@churalliya

Saturday, January 29, 2011

Ikan makan, mi-cah pun makan

Nak pegi bawak anak tengok ikan pun kena booking masa awal2 ngan papa-jit taw...

"Kalau papa gi main golf, petang nanti bawak kitowang gi tengok ikan...." alahai, tak menakutkan langsung ugutan jenis macam tuh... kah kah kah....

So, petang tu sampailah kami bertiga kat City Park, S2 dengan berpakaian serba cekelat... siap belikan biskut kering cap ping pong untuk bagi ikan makan...

Ikan kat sana mmg dah muak makan roti... sebab dah kembang2 roti kat atas air tu tidak bermakan... bila kitowang bagi biskut, semua lumba2 makan.... seronok!!!

Ni baru sampai...


Mi-cah tetap menten dengan gaya bahu senget sebelah dia tu... tak de siapa yang boleh kalahkan dia setakat nih... bersama cream crackers RM4..

Makan lah wahai ikan-ikan semua... hari ni menu lain macam sikit..

Ikan makan, mi-cah makan....
Mi-cah makan, ikan pun makan....


3 of us yang terkini untuk tatapan semua...

tak mencabar pulak main baling2 biskut kering macam tu je... main kat celah celah nih baru lah ada thrill...

and again, bahu senget..
Lepas tu, kitowang terus ke jasko... papa-jit yang bersungguh-sungguh ajak... dah cakap dah tak nak... buat susah-susah je kan... oh, dia memang 'anti' shopping complex..


Dah, itu aje... nak cerita yang mood papa-jit sangat baik pada hari tu dan mengharapkan dia terus baik-baik selalu.. konpius jugak.. adakah mood yang sebaik itu disebabkan baru dapat set golf yang baru?

19 comments:

MAPPIAU said...

hahaha gaye mi-cah bergamba memang susah nak tiru hokeyyy..kreatif sungguh mi-cah mempelbagaikan care nak bagi makan ikan huhuhu.

therosputih said...

ala...comel tol mi-cah nih...geram2...

shaza said...

huhu.. baik ade makna.. arini ari sabtu, esok cuti.. ahakksss..

mummy_ayu said...

wah..suka ikan2 tu dpt menu lain dr lain..ayu pun dah lama tak gie sana...

-aNida OtHmaN- said...

mi-cah comeL.....

mi-cah makan,ikan pn makan..ikan makan mi-cah pn makan...

alalalalalal comeiLaaa kamu anak Bujang mekchu nieh.

Nini D.. said...

kekekekekek.....papa-jit tu nak amik hati mekchu rasanye..supaya lain kali dia boleh g main golf byk2 kali lagik..

MieZa said...

ikan makan biskut hup seng,,hehe

Ya ALya said...

bahu senget yg mahal......cuma mama n papa mi chah buat gaya bahu senget tu lak.....hehehhe

marinahunny said...

knp papa jit muka cam ngantuk je..hehe

eh mekchue, kurusnyeeeee..

Farra Dhelina said...

oh teringat time kecik2, gi kasi ikan mkn kat tasik s.alam..time tu mmg ade org jual roti..la ni semua dh takde..dh tak best dh mcm dulu..

kojah said...

nanti kita ketemu ye kak :)

Softtouch [Hanim] said...

cutenya najmi nie...geram tgk...mesti ikan2 tu bersyukur sbb ari ni menu dia lain dr yg lain..hehehee

LyNn HaMzAh said...

syok la ikan-ikan tu sebab korang sekeluarga bagi makan hari tu...hehehe...

CaDLyNN said...

hahahaha..mi-chah maintain hensem walaupon bahu senget~

mekchu...watermark baru nampak..class gitu..ahaha

Dee said...

cutenya micah..satu family coklat-coklatan ye..

cikceriacorner said...

comelnye mi cah..nak cium2 aje dibuatnye..ehheh

eT said...

hehe...mau bg ikan...kene rasa dulu kan...

tiefazatie said...

dasat btol gaya mi-cah ini...xleh ifa nk ikut..hihi..

btw...owh ifa suka tue rocky sis!

QasehnyaRania said...

bila dapat jumpa ank orang inggeris ni errrrkkk ...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...