@churalliya

Friday, February 25, 2011

Kenyang time lunch, kebulur time petang

Dah berjaman rasanya tak keluar time lunch hari Jumaat..

Sesekali dapat keluar, semua nak di belinya.. perancangan asal adalah nak beli facial wash SAHAJA... tiba-tiba facial wash terberanak pinak jadik macam-macam.. hahaha...

body shop sekarang kalo bawak member bleh dapat 30% off.. mekchu tak yah bawak member pun dapat jugak 30% off.. tapi kena beli 3 barang.. pulak.. nak pilih 3 barang tak jadi masalah.. hujung jari je tu.. facial wash (RM39), lipstik (RM45) & parfume dreams (RM80).. buat basahan pakai pegi keje.. tergoda pulak dgn bau dia..

t-shirt 2 helai di giordano adalah RM69 sahaja.. pakej sekali ngan legging RM39.. dah lama x de t-shirt baru... bawak basahan gi pasar.. hahahaha...

pas tu singgah watson beli syampoo hair fall control ngan facial cotton.. sekarang ni bila berturut-turut pakai syampoo dove (2 botol berturut), rambut byk gugur masa cuci.. sebab selalunya setiap kali habis 1 botol, mesti tukar brand lain.. harap2 lepas ni makin subur lah rambut ku..

lepas tu tak sempat lunch.. sebab pagi tadi dah makan char kue teow.. kenyang lah konon.. tapi tapau jugak roti.. hanya RM3.80 untuk lunch..kedengaran agak kejam kalau dibandingkan dengan harga barang2 lain yang tertera di atas..

korang selalu tak mengalami perasaan kenyang time lunch, pas tu kebulur time petang? takut kan kalau terbayang...

13 comments:

A.s.t.i.n.a said...

dreamy tu sedap bau dier... wahhhh yang kebulur tu mmg mengkebulurkan lerrr

Anisa Hang Tuah said...

hikss.kita gunakan jenis syampoo yg sama
(:

CaDLyNN said...

banyaknye shopping~

Suliana said...

mekchu,
saya mkn ikut time, walaupun dah kenyang.. hehe..

AKO @ retna said...

hahaah slalu sangat-sangat.. contoh nya arini...

lucnh mmg kenyang yang amat sebab bekfes tadi je dah jam 10 pagi, plak tu pagi2 dah makan nasi goreng pedas & panas ...

Bila tiba waktu lunch dah mengembung je perut sebab kenyang..

Tapi sampai je waktu petang/malam, baru tergedik2 perut nak main muzik...

oh tidakkk.. lapar nyaa!!!

Anonymous said...

mekcu cantik,
dove tu ade kndungan ba alip ba ya..
jgn guna lg tau..
utk hair fall, try sunsilk kaler gold..dgn conditioner skali..
serum pakai loreal kaler oren..
recommended sgt2..

mekcu update la blog slalu..
xkeruan kalo tgk mekcu x update..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah....wangian2 la pas nie kan...time soping lapo terasa kenyang..hehehhe tapi lepas tue sendiri maw ingat..hehehehehe

Iyiana said...

selalu cam nak ngamuk kalo kakak kuih tu datang lambat. ahaha..

Nik said...

aku selalu mcm tu Sue...
tp kat opis aku klw lapar je ada kedai runcit depan unit aku ni.
mmg best !!!
cuma rajin atau tak bangun dari kerusi tu je
hehehe...

~~@lyci@~~ said...

hoho... byknya anak2 facial wash tu hehe..slalu camtukn...time ptg la br nk lapar..

Farra Dhelina said...

kt ni pmpn mmg mcm tu kan..plan lain, beli nya lain hehehe

MAPPIAU said...

oooo kalau saye time lunch kenyang pastu belum sempat makanan tuh terjah perut kebulur balik time lunch jugek hikhikhik

QasehnyaRania said...

pantene biru pilihan sy ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...