@churalliya

Sunday, February 6, 2011

Cuti CNY sesuai bawak family ke Tiara Beach Resort, PD

Memang pilih tempat yg dekat2.. mak tu bukannya bleh lama-lama duduk dalam keta.. nnti krem kaki.. hehehe.. nasib baik kan rumah dekat ngan PD.. tiba2 rasa bertuah..

Family mekchu ni jarang dapat berkumpul.. walau pun kami tak seramai mana pun, tapi memang susah nak dpt berkumpul.. kalau sorang ada, 2 orang tak de dan sebaliknya.. sebab tu asyik tepek gambar family papa-jit.. hehe..

Sebenarnya dah lama tak bawak mak jalan-jalan.. nak bawak mak ni kena fikirkan macam2 perkara.. contohnya, tempat tak boleh jauh (paling lama sejam perjalanan), tarikh kena semua anak-anak ada dan kena pastikan ayam itik mak ada orang yg nak bagi makan.. sebab tu asyik tangguh aje..

Seremban - PD patutnya tak smpai sejam dah boleh sampai.. tp agaknya ramai sgt yg buat plan nak mandi laut hari tu... nak dekat 2 jam lebih okehh baru nmpk bumbung Tiara Beach Resort... choi....

Nak check-in pun dekat sejam.. layan mengubat lara hati beta nih lagik best... 

Okeh, agenda adalah sangat simple.. selain makan rebut2 kat bilik dan lompat2 atas katil, kitowang layan mandi pool...

Inilah yang dikatakan kat entry sebelum ni "Orang lain gelongsor, dia pun ikut gelongsor... Orang lain superman, dia pun ikut superman..."
level acidic dalam badan otomatik naik bila tgk najmi dgn gaya macam nih..

dia langsung tak de perasaan takut atau teragak-agak..

sape yg terhegeh-hegeh mesti kena sound baek punya... hahahaha...

Orang jangan dibilang laa... rasanya mendap 3cm ke dalam tanah bumi PD nih... ramai sangat orang... mekchu teringin nak naik gelongsor, tapi malu.... tapi naik jugak sebab najmi dah meronta-ronta... kelakar... orang lain laju je smpai ke bawah.. mekchu tersangkut-sangkut.. kena pulak main kayuh2 ngan kaki & tunggu ehsan orang tolak dari belakang... bukan sekali dua, tapi ke 5-5 kali pun tersangkut jugak... hahaha... najmi yang paling malu.. terus tak nak naik ngan mama-chu lagi..


 dia siap cakap...
"naik ngan mama-mi tak beshh.. dgn papa-mi lajuuuu je..." 
"ok, fine!! pegi lah naik ngan papa awak tu.... mama gi amek gambar lagi beshhh..."
frust sebab kena kutuk ngan anak sendiri... hahaha....

mekchu bersama adik-adiknya... 

seronok bila tengok budak2 seronok...

malam aktiviti tonton show, kat bawah tu aje... salah satu sebab kenapa kitowang pilih tiara adalah kerana memang tak payah susah2 untuk keluar naik kereta untuk cari aktiviti sebelah malam.. semua complete set.. bagi mekchu apartment 2 bilik dia agak mahal - RM480.. sebab bilik & hall dia kecik je.. tapi rasanya sesuai lah kot sebab dah banyak top up lain-lain kos.. (pool, night events, etc)

2nd day, mandi pool lagi.. tak de gambar sebab turun bawah bawak camera tanpa memory card.. arghhhh.. malas nak naik bilik...
hari kedua ada gambar selipar aje...

ok, laju2 naik bilik, kemas2.. tapi sebelum balik tu sebaik sempat amek gambar ngan family mekchu nih... hanya sorang je yang tak de.. anak bongsu abang..
family kitowang tak ramai pon..
 dan last untuk kenangan... tangga....

jadi lah kan... percutian yang tak seberapa untuk kenangan kami se-familia....

eh, tak sabar nak baca cerita cuti2 CNY korang pulak.. konpem meriah belog masing-masing nih...

20 comments:

Farra Dhelina said...

bestnyaaa..mekchu tu tak gerak2, sbb ringan sgt!! heeeee cb klu sy..hehehe bedebus terus!!!

mekchu said...

hahaha... alasan yang logik tu...

Just Call Me Bitt said...

bestnya holiday...hehe happy holiday...eh ramai jugak la tu mekchu, meriah ;)

CaDLyNN said...

dah agak mesti pd full dengan manusia... CNY ni lin main gokart ngn adik2...dah lame benar tangguh...hehe

shaza said...

wah, menarik.. kita tak pernah pegi tiara lagi.. akan di masukkan dalam senarai..

* nauzalurun said...

dh mcm anak dara dh si nabila nih... cepat tul masa berlalu...

LyNn HaMzAh said...

syok betul tgk mekchu sekeluarga main air kat TBR...having fun kan...

Nini D.. said...

cite CNY saya lagik best mekchu....
tido kat sepital...temankan cik asbennku keroje 48jam straight....

chenta punye pasal...sakit belakang tido katil sepital pon daku rela!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah, sonot tu cuti sama kuarga..
najmi tentu sonot yer, dpt men air sama kaumkerabat..
mekchu, ai tgk u sebaya je kat picca adikberadik tu.. menten cam kanak2 riang lagi, heheheh..

~~@lyci@~~ said...

haha, kelakar pulak baca mekchu dan adik2nya tu.. mmg mcm tangga dah tu hehe..

littlehumblelynn said...

TBR mmg seronok bwk budak2!!tp makan sedikit jauh kan...

chekpid said...

rasanya ada 2 sebab je nape turun gelungsur kena kayuh2 kaki.
1. Takde skill- yg ni kena trainig ngan papa-jit
2. badan berat- tp rasanya mama-chu sekeping jek...ke vontot yg verat? cer citer

Ya ALya said...

CNY ya biasa2 je mekchu.....best lagi mekchu punyer....

MAPPIAU said...

vavava happenig giler pegi bercoti2/berjoli2 huhuhu. memang seronok kalau bercuti dengan keluarge, boleh tak henggat dunia kite dibuatnyer kan hihihihi

mama_onie said...

Bestkan TBR? Dah masuk dlm senarai "must repeat" tu..

Aku CNY bz mengalahkan org sambut CNY... nak timang adik ipar la katakan..

rozana said...

ni la sbbnya micah domam yo..
cian mi-cah..len kali sblm main,mkn scott emulsion ya!

mummy_ayu said...

wah..best tu gie holiday..ayu pun rasa sekarang tiara dah mahal..dulu rasa rate below 200 jer..tapi ok la sbb mcm2 ada...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah menarik jugak nyek..tiara beach nie....

Softtouch [Hanim] said...

bestnya....mesti suka najmi n sepupu2 dia tu..tbr ni mmg sgt sesuai utk budak2 kan..tgk anak2 hepy kita pun hepy gak.

n o h a F i z a said...

klaka la gambar najmi yang last tu pakai sandal mama chu eh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...