@churalliya

Saturday, March 19, 2011

Hari ni mi-cah tak pakai pampers

Tatau la boleh bertahan sampai pukul berapa.. umur dah nak masuk 3 tahun dah.. tapi masih pakai pampers.. mama nye pun hangat2 taik hayam semangat nak dypers free.. 

dah pesan ngan bibik mintak dia ajarkan mi-cah ke arah drypers free.. tapi bila bibik nmpk mekchu hangat2 taik hayam, dia pun sama.. hadoiiii...

bila hari cuti macam ni dan kalau tak kemana-mana baru lah boleh monitor mi-cah ni.. bila tak pakai pampers, tangan dia asyik je pulak kat bebird dia.. sibuk kata bebird dia goyang-goyang.. hahahaha..

tak lain tak bukan, tengah khusyuk layan 613.. mama-chu kena lebih kuat semangat ke arah teknologi hijau :).. sementara ada bibik ni la patut amek peluang kan.. kalo mi-cah kencing bersepah pun bibik sedia membantu..

pesanan untuk najmi a.k.a mi-cah dalam belog kuning oren ni..
"mi, tak yah la pakai pampers lagi.. mi kan dah besar.. habis duit mama beli pampers mi taw.. kalau mi tak pakai pampers, boleh la mama kumpul duit pegi tour europe.. ehh, pegi umrah dulu, baru tour europe" :)

15 comments:

Anonymous said...

hehehe budak laki mmg camtu...... dia akan rase geli sbb x pakai pempers.... tp every hour tanya dia nak gi toilet ke tak???? kena baisakan dia gi toilet... kalo x nanti dia x tau.... bie dia nak kencing.... dia main lepas jek dlm seluar hahahhaa

bila nak shu shu pun susah gak nak train tuh..... beh baik lagi kalo beli extra seat cover utk budak tu... bukan potty.... sbb kalo pakai seat cover tu dia akan biasa guna toilet so x susah nak bersihkan.... kalo pakai potty nanti dia x biasa lak nak guna toilet ehhehee.....

hari tu baru nak train ainaa..... last2 dia shu shu atas karpet kuang...kuang...kuang.....

cikceriacorner said...

alahai..comelnye..


sweet..:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ehheehheeheh bebird goyang2 inul nyek...hahahha klakar taw mi-cah nie....

Farra Dhelina said...

eh sama hr ni dgn ank sy, mirza..almhdlh..sy berjaya! dah jimat dah! :)

Ya ALya said...

emmm anak ya nak umur nak masuk 4 tahun...totap pakai pampers...macam2 car gak di ajar,samala cam susu gak,yg susu ni last dia behenti sendiri susu ni...
pampers ni bila la masanya akan tiba.....

~ Mama Adam Zikry ~ said...

smoga bila mi-chah bole bc nnt, dia akan ingat pesanan mekchu smpai bila2.. chayok2 ;)

InaAchik said...

mi-chah ni comel la...
aunty nk tgk kukubird sket! hahahhaaaa...

MAPPIAU said...

tsk tsk same la irfan pun dah 3 tahun dah tak jugak gheti2 takmo pakai pampers, nampaknyer same la kite tak dapat pegi bertour2 eh eh umrah :P (sebab duit abis ke pampers huhuhu)

tiefazatie said...

chaiyaok2 mi-cah!

ratusiput said...

anak2 ratu umo 4 tahun baru free dypers.mmg pun sik keje pegang bibird dorang.tergesel2 kan kt suo.ehehe..skang ni jimattttttttt dh dr beli pmpers.

-oP_ida- said...

eheheeh
bebird goyang erk....comeLL laa mi-cah nieh....

@Z said...

mekchu, anak kita yg sulung tu umur 4 tahun baru reti tak pakai pampers..masa umur 3 tahun dia bole kencing dulu baru bagitau..yg penting kena sabar dan rajin (penat wooo).. ;)

mummysyafie said...

awal dah mi cah buang pampers erkk? bijak la dier

cik hani said...

budak comey! hehe. :) rindu la kak sue n semua.. :)

cik hani said...

budak comey! hehe. :) rindu la kak sue n semua.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...