@churalliya

Saturday, July 9, 2011

Kami pun nak BERSIH jugak..

Dan kami pun tidak terkecuali untuk datang opis bergotong royong perdana sempena nak lima ESSSSS..

Meja mekchu dah lapangg... patut lah selama ni rasa mcm sesak dada.. bila meja lapang, otomatik rasa dada pun lapanggg... kalau tau, dah lama buat :)

Sungguh-Sungguh Sorok Sambil Senyum.. hahaha.. lima ESSSSS ciptaan mekchu..

Nak buang rasa sayang.. rasa semua nak pakai.. sudahnya sorok-sorok-sorok.. hahaha.. tapi haruslah kena pada tempat.. kena ada skill jugak..

Kalau sebut pasal 5s ni, kalau tak compare sebelum dan selepas macam tak lengkap..

sebelum.. saje sepah-sepah-sepah sebelum amek gambar.. baru lah nampak berbeza, memang berbeza.. tak cukup sepah atas meja, bawah meja pon..

dan sudah lapang... macam megik tak? ok, kosi bawah meja tu untuk refleksi kaki.. ngee..

letak je dulu bunga tersenyum tu kat situ.. sok sok kalo kena tegur ngan orang odit, sorok kan...

lepas tu dapat makan... sorgaaaaaa...


ada banyak lagi ruang-ruang yang dah cantik kat opis ni. kalau dulu, itu lah tempat yang paling menyampah nak tengok, sekarang rasa macam nak bawak tikar bantal tido kat situ.. hehe.. nnti lah kalau sempat mekchu reveal kan.. suka sangat bila opis dah cantik..


jadi, nak bagi tau kami penjawat awam pun tidak terkecuali dari kena datang opis hari sabtu sempena hari membersih ni.. rasanya ramai yang senasib kan..

15 comments:

PUANSTOBERI said...

opis kiterang je takde 5ssssss nih. bila tah nak buat. dah rupa apa je opis skang ni. Huhu

Pstt.. mekchu nama gelaran kita sama lah cuma uruf kat gred tu je beza. Tu pun dkt2 je. ngeee :D

syawalsimpsons said...

mmm...dah sama ngan tempat sue dah...pun BERSIH..hahahha...5s gak...

CT @ Acik Na said...

Opis ct dah lama wat 5S...walhal odit 5S bulan 10 nanti.. eheehee....
My hub lak tak buleh nak wat 5S ari nih sbb ari nih ada BERSIH kat area opis dia. Esok baru dia p opis utk BERSIHkan tempat dia utk odit 5S senin ni.....

sha a.s said...

bagus..Sha still belum "5 S" kn cubicle Sha lagi...ehehe

ratusiput said...

wow mmg bersih ni...kemasssssssssssss je :)

♥MAMASYAZA♥ said...

ooo 5s ekkkk, akak dah lepas pun...lega rasanya

illafira said...

dh agak pun kerusi di bawah tu untuk per. .hehehe

Nini D.. said...

nasi ayam!!!.....

mummysyafie said...

refleksi kaki tu nor pun ada, tapi pakai kotak A4 je..hahaha

Just Call Me Bitt said...

wahhh memang betul la mcm magic...kena ambik gambar kan baru nampak keberkesanannya..hehehe

Softtouch [Hanim] said...

mmg nmpak beza seblum n selepas..lepas ni boleh buat keje ngan lapang...heeee

MAPPIAU said...

gambar yang sebelum tuh kemain tak henggat die punyer bersepah, macamkan esok luse dah tade ari nak sepah dah ahahahahaaa :P

~~@lyci@~~ said...

kat sini baru nak start huhu..

CuTeMiUt78 said...

wah.. baru nampak lapang bila berkemas ya mekchu

Mimy Hamid said...

mek chu mau tiru la refleksi kaki itu..huhuhu...terbaik la idea...mek chu audit takleh letak bunga kahhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...