan2 ko letey tauu nak pk!!! tatau mana satu dulu haha. Papepun mak teharu n kagumzz ko sanggup bersauna dr seremban ke pjaya semata2 nak mai party bueh anak2 mak. Tq ehhhh!! Bykla ko smpi kul 330, aku rasa da 4 lebey kowt sbb anak mak da setel tiop lilin n ketok pinata, da besepah2 br ko smpi kan, jgn tipo! :). Mak doakan gamba last tu betol2 membuahkan hasil aminnnnn muahs

Iena said...

wah, kemain grand besday party nya ya... nk jugak cenggini...

mummy_ayu said...

sgt la meriah buzzday party tu...

fiza said...

Salam kenal mekcu,

Meriah & happening nya birthday party nih.

Hehehehe...kawanmu kawanku juga ^_^

Nini D.. said...

mekchu kene tag...ayuh buat!

http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-ang-pow-chinese-new-year.html

CaDLyNN said...

busy smpi lame tak jenguk mekchu n mi-chah...kali ni lin datang~ yeay :)

mmg best dpt kumpul dgn kengkawan..sgt suke~ gelak mesti tak ingt punye bile teringat kenangan2 dolu2...

mummysyafie said...

meriah nya party ni mek chu..sampai mineral wakter pun rebranded sekali lagi

MAPPIAU said...

ooOOOoooo baru tau alkisah citer perkenalannyer. hehehe. saye satu kak mona tapi tak berape kenal sangat hahahha

anyway preparation besday parti anak die meriahnyerr...suke la hihihi

ieta said...

Waduh!!! gemsnya aku aii..muka bulat/cekak bersinar-sinar..tak nak gambar dgn ko lagilah mekchu..ko dahlah supermodel..nampak sangat aku cam supermuffin..khe-khe..itulah sesawang perkenalan mekchu with mona...ahak!Yg pasti..silaturahim dikekalkan..amin...ieta hamdan

mekchu said...

ieta : hahahahhaa.. gelak besar aku bila baca komen ko.. sanggup ko tak nak amek gmbr ngan aku kan.. lagi selalu amek gmbr, lagik ko boleh kurus cam aku.. bila mau ketemu lagik?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...