@churalliya

Monday, January 10, 2011

Inilah inovasi yang dinanti

Satu orang, satu inovasi.. rasanya dah dapat idea terrbaek untuk cadangkan inovasi tahun ni..

Mekchu panggil ni sebagai inovasi drill dinding (IDD).. hahaha...

Dapat tau inovasi tu masa proses pertukaran tv kotak kepada tv leper berminggu-minggu yang lepas.. memandangkan rumah pun tak berapa nak lapang, so kitowang plan lekat kan kat dinding aje..

Dalam hati tu sbnarnya dah risau, habislah rumah berhabuk.. kan ke kena drill.. itu konpem berhabuk.. dah prepare fizikal mental utk capai mop semua..

sekali terkejut dan ini lah kejutan gembira namanya..


uncle Regza sedang mendrill.. terus dapat nama Regza.. sib baik bukan uncle BoMba..

korang nampak surat khabar yang dijadikan penapis habuk tu? memang cukup inovasi tanpa sebarang kos..

senang je, amek paper lama, lipatkan jadi bentuk 3 segi.. pas tu amek plaster & tampal betul2 bawah tmpt nak buat lobang tu.. bleh alih2 kat lobang seterusnya.. tak jadi masalah..

nak tau apa yg kitowang buat selama ni kalo buat kerja2 drill ni? sorang mendrill kat atas, sorang lagi kat bawah tadah pakai vakum smbil tutup mata.. hahahaha.. punya lah nak pastikan rumah tak berhabuk kan..

dan inovasi tu telah dipraktik kan baru-baru ni..


hahaha... over la pulak siap ber'kupiah'... rasa mcm nak soh bro.john drill satu rumah..

akhirnya.......... sabtu lepas kotak terakhir kitowang masa pindah 2 tahun yang lepas siap di kosongkan.. lega...

ni saje nak tayang kenangan bersama tibi kotak.. jangka hayat yg sgt panjang.. dari rumah bujang, membawa ke rumah kuarters dan seterusnya rumah seremban ni.. sekarang tibi ni ada kat rumah labu pulak..


perhatikan gambar anak beranak yg pakai baju fefel tu.. dia dah duduk kat situ hampir setahun..


dan tara... kesian kan baru nak merasa.. semorang dah tertahun pakai tibi leper kan.. kitowang baru nak merasa :( 40" cukup?

setelah adanya inovasi drill dinding (IDD) tu, sudah tiba masanya gmbar anak beranak yang tadi tu di lekatkan pada dinding..

suka bila rumah dah semakin berseri ni.. walau pun balik seminggu sekali, tak pun 2 minggu sekali, tak pun sebulan sekali.... tapi mekchu sayangggg sangat ngan rumah ni...

korang boleh cuba tips ni.. eh, tips ke? memang puas hati tau.. apsal la dari dulu tak jumpa dgn uncle Regza tu..


ok boss, untuk tahun ni saya cadangkan inovasi drill dinding (IDD).. ok tak? hahaha..

13 comments:

therosputih said...

terbaekk ah...jimat ruang...ni yang rasa sume benda nak lekat kat dinding nih...

letak tv kat siling pun best jugak...tgk tv sambil baring...ngeee

MAPPIAU said...

wahh!! memang sungguh inovasi, boleh saye cadangkan kat KSU opis saye pasal inovasi kak su nih (wakakaka giler beriye eh sampai nak cadangkan kat KSU ko :P)

memang tivi kala lekat kat dinding amatlah menjimatkan ruang, suke suke suke.

shaza said...

huhu.. sangat bagus idea tu.. boleh di praktikkan lepas ni..

zura@iwan said...

kreatif2....bleh guna pakai idea ni..hahaha...

knp x duk umah ni? ni umah weekend hse ek?

Yuni Aisyah said...

leh try nie...kreatif2...hehe

Daddy Ziyyad said...

Bagus inovasi tu..

Cuma saya nak berkongsi inovasi saya, macam awak punya stail juga, cumanya dalam paper lama tu, diletakkan kain buruk yang basah sikit. So habuk tak akan berterbangan sebab melekat kat kain buruk tu.

cikceriacorner said...

heheh...bagus inovasi..meningkatkan lagi prestasi dan kreativiti...hehehhe..kat opis semua kene inovasi..siap ada ari inovasi lagi..:)

marinahunny said...

bagus la idea nih, buleh drill dinding nk taruk jam..hahaha sian jam duk tersadai je ;)

cik dah ganu kiter said...

ok jgk wat camtu..lagi satu pakai kain lembap..masa drill tu pegangla..sure xde habuk jatuh..aritu opis suh org pasang bidai..so masa tu la tgk dorg drill pastu pegang kain lembap skali...

HaSue said...

ingatkn surau mane td,siap berkopiah2 gitu.hehe...bagus inovasi tu,rumah pun dah bersei2 n cantik!

~najwa~ said...

kalo pakai kopiah tu, buat kerja ikhlas kot, xde charge..eheheh.

kena tunggu rmh baru, baru leh beli tv lekat2 dinding, aha.. (sgtla konservatif - org lain dh siap pakai lama - ku jgk ketinggalan)

cemomoi said...

eeelok drill tu kang tercucuk orang seblah

bOnda said...

su, dah patenkan ke, blOm lagi nih?
kang adO yg amik idea inOvasi ni karang..kekeke

idea yg sangat bagus! blOm penah try lagi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...