@churalliya

Tuesday, July 12, 2011

Cancel Swift, Cancel Jazz juga

Kalau ada yang ingat antara wish list mekchu yang tak tertunai adalah nak tukar kereta.. banyak benda yang kena pikir kalau tukar kereta ni kan.. kalau ikutkan hati, memang nak tukar je.. tapi iman tu masih kuat.. cheewahh.. bukan iman mekchu, tapi iman papa-jit.. hahaha..

Dan kalau perasan sekarang asyik post pasal Vios je kat wall facebook.. bila tgk iklan VIOS ni kat tibi, malam tu terus termimpi-mimpi.. pas tu dia merasuk jugak kat adik ipar.. dia pun mimpi yang sama jugak.. hahaha..


Kalau korang ada terbaca pasal kereta impian mekchu (tak de impian sangat, tapi teringin la nak menjadi tuan kepadanya)  mekchu teringin nak pakai Swift atau Jazz.. kannnnnnnnnnnn....... 2-2 tu elok je kalo pompuan pakai.. tapi smpai lah sekarang impian tu mmg tertulis atas kertas aje (#sentaphatimaknak)

Lepas tu impian sudah tukar sebab lama sangat tak tertunai.. ok, kalu Swift ngan Jazz tu mahal, apa kata belikan Alza je (tapi Alza yang dah siap bikin la..hahaha)

Tapi semua-semua pun cancel lah papa.. bila dah nampak Vios G Limited & Vios TRD Sportivo ni..

papa kan dah ada altis.. beli kan lah mama vios.. pehlissssss... kata kembar (dan dan declare kembar)

ehh... nanti ada Toyota Roadshow.. sape2 yang berminat boleh lah take note tarikh-tarikh penting ni.. 
 

itu yang nak marah.. selalu orang2 kat seremban ni diabaikan.. apa ingat kitowang negeri yang paling dekat ngan KL makanya kitowang boleh diabaikan? mencik taw.. terpaksa lah pegi Bahau :)

Harga Vios baru antara RM72K - RM92K.. maklumat lanjut boleh baca di sini.. 

 maroon tu Vios G Limited.. sape tak jatuh chenta dah siap dgn 'skirt labuh'..

putih tu Vios TRD Sportivo.. sape yang suka racing sesuai lah ni.. dah siap sport rim bagai.. 

Personally, kalau pakai kereta macam ni otomatik terasa selamat dari ancaman orang yang bawak laju2 kat luar sana.. tension kan dengan mereka yang bawak macam seth tan.. tunggu lah mekchu ada ada Vios baru nnti..  hahaha.. #adahatikonon

15 comments:

sha a.s said...

Vios baru mmg lawa...stylo sket...ape pun, Sha pn mcm mekchu...suke sgt kt Jazz...dr zaman kolej duk aim..tp x dpt pn....merase bawak bibah jela skrg ni.....tu pn x slalu bwk gak lps kawen psl Cik Suami la yg duk tuka2 bwk keta dia n keta Sha..... :)

PUANSTOBERI said...

huwa... sama la 'impian' kita Mekchu.. dah la smlm ada iklan grapevine pasal keta ni kat blog. Tah BE ke iklan saja tatau la.

Tp sker sgt yg kaler purple tu.. mana nak cekau duit ah?? huhuhuhu

ratusiput said...

mari kite beramai2 berdoa utk mekchu moga impian terlaksana :) vrroommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....

lydzar said...

semoga sooner or later mimpi mekchu jadi nyata..saya ni bersyukur aje la ngn ape yang ada huhu..pakai ajela ALZA sampai anak2 bujang nnt :)

amirah said...

rasa2nya mcm dh nak tercapaiii je ni.. : )

eB ezrin said...

betol, ari2 pn raser nk tercabot jntg biler doranmg berdesup jerk kat seblah kiter... mmg SETH sunnguh la... huwaaaaaaaaaaaaa

littlehumblelynn said...

mekchu

en papa pakai vios..kalo ada masa dia baik hati,mmg dptler bwk keta dia ni..mmg vios mantapler!!compared dr kenari kita...

kan kita sama2 pakai kenari..huhuhu

MAPPIAU said...

bahau?? hahaha dokek bonar dah ngan kampung esei tu kak oiii.

ape lagi goda la papa-jit kasi malam2 pakai sheksi2 akekeke :P

Qaseh said...

hohoo..vios, like2...

Dee said...

sbb tu mekchu x dpt..sbb kalau dpt mesti bwk laju2 gak..maklumlah kereta dah power..apa barang bwk slow..hahaha..

Nini D.. said...

cantik mmg cantik Vios yang baru ni...tapi nak buat camne..TAH tetap di hati :D

mummy Darin said...

sue.. serius.. kalau ada budget lebih, trylah Volskwagen Polo.. serius paling sesuai utk perempuan dan sgt..sgt..sgt safety....

JIVEBUMZ said...

tak lama lagi la tu... macam nak dapat dah jer tah2 dah booking ape hihi

Just Call Me Bitt said...

saya kalo kete import suka tengok system...kete cenggini masalahnya memang xboleh bawa perlahan...rosak gear box..akeekkke

CikSembang said...

sambar lah jazz.. berdesup dari vios

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...