@churalliya

Friday, June 17, 2011

Perpisahan itu PASTI. Kenangan itu yang ABADI

Itu adalah ayat kak jem masa majlis perpisahan dia hari tu.. ringkas tetapi amat bermakna..

Dah hampir 3 minggu kak jem mula kerja di opis baru dia.. kak jem dah naik 44 ngko.. kalo ikutkan dia jadik boss mekchu skang.. kat sini tak de kosong, makanya dia ditempatkan kat MITI, jalan duta.. hari-hari berulang alik naik bas.. nasib baik la ada bas.. kalo dia kena drive, memang lah en.laloque kena belikan kak jem papa-go satu :)

Mula-mula ketiadaan dia kat opis ni memang terasa jugak lah.. mekchu lah yg paling terasa sebab meja sebelah2 je.. ke hulu ke hilir dengan dia.. selalu pegi makan sama-sama.. main kenyit2 mata je masing2 dah paham nak gi turun makan..

taklimat apa sekali pun la, mesti duduk sebelah punya.. kalo dalam miting pun nak duduk sebelah jugak.. kalo sorang kena tanya, sorang lagi pun akan kena tanya jugak.. kalo ada kursus kat luar pun tak yah risau dapat rumet ngan sape.. otomatik je urus setia bagi kitowang ni 1 bilik..

Opismate lain pun dah paham kitowang ni dah macam kembar kat sini.. sampaikan izwan siap datang kat mekchu ucap tahniah sebab dapat naik pangkat... hahahaha.. ahkak ko ni masih 41 la dik oii.. kak jem yang naik pangkat, bukan ahkak..dia suda konpius.. hahaha...

Bila selak-selak balik folder lama kat pc ni, banyak gile gambar ngan kak jem.. selak je jumpa, selak je jumpa.. terlalu banyak kenangan kami bersama..

Program Technology Update 2010

Gambar-gambar pegi training mmg banyak.. kitowang sama-sama duduk kat operasi network ni dan memang banyak training kat luar.. dan operasi network ni ramai yang lelaki.. dulu ada kak jem, ok je kalo kena pegi training luar.. tapi lepas ni nak rumet dengan sapeeee.. uwaarghhhh....

 

Training yang paling banyak meninggalkan kenangan adalah kat genting tapi singgah makan kat restoren berputerrrr dulu.. kalo kek jem baca ni, mesti dia senyum sendiri..

mabuk lepas tengok dazzling show.. hahaha...

dan kenangan jadi Liaison Officer (LO) masa sukan isteri wakil-wakil rakyat jugak banyak yang manisss nyaa...


susah senang kami bersama.. ecehh..

 see.. pegi makan pun jalan pegang-pegang tangan...

kak jem bertukar jadi ninja turtle.. dalam keadaan bersesak-sesak tetap dapat duduk sebelah jugak...

 makan megi pun nak gather-gather..

bila nampak je camera, pantass je kitowang jalankan tanggungjawab tanpa di suruh.. hahaha..

susah nak tersenyum paling indah macam dulu lagi dah..

rasa senang sangat bekerja ngan kak jem ni.. kalo terpandang je meja kak jem yang kosong tu, selalu pujuk hati kata dia sekarang tengah bercuti kat bandung.. oh... rindunya nak minum teh tarik sama-sama.. dan paling penting lepas ni tak de sape nak lawan main wedding dash :(


mekchu bercuti masa hari last dia kat UPTM dulu.. takut menangis bila salam.. hahahaha.. harap2 kak jem baik2 je kat sana dan dapat jumpa kawan makan baru.. dia tak suka ayat sedih2, bukan pegi mana pun kan.. pegi jalan duta je.. kitowang BBM je kalo ada apa-apa..

zaimah, su kat sini kekurangan sumber rujukan dan makin tunggang langgang (dia faham la tu) #meratapinasib..

19 comments:

Nini D.. said...

bergenang air mata baca entry nih...
hebatkan "kuasa" satu persahabatan..

~aSFaLiZa~ said...

hahahha. tgu ka mekcu bila nk up entry pasal kak jem. akhirnya kan... sobsobsob

ratusiput said...

tumpang sedih gak mekchu.pasni kena sesuaikan diri dgb ketiadaan kak jem.bestnye jd dia kan..muda2 dh naik gred 44.ratu tau gred tu gaji beso je..ehhe...

nisa_perasan_cun said...

perh..sadis je sy bce nk kak sue :O

Suliana said...

ala sedihnya.. :-(

~~@lyci@~~ said...

ahkak kat sini lak tetibe sedey huhu...

sha a.s said...

ouuhh kire dekatla la ngan Sha....jln duta gak...

viruspadu said...

siyes saya sedih :(

minggu lepas saya layan gamba2 kita kat facebook

uwaaaaaaaaaaa rindunyaaaaa

kat sini tak macam sana. (maybe sbb baru kot)

sana, nak menjerit pun takde sape kisah, sini tak boleh

sini meeting kena cakap omputih hahahaha... #matikejung

rindunyaaa kat sana

rindu sue
rindu adib, lan, hazry, kaksam, senahsirap
semua2 lah

rindu hari isnin kita sama-sama gelakkan cerita maharajalawak.

rindu semua benda

kat sini, saya boleh kira berapa kali saya bercakap dan ketawa.

arghhhhhhhhhhhh rindunya korangggggggggggggggggggggggggg

fiza said...

Tumpang sedih gak maca citer mekchu nih.

JIVEBUMZ said...

alahai sedihnyaa bace entry mekchu nie.. sabar yer mana tau lepas nie rezeki mekchu plak naik pangkat dan bertemu kak jem kembali...huhuhu

Mama AA's said...

bestnye ade sahabt sejati :)

♥MAMASYAZA♥ said...

macam tu le kalo kita ikhlas dlm persahabatan

yana2605 said...

alarrr...sedih gk la baca entry nie...terasa keakraban korang..uwaannn nak tumpang nangis sama la...

Ya ALya said...

jangan la sedih2 mekchu.......mekchu masih ada kami kt alam maya ni.....

MAPPIAU said...

adussshhh kak, serius tacing dah nih *tahanairmata*.

littlehumblelynn said...

mekchu

smg tali ukhwah akan terus kukuh hdknya..doakan yg terbaik for both of you!!

InaAchik said...

ololoooo...
jgn sesedey yer mekchu syg...
jauh di mata dekat di hati...

Mimy Hamid said...

mahalnya sebuah persahabatan yang ikhlas kan...terharu aku nengok ko ngan kak jemah VP ni

mummysyafie said...

alahai..kesiannya. sedih plak baca entry ni. nor dah pernah rasa mekchu..waktu kak kim amik keputusan tuk balik tawau aritu..nor sedih tak boleh ingat.

tapi bila fikir balik..semua ni utk perubahan yang positif kiter boleh terima la kan. tapi takpe..still duduk kat seremban sama kan..wikend boleh jumpa lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...