@churalliya

Wednesday, July 20, 2011

Touch Up..

Masa untuk touch-up rumah.. kasik pakai bedak skit, lipstik skit, mascara skit.. biar sedap mata memandang...

Dah lama sangat dibiarkan togel dan bOogel tanpa secalit warna pun kecuali ada sikit kesan contengan mi-cah kat belakang pintu, dalam bilik (:

Ke arah persediaan nak masuk rumah baru (declare rumah baru la walau pun dah nak masuk 3thn umur rumah tu)


Mekchu pilih kaler ni untuk living hall, sekali dengan dining hall.. sebab ruang rumah tu bercantum antara living hall ngan dining hall dia.. so, sekali kan sajork..

Untuk kitchen pulak, pun amek salah satu kaler kat atas tu jugak..  sebab dapur dah penuh ngan kitchen cabinet dan tiles sampai separuh dinding kan.. nampak dinding sikit je pon...

Cadangkan itu kaler untuk master bedroom.. tapi cam tak sesuai pulak dengan wordrobe kitowang.. so, masterbedroom terpaksa di hold dulu.. dan sedang mencari yang sesuai la ni.. korang ada idea tak kaler yang best untuk masterbedroom?

Kaler kat atas tu mekchu amek dari Nippon Paint, Color Trends 2011.. Lepas tu rasanya nak amek idea dari Jotun untuk pilih kaler masterbedroom tu.. eh, korang pernah tgk tak Jotun punya? sempoi dok adaaaa... bleh drag & drop color.. shukeee...

Tapi kat dalam belum start lagi.. mula kat luar dulu..

Ok, itu al-kisah mekchu yang pilih2 kaler untuk cat belah dalam.. kaler kat luar adalah di bawah tanggungjawab papa-jit.. dan kaler pilihan ada kaitan dengan oren.. shukeee jugak....

Kat luar kerja tambah batu-batu yang bijik tu dah siap.. apa ke nama dia erk? dah tutup longkang kecik kat belah tepi yang tak tahu apa fungsi dia tu.. nampak besar skit rumah..

 masa buat kerja-kerja tambah kat depan tu.. skang dah siap.. lega part itu..

skang baru start undercoat (gitu ke spelling?) kat luar.. jangan pandang pokok2 mekchu tu.. pandang lah org yg tgh cat tu.. 

 
nasib baik tak sental pagar yang dah berlumut tu.. papa-jit ni bukan nak bg tau nak cat pagar.. tiba-tiba je suruh pilih cat.. konon2 seprise la tu erkkk....

Orang lain dah lama tinggal kat rumah sendiri kan.. kami ni je yang masih tinggal dengan mak.. rumah dah ada, tapi tak tinggal sana demi tanggungjawab kepada emak.. beruntung lah parents korang yang masih sihat.. mak mekchu tu selalu sakit2 dan bertambah risau sejak ketiadaan arwah abah sebagai peneman hidup dia..

Terus berbakti kepada emak selagi dia masih ada.. tetapi dalam masa yang sama keinginan dalam hidup perlu dipenuhi jugak.. Semoga Dia terus memudahkan segalanya.. InsyaAllah..

15 comments:

SYANI said...

Earth kaler memang sesuai untuk living room. Kasi ruang nampak lapang & luas

mama tims said...

cantek umah..nak dtg blh?..

zaidah said...

besar pahalanyer mek chu berbakti ngan mak....

Fieza79 said...

owhh best nya nak pindah masuk umah...hee teringat zaman masuk rumah sendiri..xcited bukan main..!

-oP_ida- said...

xsabaq tgg siap sume cat...
mesti chantik laah...

mekchu ikon MULUT tuh comeL laa..ajar blew camna nak bikin =)

littlehumblelynn said...

cantik betul rumah :-)

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya bila ada umah sendiri....masih menaruh harapan nak ada rumah sendiri jugak....

xpa mekchu..berbakti dengan orang tua kita besaq pahala dan balasan nya..insya-allah...

Nini D.. said...

InsyaAllah..Amin

eB ezrin said...

AMINNNNNNNNNN :)

JIVEBUMZ said...

bestnya ada rumah sendiri kan boleh cat cat kan..

syoknyaaa

MaMa CyDa said...

uishhh mama mmg failed bab kaler² dinding rumah nih ^_^

bestnya ader rumah sendri. kami nih tah biler tah gaknya .. anak dah 2, umah sewa nih pun dah penuh ngan barang dah ... huhuhuh

fiza said...

Cantik pilihan kaler.

Btul tu, bernakti selagi mak masih ada.

Qaseh said...

seronok kan dpt make up rumah sendiri...hati pun puas kann

Bitt (double IS) said...

ya aminn....

mekchu, masterbedroom pakai wallpaper la...cuba usha2 blog kawan saya ni http://kimmyky.com/ mana tau ada yg berkenan...perghhh iklan blog kawan la pulak...akakakkkkaa ampunn yer mekchu...akakakka

MAPPIAU said...

mudahan segalenye dipermudahkan kak :).

Nanti rumah dah siap cantek jemput esei yo hihihi. Kalau tak siap lagi buat2 la lupe nak jemput akekekeke :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...