@churalliya

Friday, January 21, 2011

Cerita asal kepada cerita komplikated itu..

Hari tu plan mmg dah superb..... kol 6 ada facial, smpai je jasko mekchu terus berdesup gi beli tiket wayang dulu.. nnti lepas facial boleh terus deting ngan bro.john tgk wayang.. tak yah buang2 masa.. sambil mekchu facial, smbil tu bro.john pegi pukul 100 bijik bola...

cerita yang sesuai ngan masa time tu adalah Gulliver's Travels.. mmg tak kisah cerita apa sekali pun, janji dapat raba-raba kat dalam wayang.. HAHAHAHA....

Siap pesan ngan org facial, soh cepat skit sbb ada appointment lain nak kena setel... tgh2 lalok akibat pakai mask, dpt pulak mis kol dan diikuti bunyik msg.. 2-2 mekchu tak layan, sbb takut efek muka kedut kalo becakap tgh pakai mask...

habis je facial tgk mis kol dari bro.john dan diikuti msg yang tak seronok di dengar tu lah... adoii yaii.... tak pe, tak pe... tak panik pon...

ni sejurus lepas dapat ckp ngan bro.john bagi mengesahkan kejadian... sempat lagi amek gambar kat port feberet ni...



bukan takat amek2 gmbr, boleh pulak terjebak beli set promosi nih... 
Placenta-O facial+ Skin Active Sebum Gel + Cellnique Thermos = RM250.. 

berbaloi pulak bila compare ngan harga bukan promosi... adoiii cane nih?? terlupa kejap dgn kisah laki yg tertinggal kunci kereta dalam bonet itu...

at last......


kalo letak air kosong dalam thermos tu mesti rasa mcm air milo ais tabur dia punya sedap kan....

ok, sambung balik....

aktiviti deting ngan bro.john nampaknya terpaksa di tunda (tunda tau pa... bukan cancel terus) atas sebab2 yang tak dpt dielakkan itu...tapi tiket tu cane????????? rugi la pulak kalo burn cam tu je...

nak dekat 5 minit kat dpn wayang tu pikir stategi nak jual tiket.. tak kan nak tanya sorang2 kot.. pikir punya pikir dan kaki tu laju je potong Q terus ke depan... sekali, boleh rupanya kalo jual balik.... itu lah, selagi kita tak cuba, selagi tu kita tatau kan... dapat atau tak dapat itu belakang kira, sekurang-kurangnya kita mencuba!!



dan sebagai bukti...
 

bila bro.john tanya cane mekchu berjaya jual balik tiket wayang tu, dan ini jawapan mekchu...

"mama wat tiger show je kat atas tu tadi...." hahahahahaha...


gambar kat atas tu dalam keta erry otw ke rumah nenek labu...

gambar kat bawah ni pulak dalam kenari otw ke rumah seremban...


finally, the complicated stories ends... hahaha.. 


jadi, cerita sedih itu adalah terpaksa batalkan plan tgk wayang... sekian.... *cembeng

12 comments:

Softtouch [Hanim] said...

xpe lenkali dating yer...adelah hikmahnya tu...

bestnya p facial..xpernah buat facial tau

mummy_ayu said...

ala siannya..nasib leh redeem balik, kalu tak tau gak boleh redeem balik..tak pe..always ada next time kan..

MAPPIAU said...

ecececece sedih sebab tak dapat raba2 kat dalam wayang tu kan kan akekeke :P

shaza said...

su, boleh buat skrip drama swasta.. tajuk die 'kau tetinggal kunci keretamu dalam bonetmu'.. hehe

mekchu said...

hanim : x pe, muka hanim dah cantik maa

mummy_ayu : sebaik.. kurang sikit frustt...

mappiau : ala, cane bleh tau ni...

shaza : pengarah muda diperlukan segera!!

lieza78 said...

mmg tak kisah cerita apa sekali pun, janji dapat raba-raba kat dalam wayang.. HAHAHAHA....

ayat di atas tu ako xleh tahan lah mekchu...gila aku gelak sensorang ni... make sure.. bro john xtinggal kunci dalam bonet lagi tau.. melepas peluang tu...

therosputih said...

hadoilah...takpe...aksi raba2 ditunda...kwang3

Ya ALya said...

aksi raba2 dalam bilik je la terus....heheheheh....

jesnita_ns said...

kak..ingatan tuk lenkali...jgn beli tiket wayang dulu..tp pegi awal 1 jam @ 45 minit..tkt jd hal yg tak disangka...tpi mujur lah blh redeem blk..

~~@lyci@~~ said...

alahai, potong stim nk rabe2 kat wayang hikhik..

Iena said...

kami laki bini suka beli tiket a day before... sebab, dah serik melangut dkt baris plg depan skali.
jadi, dgn ini saya cik kaki (walopon puan) ingin mengucapkn terima kasih krn bg info bahawa tiket boleh dijual blk! yeaaaaaaaaaa... ;p

Pesona said...

Sue, that sebum gel cellnique is gud for blackheads/whiteheads and also for pores. I love it very much!

hehee..iklan free kejap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...