@churalliya

Monday, July 11, 2011

Berita baik kepada pembaca BLOG yang tiada BLOG

Ini kat blog kuning oren mekchu.. Dah start dapat grapevine campaign dari nuffnang.. tapi nak copy link lagu mana taktau....

Bertindih pulak link dia tu dengan link yang mekchu buat.. bila alihkan iklan tu kat belah atas, pun sama jugak.. bertindih dengan profile mekchu pulak.. bila dapat iklan grapevine ni, dia akan jadi memanjang ke bawah. bukan ke ruang iklan tu dia akan extend sendiri? sepatutnya tak de lah bertindih.. ada sape2 nak tolong jawabkan tak?


Iklan Samsung Corby II.. lepas tu iklan Toyota Vios pulak.. tapi frust tak boleh nak share sebab tak boleh nak copy link tu dan tak boleh nak enter e-mel jugak..

Kalau nak belajar pasal grapevine ni boleh baca kat sini..

Sekarang ni perasan banyak kan iklan grapevine tu kat Skyscraper (side bar) korang.. Ok, ini tertakluk jika korang adalah pelanggan nuffnang.. kalau tak register nuffnang, memang sampai bila pun tak akan muncul iklan tu.. jangan risau, bila nampak je ada grapevine kat situ, laju-laju mekchu dah tolong share kan..

Tak paham apa itu grapevine? Tak paham nak buat macam mana untuk dapatkan iklan grapevine tu..

Kalau dah ada Skysraper (side bar) so, korang tak payah nak buat apa-apa lagi.. dah betul lah tu.. tunggu je sehinggalah muncul grapevine (macam gambar kat bawah ni) kat side bar tu.. rajin-rajin la toleh kat tepi tu kot-kot ada..


Ok, bila dah nampak gambar macam tu, ada beberapa langkah yang korang kena buat..

1. Nampak kan ada 4 icon tu? Ok, klik kat mana-mana 4 icon/platform untuk share campaign..

Sama ada nak share melalui twitter, facebook, messanger atau e-mel.. pilih lah ikut citarasa masing-masing..

2. Atau korang nak share selain dari 4 platform tadi, korang boleh klik SHARE dan copy paste link yang diberikan. Link tu unik taw, so jangan hilangkan..


3. Masukkan e-mel korang dan klik GO.. korang akan dapat emel cara-cara nak redeem earning daripada link yang korang akan share kan nanti..
 

Sila layari www.churpchurp.com/grapevine untuk maklumat lanjut.

Grapevine ni tak sama dengan iklan/campaign yang lain.. Berita baik kepada pembaca blog yang tidak mempunyai blog.. gituuu..

"Yes, it’s that easy! What’s more, sharing of the URLs is NOT limited to Nuffnangers only. Even your blog readers who are not registered with Nuffnang can also share campaigns on the Grapevine and be rewarded for doing so! See why we named it the Grapevine? Now EVERYBODY can be a social media influencer, and talk about that cool ad running on your blog! :D "


Ok, hasil yang memang tak seberapa dengan grapevine ni..

sape nak bagi.. ye tak?

TQ mr.nuffnang.. wo aii nii..

13 comments:

CuTeMiUt78 said...

oh... baru terpandang tadi masa hapdet blog kita.. tapi tak sempat nak jelajah habis2.. thanks mekchu.. info ni

sha a.s said...

gud info mekchu...tq :)

makdara TERdiva said...

kat dlm blog MDT pun baru jer masuk..

lily lotus said...

ooo gitu, tenkiu yer ;)

CaDLyNN said...

lin baru dpt sekali je ..vios punye..

adaNiff said...

nice info. thanks.. dpt 1, tp baru fhm camne nak guna. huhu..

eB ezrin said...

eB x der... hu3

JIVEBUMZ said...

bagus info nie!
boleh tambah untuk duit raya nih hehe
tq mekchu lap u

MAPPIAU said...

akak kite tak paham lagi pasal grapevine ni :((

nanti sy pm akak la yeh, tolong la ajar daku yang agak lambat mau paham ni uhuk uhuk.

Cik Wani said...

hye,,blogwlking here =)
nice info sis...

btw jom komen link kt entry wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

Just Call Me Bitt said...

owh gituw....i test klik u punya jup

Just Call Me Bitt said...

yela tak active dia dok kat belakang...

mummy_ayu said...

paham2 gak la skt2..tq!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...