@churalliya

Tuesday, August 9, 2011

Sekarang kena awal

1st time tukar waktu keje WP1 (7.30am - 4.30pm). tak pernah-pernah sejak 10 tahun bekerja.. saje nak merasa datang keje awal dan balik awal..

Minggu lepas je dah berapa kali merah.. Sudahnya, amek keputusan mekap je kat opis..

pagi-pagi tak ramai kot yang nampak hantumekchu datang opis.. hahaha..

haaa ngko... jimat sikit masa...

Tukar lah masa keje pukul berapa sekali pon, tetap keluar rumah 30 minit sebelum.. pas tu tetap terkejar-kejar lampu isyarat.. konon2 bulan puasa ni tak nak tido lepas sahur.. ada lah beberapa kali je berjaya tak tido (buat trifle katanyaa, menggosok pun iye jugak).. selebihnya lu pikirlah sendiri.. hahaha.. kes terlelap..

Teringat masa keje kat HeiTech.. kalo sampai pukul 8.30pagi, boleh balik pukul 5.30ptg.. kalo sampai pukul 8.42pagi, boleh balik pukul 5.42ptg.. haa begitu.... janji cukup 9 jam bekerja.. kan best....

19 comments:

syawalsimpsons said...

xpe.....walau x make up...ttp cun

AKO @ retna said...

kat somban pun jam juga ek bulan2 pose ni?

miloais said...

kena keluar awal lah mekchu...

iols sokmo keluar rumah pukul 6:45... tu pun kiranya dah lewat jugak.. dan selalunya sampai ofis 7:10 ....

Pepel BoNda AmaNi said...

dulu mekchu keja HEITECH USJ KEWAJIPAN nyek...oooo dulu bonda amani keja dalam bangunan HEITECH tue jugak..tapi co lain la..bukan HEITECH nyer co...

chekpid said...

eh...nampak macam tumbler biru la atas meja tu...wink!!!

amirah said...

waa...bestnya kalo fleksibel gitu kan..takdela terkejar2 pepagi mcm nalk terbarai semua..

JIVEBUMZ said...

sapa yg amek gambo mekchu tu? kelasss ko

alah mekchu lepas sahur jangan tido la terus siap2 pi keja sambung tidoq kat opis pulak hehe

Suliana said...

sama la kita, sanggup tukar wp 1, tak tido lepas sahur, terus pegi keje. hehe..

lydzar said...

saya pulak, kalau dh tak sempat mekap kt umah. kt opis pon takdek dah nk mekap2..biar je muka natural beauty wakakakak!! beauty lah sangat kan hihihih

Mimy Hamid said...

gomen ada stail punch card lagi kan...hehe..TM pun stail heitech..masuk 8.30 leh balik 5.30...masuk kul 9 balik la ko kul 6

Dee said...

dee sejak 2 menjak ni pun lewat..tu naik cab..rugi2..masuk jam 9..smpi opis 9 lebih..balik tetap 4.30..hehehe..

PUANSTOBERI said...

huwaa..syok ah leh opt masuk awal.
kiterang kat sini PnP tak bleh pilih yg masuk awal tu. Seme wajib balik kul 5. huhu.

* nauzalurun said...

skang ni dh jd masuk kul 9++ (ada ++ tau)..balik kul 530 sharp...hahaha kelas x kelas

MaMa CyDa said...

bestnya balik kul 4.30. thn lepas mama balik kul 4.30 tp thn nih kena balik kul 5 plak gara2 waktu kerja kami dah bertukar. 1st day pose balik keje, jem dr roundabout istana smpilah ke senawang. haru tul .... pasnih pakat ikut jln lain plak nak ke senawang huhuhuhuhu

ratusiput said...

mak oi awal gak tu.ngantuk kan.tp ratu kalau tak keje pun kena bangun awal sbb ank skolah...

illafira said...

Kalo dr Kajang ke Putrajaya kuar 1/2 jam sebelum waktu punch alamatnya mmg tak dpt laa.. jem jem jem.. trk sgt...

Ya ALya said...

ya gak yg selamat,dr umah kul 6.45,sampai tmpat keja kul 7,yola kt kpg ni mana la ada jem.....street je jalan2,lagi nak masuk jalan ke tempat keja,memang lengang je jalan.....

kalu jem kawasan ya,mahu kena awal2 gak terjah.....

apa2pun mekchu totap cantik......

CaDLyNN said...

mekchu...takyah make up pon tape...natural beauty gitu..ahaks!

lin py waktu keje flexi..ehehe..kalau datang lambat..balikla lambat..ganti janji cukup 8 jam :)

~~@lyci@~~ said...

nasib umah den dokek ngan opis haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...