@churalliya

Wednesday, February 9, 2011

Pagi-pagi dah berhangin....

Minggu ni asyik lambat masuk opis.. tak pasti la jam opis yang cepat atau jam radio hangek fm yang lambat.. hari ni memang kluar awal sikit sbb nak cover 2 hari yang lambat tuh (tapi tak de la awal sangat pon, tapi awal lah dari biasa)... hari ni jugak kena bawak keta sebab papa-jit ada miting kat putrajaya... 2 hari sebelum ni naik ngan papa-jit... sekali......... sampai-sampai je tengok-tengok parking kena curikkkkkkk!!!!!!!

Ini memang boleh menimbulkan kemarahan... memang geram... gerammmmm sangat!!

Sebelum ni memang dah banyak kali masalah ni berlaku.. walau pun dah tagging kat parking tu PENOLONG PENGARAH (UPTM) beso-beso kaler kuning, tapi dorang buat dunno jek... disebabkan dah 2 kali merah, tak kan hari ke-3 pun nak merah... tapi bila dah nampak keta asing di situ, merah pun merah lah.. janji puas hati... kalau keta budak2 opis, mekchu tak de hal sebab kenal dgn dorang.. ini keta orang luar.. keta satria putih.. bak kata najmi "keta gemok"

terus zaaapppppppppp.. .parking ngam2 tepi dia... kasik himpit sikit... padan muka ko tak boleh keluar... dalam pada tu ada jugak belas kasihan... boleh pulak tinggalkan no tipon kat keta asing tu... sedangkan owner keta tu siiikit pun tak de perasaan dah amek parking orang, pas tu tak tinggalkan nombor...tak rasa bersalah langsung..

lepas tu masuk opis, terus tanya technican pasal keje dengan nada agak tinggi... tak pasal2 dorang pulak kena marah... dorang tanya balik "puan ni kenapa? pagi2 dah nak marah kitowang?" hahahahha... "sorii, sooriii... saya marah ni parking saya kena ambek.." sebenarnya marah jugak sebab 3 hari berturut dah merah... :(

mekchu tidak keseorangan... parking mr.capo kat belakang mekchu pun kena kebas... WTF? mr.capo dah nmpk kenari mekchu parking mengganas cam tu, dia pun sama 2x5 jugak parking WildCuteCat macam tuh... hahaha...
selalu nya kalau parking kena amek tak de la berhangin sangat macam nih.. tapi hari nih lain macam sikit...

dah... nak cerita tu aje... sorri ter emo lebey la pulak.. mekchu ni kalo dah marah memang luar kawalan sikit.. sikit je, pas tu dia ok dah :)

20 comments:

azzey said...

mmg hangin bila hak kita org amik kannn....tp x pelah..dia x perasan kot...

-aNida OtHmaN- said...

yaaa memang hangin..penah rasa situasi mcm nie..dhlaa panas kena suLuh mentari..keta plak kena BLOK ngan pemandu bengOng....adeih...hanginnn dh tahap LANINA....huwaaaaa
kena plak p masuk setiap premis ala-ala mintak sedekah..tanya keta sapa kaLer biru yang kontot tuh.....
nilaa nama nyaa PEMANDU bUdus....men sedap vontot dia jaa nak menebeng kan....cehhhh

sis..padan muka "KETA GEMMOOK" tuh kena impit kan..hahhahahahaa

Nini D.. said...

tunggu je koi 6 kang....kasik selepuk sikit mekchu...kat stereng keter dia...hahahaha

@in said...

sebab dah agak lewat datang tu yang bertambah-tambah parah marahnyer biler tengok plak parking kena amik kan... Pi minum air sejuk, nak kasi cool skek...hiks...

@in said...

sebab dah agak lewat datang tu yang bertambah-tambah parah marahnyer biler tengok plak parking kena amik kan... Pi minum air sejuk, nak kasi cool skek...hiks...

Chik Att said...

hahahah .... ini kira bengang tahap gaban ni ......

tapi memang geram kalau ada mkhluk yang tak reti bahasa .....

tak tau baca kot .....

cik hani said...

kak, kene letak signboard ni, kalau hang parking jugak kat sini, sport rim ko hilang!!! hahaha.ckp je mcm 2..

Jue Azman said...

memang hangin kalau parking diamik org. padan muka org tu.

mummy_ayu said...

of coz la hangin..dah la lambat...tension jer...

cikceriacorner said...

sabau kak..sabau...heheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ini memang bikin hangat hati nie..bukan setakat mekchu..mak pung hangen satu badan...

lieza78 said...

huhu.. mekchu mengganas... auummm... sesekali bt mcm tu.. mekchu balik ni check body n tayar keta.. jangan jd mcm budak kat opis kt org ni.. tengok dah bergaris jer body keta dia org.. kurenggg tau mental dia org ni..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haa, jaga cik salmah.. jaga!!!
hihihi, ampun buk!! nnti tak psl2 plak ai yg kena.. kl ai pn hangit gak, dh la merah, parking la org dh suka ati die je amek, siap reserved pn rembat gak..
huhuhu, sib baik opis ai ni dlm hutan, heheheh.. tak pyh berebut parking.. kalo HQ, mmg r.. nk kuo mkn pn pk 2,3 kuo ngan keter..

MAPPIAU said...

jom saye banjer ABC campuq eskerem jom kasi sejukkk sikit huhuhu

CaDLyNN said...

err..macam dah komen td tp takde..errr..cube komen sekali lagi :)

sabar ek mekchu :)

fiza said...

Dah lah lambat, parking plak kena curi...memanglah hangin. Tapi eloklah mek chu parking mcm tu, biar padan muka owner keta tuh.

Illi Hzbull said...

salam mekchu,
blogwalking..kete kte samalah! :)

Nora Shahaira said...

huhu.tensen tetap tensen..

nak jwb soalan tadi..

bila air tu meleleh ke longkang dan entah ke mana..itu dah kira bukan tulen dari kita punya..ye lah dah bercampur kan..apapun kite berdoa moga minta dijauhkan dari yang jahat dan tak elok..amin..

bujal X said...

kalau saya terus paking atas kereta tersebut makcik!

* nauzalurun said...

eh satria putih?? hehe satria aku kaler apa ekk...lalalalalala ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...