@churalliya

Tuesday, July 5, 2011

Dilema Birthday Party mi-cah

Terasa macam kehilangan mood pulak nak sambut birthday mi-cah tahun ni.. mungkin sebab 4 hari lepas birthday mi-cah nanti, bibik dah kena balik surabaya.. jadi mood bersedih la konon-konon..

AaaAaaAaaaa... tak nak la cerita pasal bibik nak balik indon.. nanti mekchu susah hati.. ini lah akibat kalo dah terlalu sayangkan bibik :((

Makanya mood adalah tersangat malas nak buat preparation untuk birthday mi-cah.. lebih kurang 2 minggu je lagi.. kesian ko wahai anak.. alah, mama-chu dulu kecik-kecik tak de pon party-party ni semua.. sihat je sampai ke besar.. hahaha.. mengharapkan bulan jatuh ke riba yang gebu je laaa.. boleh? macam tahun lepas..

Boleh pulak termasuk blog Razzle Dazzle Party.. cisss.. macam mana boleh klik agaknya.. bila dah terklik tu, ternampak lah macam2 jenis party dia dia dah organize.. sungguh luar biasa.. cantik-cantik sangat.. dan bermula lah fasa berangan mekchu..

Lil Bird's Nest

 Enchantes Arabian Night


Strawberry Shortcake
 

Construction
 

A Carnival Circus
 

hadoii hadoii hadoi.. (ko nak hadoii banyak-banyak kali pun sila kan....)

Sambil dalam hati kalo proposed ngan papa-jit harus di tolak sebulat suara.. dgn ayat standard dia "tak yah la... dorang tu semua kaya.. boleh laaaa" betul tak papa? kan kan..

Tadi ada BBM ngan mona.. tya preparation birthday anak2 bujang dia hari tu.. dia dah bagi idea kat mekchu.. sedikit belanja, tapi kena gagah perkasa atau lebihkan belanja, tapi boleh duduk sambil goyang kaki..

Uols ada idea tak?

Ada jugak yang buat kuih kodok cicah sardin je ni.. :) Mi-cah kan kecik lagi, buat yang grand-grand pun bukan dia boleh ingat (sampai bila lah nak pakai alasan tu erkkk)

24 comments:

-oP_ida- said...

heheheheh...........
mamachu...KUIH kodok cicah sadin sedap gak tuh..unik sangat...ekekekek
xmuak woooo....sesilap lenguh ketiak mengoreNg.......

mamachu....yg party konstruction tuh cam besh jaa ngan MI-CHAH.....^__^

sha a.s said...

mekchu, kalau betul nk jimat bajet, bwt kt kfc sudah..... :)

mummy_ayu said...

wah..sudah busy plan for buzzday party micah...jgn lupa ajak yer...
:-)

MAPPIAU said...

uhuk uhuk same la kite kak oii, besday irfan yang dah lepas hari tuh pun sampai la ni haa buntu lagi tak tau nak buat cemane huhuuhu. Nasib baek la irfan tak pandai tuntut lagi hahaha

eh cop cop menu cekodok??? huisshh jangan lupe ajak esei sodap tuh. pastu ade pulak buah buahan tempatan (durian) waaaaa ngancem ko

eh tetibe demand menu pulak hahahaha :P

*aci jer kalo mekcu nak komen kat shoutbox hehehee

Pepel BoNda AmaNi said...

sedap tue cekodok cicah sadin....jangan lupa jemput na...kompom sampai punya.....sebab nak makan sadin..:P...
baru dok borak2 ngan member opis tadi...nak buat besday amani lepas raya nie...kekekekek

JIVEBUMZ said...

kalo nak jimat mekchu masak sendiri jer buat untuk tiga beranak sudah hihi

tp kan syok jugak buat bufday party macam dalam gambar2 tu kan.. ekekeke nie hasutan nih

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wahwah..
mi-cah nk celebrate besday upenyer..
sy suke design yg construction tu, kek die pn chantek.. =)
neway, epi besday in advanced dear!!!

bonda dadif aka akish said...

wohooo...mmg cun betoi deco2 dia tuh....lagi2 kek contustion dia tuh...walahh unik!!

sempoi owhhh cekodok cicah sarden...pon sodap jugek..

=)

fiza said...

Memang hadoiii byk kali lah klo bab bday anak nih. Mcm² nak fikir. Iman duku buat kat McD jer ☺☺

CaDLyNN said...

bday mi-chah nak dekat...
wah...wat simple2 je mekchu...as long as die dpt jumpe kawan2 die..happy main sampai penat..okla tu..lin pon nak wat bday party anak buah 9th ni...anak buah lin nak kek kale pink! hahaha

Suliana said...

kak, bday anakanda sy masa umur 1 tahun dan 2 tahun dulu, dapat approval bapak dia pun dah syukur alhamdulillah.. haha.. bapaknya ala2 kuno gitu, "bday2 apa ni? mak ayah dia tak de ajar bday dulu.." huhu.. tapi, ibu nya buat jugak la kan, kenangan tu!! tgk deco parti orang cantik cam ni, telan air liur jela.. :-p

miloais said...

buat ikut kemampuan makchu
kemampuan poket dan kemampuan diri
tapi kalo nak senang dan lebih dari mampu
guna pakai lah khidmat party organizer!

Nini D.. said...

jamu aje karipap dgn air sirap..tambah pulak resepi cekodok dgn sambal sardin...kompem terangkat!!

MaMa CyDa said...

jgn lupo jomput den yo ... nak join makan cekodok cicah sambal sardin ^_^

Ilhamny.com said...

lnda tetiap taun buat..tp buat ngan budget ciput jek.. buat kat nursery jek..beli kek sebijik, pastu buat goodies pack utk kengkwn dia suma...

ratusiput said...

kalau nk buat ikut konsep cmni ratu kena tunggu ade duit tak pakai.hehehe...tp ble je mekchu nk buat....kena buat preparation awal la...kalau slepuk mmg demam.

Eri-chan said...

nak grand2 kan sen takde...kalau camtu i bg cdgn next time tiap2 bulan simpan duit 20-30 sebulan utk party...sampailah ke tarikhnya..huhu

Just Call Me Bitt said...

cuba godek2 category iskandar & ismeth event ada la benda2 yg boleh buat sendirik...tapi yg pentingkan mekchu jgn membazir...budak2 sokakk jek balloon...cari la helium balloon at least bila tetamu balik boleh kasi sebagai gift utk tetamu :) tapi kadang2 bila saya kurang budget balloon biasa pon dah memadai utk mereka...janji mereka sokakkkk hehe

Chik Att said...

kita dulu2 tak ada sapa pun sambut birthday .....

mummysyafie said...

penin gak setiap kali nak celebrate birthday ni yer. nor pun takde idea mekchu..tapi why not cuba "superhero". kalau theme ni senang sikit nak buat.

makdara TERdiva said...

errr

ini nak buat party mi-cah or party mekchu nih???

agagagaga :P

♥MiZz-siHa♥ said...

sedap tu cekodok cicah sardin...hehe

Softtouch [Hanim] said...

kalu duit byk boleh lah upah org je mekchu atau buat kat kfc ke mc d ke...atau kalu micah dah sek senang sikit buat kat sekolah jer...:)

mama adaman said...

mekcu. wani baru je lepas besday adam.. buat sendiri jer..jimat... paper beg design sendiri..makan2 pun sama mintak mertua buat pulut kuning mintak mymom buat laksa... then i buat kek sendiri..letih tapi enjoy coz hasil tangan sendiri
mekcu kan creative kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...