@churalliya

Wednesday, August 3, 2011

Puding Trifle ku yang pertama

Rasanya papa-jit bangga dengan binik dia ni.. hahaha..

Oooo... noti ehh korang nak tgk puding aii.. mesti dalam hati "alaaaa.. konpem tak menggiurkan kalo mekchu yang buat".. aiman tak kisah.. janji aiman puas hati..

Semestinya tak mampu menandingi puding neena gonjeng.. dia mmg chef di dapur, sedangkan mekchu chef di meja makan sajork.. hahahaha...

Dan inilah hasil pertama air tangan mekchu..

tgk rupa pun dah comot erkk.. hahaha...

potong sikit je dulu.. nak simpan sampai hujung bulan puasa.. jimat (:

korang nak tau, mekchu berdebar tau masa papa-jit nak ngap semalam.. hahahaha.. sbb puding2 macam ni memang bukan makanan dia.. 1st try pulak tu.. bila tanya sedap ke tak, dia senyum je... dan tak tambah lagi.. dalam hati, mungkin dia dah kenyang kot.. apakah?

hanya lumix.. ahkak tak de dslr untuk menggiurkan korang...

mekchu teringin sampai tahap terasa-rasa kat saluran tekak masa rasa tahun lepas.. tiba-tiba teringat dan terus gugel.. memang bulan puasa ni keje menggugel resepi je kan.. tapi dia macam lain sikit kat layer bawah tu.. tak letak swiss roll, tapi macam puding jagung gitu.. memang mengahadap.. separuh bekas mekchu baham sorang-sorang..

nak cuba yang macam ni pulak.. atau sape2 yg baik hati tlg bungkuskan utk mekchu?

sape yg kenal mekchu dia mmg tau lah mekchu ni tak suka memasak.. so for the 1st try, good job mama-chu walau pun dikategorikan menu orang pemalas oleh mereka yang dah amatur.. clap clap (puji diri sendiri je nok........)

22 comments:

Shu Shinju said...

sedapnye mekchu... terbentuk elok je mekchu wat..shu wat aritu terlampau lembut... hancur2.. tapi, sedap kot...hihihi...

amirah said...

kiranya mek chu rajin jugak ler mencuba..heh

PUANSTOBERI said...

tepek resepi pleasee.... nati ai nak buat jugak. hihihikksss. :D

rara pinkmafia said...

huaaa sedapnya...

sha a.s said...

malas malas pn nmpk sedap...xpe, air tgn isteri selalu nya membanggakan kn?!

~~@lyci@~~ said...

huwaaaa.. menggiurkan.. kalau letak dlm bekas kaca lagi bole buat org terliur..

Nini D.. said...

tahniah mekchu!!

shaza said...

nampak mengiurkan.. tekak tengah payau2 ni memang suka makan benda yang manis.. tapi malasnya nak buat.. mekchu buatkan boleh??

littlehumblelynn said...

tgh2 lapar ni..nampak sumer yummy!!!

syawalsimpsons said...

kire terrer gak ni...nampak lapisanyer...sue buat..atas je cun...lapisan..alahai

Bitt (double IS) said...

wahh malas2 pon jadikk ape...bravo2

ceywie said...

cantik dan kemas trifle mekchu ni. ok la tu. pas ni blh buat puding lain lak :)

NeenaAnuar said...

A big clap for your Mekchu!! bravo! nampak memang cantikkss dan menjadik sangat your trifle tuu.. walaupun percubaan yg pertama.. so lepas nie leh buat lagi kan.. ehehe..

Shu: awk punyer lembik2 tu mungkin tak cukup tepung castard and terlebih air kot.. takpe... leh cuba lagi lepas nie.. and janji rasa sedap! :D

Pepel BoNda AmaNi said...

wah semua dah pakat cuba buat dah trifle xleh jadi nie..kena tunjuk bakat gak nie...

MAPPIAU said...

hamboiiii niat..nak menggiurkan orang yeh. ingat pesan boboi niat tak baik jangan dibuat kan kan kan? hahahahahahaha tetibe boboi :P.

MAPPIAU said...

okeh yang ni komen ikhlas pulak. alaaa kak kalau niat akak masak tu memang untuk keluarga terchenta cemane pun akan jadi sedap jugak okeh.

Saye cakap dari pengalaman sebab saye pun bukan spesis terer masak gak tsk tsk tsk.


ok ok la cobaan untuk menggiurkan tuh nampaknye berjaye okeh sebab esei dan kecur ayaq liur dah ni nengok warne trifle tuh huhuhu mengancem!!

miloais said...

lama dah tak buat puding trifle ni...
balik karang ke... nak buat lah...
makan time berbuka sedap banget kan???
nak plak sejuk2 tu....

♥MAMASYAZA♥ said...

merahnye mak ngah, mesti sedap ni

Ya ALya said...

tahniah mekchu....berjaya gak masak dengna jayanyer.......

ratusiput said...

tepuk tangan utk mekchu...percubaan pertama yg sgt bagus tau mekchu..kena slalu berlatih...ratu pun tak geti masak.10 kali nk masak 10 kali dok tgk respi...hihihi...

Mimy Hamid said...

sudah pernah kucuba dulu..dan ternyata sedapp

Kakibuku said...

Tak payah pakai dslr my friend..gmbr bihun sup dh pun msk in Trend kan...yg penting buat apa2 kna full passion..insyaAllah selebihnya menyusul..kalau Ada dslr..tp amik pic x comel pn sia2 jek...
Tp pudding tu nti puan dtg seremban..wajib buat tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...