@churalliya

Thursday, March 17, 2011

Demam, namun tetap menten...

Malam tadi badan mi-cah panass.. ramai kata kalo panas, mandi kan aje.. tp smpai skang mekchu x sampai hati nak mandikan dia kalo malam2 mcm tu.. kalo siang tak pe..

Pukul 4.30 pagi dia meragam.. time papa-jit nak out-station, mesti dia meragam.. dah boleh cam dah.. So, hari ni, punch card kat Klinik Dr.Dhillon.. 
 bergenang je air mata dia.. muka merah macam pakai blusher.. 

dalam sakit2 tu, gaya tetap menten.. well, itu lah mi-cah kesayangan hamba..

Kalo ada anak kecik, memang tak dapat lari dari sakit sehingga lah anak tu berusia 6-7 tahun ke atas.. Rasanya antibiotik dari susu ibu selama setahun dulu dah habis dalam badan kot.. sebab tu sekarang ni mi-cah selalu demam...

dan mekchu sangat beruntung dapat boss-boss yang amat memahami...

15 comments:

fiza said...

Get well soon mi-cah.

.::WaNiE::. said...

kesian

cepat2 baik ok

Dee said...

moga mi-cah cepat baik ye..

ratusiput said...

lalala...ciannye mi-cah demam.kalau mak ratu...demam2 ni...even dh tua bangka ni bila demam mak akan ramas daun bunga raya pastu lumur kat kepala utk tarik panas kuo.atau pun lendir lidah buaya.mmg berkesan.cuba la... :)

Softtouch [Hanim] said...

semoga mi-cah cpt sembuh yer..cuaca xmenentu skrg mek chu tulah ramai budak2 xsihat....demam2 pun gaya tetap maintain...so comels...

~~@lyci@~~ said...

alah, ciannya mi-chah... smoga cpt sembuh yer...

CaDLyNN said...

semoga mi-chah cepat sembuh ek..

YONG MURNI said...

alala...sian kat mi cah..auntie murni doakan micah cepat sembuh...insyaallah

syawalsimpsons said...

agaknyer kot mek chu..mmm...cian mi-cah...cepat sembuh ye...klo sue syawal panas mlm2..alamak mmg ubat mauk punggung la namanyer..mmmm...baru la ok

bonda dadif aka akish said...

alalal tiannye mi-cah..muge cpt baek ye..nnto leh maen same mommy..

=)

✿ etiey erywan ✿ said...

alahai siannya.. cepat baik yer sayang...

-oP_ida- said...

sian dia......

sedih plak tgk pic dia yg begenang ayaq mata tuh...=(((

mi-cah makan ubat yea...moga cepat semBuh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo mi-cah demam terkejut tengok mama chu dia nangish hari tue kot...heheheheheheh

rozana said...

bru jek mi-cah baik dmm kn..
penyakit zmn skang..mmg dh kalis ngan ubt-ubatan kn!

makdara TERdiva said...

dulu mase anak kecik2 lagi, cuti selalu abis sebab anak demam..sampai terpaksa amik Unpaid Leave..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...