@churalliya

Tuesday, July 5, 2011

Mereka telah diukur

Kemain lagi hero-hero di hatiku tahun ni.. baju melayu siap bertempah.. kalah la mama-chu kalau macam ni..

Papa-jit teringin nak pakai baju melayu yang ada "piping".. susah kot nak carik kat kedai..

so, tahun ni try tempah kat Leads Tailor, Senawang.. 2 tahun lepas dah tempah kat Victor :)

orang-orang gomen kat n9 dia tahu lah, 2-2 tailor tu femes bila musim nak kena siapkan number 1 dress.. hehehe...

tak kose lah mak nengok gambar nih... 

sebelum sampai kedai dah ajar mi-cah suruh dia berdiri diam-diam sebab uncle nak ukur buat baju melayu surau (mmg kalau sebut je baju melayu, dia tambah 'surau' kat belakang).. layan..

suruh depa kan tangan, dia malu-malu mioww taw..

tempah baju melayu papa-jit yang siap ber"piping" kaler pink RM150.. mi-cah punya RM90.. no komen sebab bukan duit mekchu.. hak hak..

pakai baju tempah berkali ganda puas hati dari beli siap.. mcm baju melayu papa-jit tahun lepas, boleh nampak bulu dada yuuuu... awwuuuu...

Ok, tahun ni kami chopp kaler kelabu.. korang??

24 comments:

.::WaNiE::. said...

eiii Mi-cah niii geramnye tengok dia !!!

haah pakai baju tempah sedap aaa elok je terletak salunye

sha a.s said...

k.a.m.i purple!

NeenaAnuar said...

ahaha.. kelabuu kah? neena tahun lepas cam dah verangan2 nak warna kelabu gak.. tapi end up dah tershopping 4 pasang baju raya pasang siap tanpa ade sepasang pun berwarna kelabu.. yg ado... purple.. pinky.. green & white.. so tak tahu lah mana satu yg akan dipakai nanti sbb tengah tunggu en. teman beli kain baju melayu dia.. so keputusan di tangan dia lah jawabnyer nanti! ehehehe.. :D

lydzar said...

kami pun purple. Tailor adalah mak sendiri :)

Pepel BoNda AmaNi said...

green apple....lalalalalaa en dedi amani tiap2 tahun tempah...*baru tahun ke-3 nak sambut raya sama2 pun..kekekek*

mummy_ayu said...

wah..dah gie tempah baju dah.. :-)

miloais said...

comel micah!

iols konpem lah tahun ni beli baju dah siap utk my kids!
hik hik hik

mrs puex said...

tema raye kite samela mek chu..

kelabu:D

Farra Dhelina said...

wah dh siap ukur!

uwaaa tak plh lagi kaler...

Nini D.. said...

cokelat kita taun nih......

~~@lyci@~~ said...

tempah baju anak kalah rege tempah baju makk nokk...

amirah said...

hahaha..tempah mmng puas ati..

~najwa~ said...

wohh..bestnya dah tempah baju raya untuk anak... best!! best!!!

N a d i a said...

amboih.. dah sesiap g mengukur baju raya tu. jeles jeles.



anyway mekchu,

thanks drop by dan jenguk² blog.. =)

rATu kEBaYA said...

mek chu...

tahun ni kita serupalah.. warna kelabu..

MAPPIAU said...

hahahaa mi-cah super cumel okeh amik ukur cenggitu.

alaaa tahun ni blur lagi la nak pikir kaler ape, tau2 la kan kalau pilihan warne kene memenuhi citarasa kulit papairfan!

*waaaagilerkentangkutuklakisendiri* hahahaha :P

JIVEBUMZ said...

kami tak tau lagi kaler apa huhu

♥MiZz-siHa♥ said...

blom choop color lg la....hehehe

iBu ZulFaQar RayYaN said...

salam ziarah.
kedai tempah baju papa-jit samala dengan saya tempah utk hubby.
tapi saya tak tempah utk anak saya.
:)

MaMa CyDa said...

hubby Mama pun mmg selalu hantar kat victor. family dia mmg dr kecik dh biasa ngan victor. selalu gak lalu kat leads tailor nih. kalo takde piping yg biasa jek tuh bleh dpt rega sama cam victor tak? huhuhuh

Just Call Me Bitt said...

maroon kotttt...tak tahu la sebab kes catuan sebab banyak wedding penting hehehe

Hilda said...

Alamak!!!!!!sama warna la ......

mummysyafie said...

kaler pink ke? kalau wawan mesti dier suka. mi cahhhh..zip soar terbuka ke?

Softtouch [Hanim] said...

samalah kita warna kelabu mek chu...hehehehe

baju melayu suami sy dah siap dah..tp belum amik lagi...bj kami je tgh tempah skrg, belum siap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...