@churalliya

Thursday, February 24, 2011

Set Tilam dan Bantal Baru untuk Najmi

Mekchu kena usik ngan budak2 opis "Beli bantal pun online ke?" hahaha... semua kalau boleh nak online je.. jimat masa, jimat tenaga..

Sejak set tilam Bumble Bee najmi koyak rabak baru2 ni, dia mmg dah tak keruan sbb habis tilam busuk & bantal busuk dia kena simpan.. ye la, dah koyak tahap rabak wei.. tak kan nak bagi jugak anak pakai.. kejam siut...

Tengok je la.. digunakan sejak berumur 1 hari..
tilam nya elok lagi.. tapi sarung dia yang dah koyak rabak.. 

dah banyak kali bibik jait.. lepas tu koyak balik.. kain bumble bee ni sangat lembut dan sejuk.. bila dah banyak kali basuh, lama2 akan jadi nipis dan senang koyak..

ni pulak bantal busuk dia.. part penjuru tu jadik kegemaran najmi.. khusyuk kalo dapat menggentel.. 

Mmg tgh mencari pengganti sarung bumble bee.. kekonon nak wat entry nak tya korang mana nak carik sarung tilam & sarung bantal bumble bee.. sekali surfing punya surfing, mekchu terbaca entry kat blog mama_onie pasal set anak bujang dia.. pas tu laju2 terus klik kat blog mak nini ni...

Mata terus terpaku.. cantik2 nyee.. semua pun cantik... tanya punya tanya, pilih punya pilih dah terhasil lah.....

okeh, mekchu mintak mak nini buatkan :
1. sarung untuk tilam najmi (tilam elok lagi, nak ganti sarung je - 110cm x 74cm)
2. sarung untuk bantal busuk najmi (bantal pun elok lagi - 40cm x 30cm)
3. pillow & pillow case (mak nini punya size)
4. bolster & bolster case (mak nini punya size)

kesemua adalah RM125 sahaja (termasuk postage).. kualiti sangat memuaskan.. fabric adalah dari Ikea dan sangat sejuk.. 100% cotton..
 

mekchu suka, mi-cah lagi suka dapat set tilam yang kalerful, siap ada gambar kereta, lori, bas... fuuhhh.. itu mmg feberet dia... sebenarnya fabric gambar lori tu limited.. so kena mix & match dengan fabric yang lain.. tak pe, kadang2 mix macam tu lagik menarik..
 

kalau sedang mencari dan tercari set tilam, bantal untuk anak, sila lah klik kat sini untuk maklumat lanjut.. korang mesti tersenyum riang.. ingat tau klik kat SINI..

tak sabar nya nak dapat baby girl.. girl punya lagi cantik-cantik.. nnti korang tolong prezenkan mekchu newborn set macam ni boleh?
olo lo lo lo... mmg idaman sangat..


 mak nini pun boleh jugak buatkan diapers bag

 dress anak (yg ini mmg sah jelesssss)

arghh... boleh gilak tengok inik gambar...

mmg saje biarkan najmi ada set tilam dia sendiri walau pun dah besar.. pegi mana2 pun memang angkut set tilam ni.. tebar atas toto, lelap lah dia.. kalo malam2 dia guling2 sampai pintu toilet sekali pun, dia akan bangun balik carik tilam busuk dia ni..

terima kasih mak nini sebab dah selamatkan mekchu dari belenggu mencari sarung tilam dan sarung bantal anak.. selesai satu masalah...

17 comments:

-kak LiMaH- said...

CHANTIK.....najmi lena dibuai mimipi

Anisa Hang Tuah said...

comelje si najmi tidur dgn set tilam & bantal baru...
:)

fiza said...

Cantiklah set nih, berkenan plak ^_^

Suka mi-cah dapat set tilam baru yer.

Nini Aziz said...

tenkiu...tenkiu... ferasaan sudah hehehehe...

shaza said...

cantek gambar lori dengan kereta tu.. memang kena dengan jiwa anak lelaki kan.. nak tengok jugak la kot2 ade yang berkenan....

InaAchik said...

ooo... kalo anak jantan kena bg sarung tilam kete2 erk?

A.s.t.i.n.a said...

alolo comey orkkk... berbaloi ler beli cenggini mek..

littlehumblelynn said...

comelnya kan.. :)

CaDLyNN said...

cantik..sesuai utk boboy mcm mi-chah dgn gambar lori, kereta, bas..sesuai sgt! aunty lin suke..hehehehe

mummysyafie said...

cantik nya cadar tu mekchu. kalerpul..sesuai tuk najmi.

bonda dadif aka akish said...

menarik ek mekchu...

sampai si najmi lena benor ah tdo...

mama_onie said...

tu la mekchu aku rasa cam nak order bebanyak, siap boleh tukar weekly... geramsssss sangattttt!

Just Call Me Bitt said...

owh memang senang la mekchu, kite tak terpikir pon mungkin sebab budak2 ni dok umah jek kan..kalu nak tinggalkan kat rumah parent pon senang tak payah la parent sibuk carikan bantal la alas la kan hehehe

cantik la

.::WaNiE::. said...

sukee
comel sgt

Suliana said...

cantik la kak :-) bumble bee kat sogo pun ada.. tapi klu dapat corak cantik2 mcm ni baik beli kat sini jekan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cheq mama tolong buat semua...heheheh dari bantal sampai le ke sarung..hahaha jimat berganda namanya kan...hahahhahah...*amik kesempatan*

QasehnyaRania said...

i'Allah..

cantiknya pink colour tu ..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...