@churalliya

Friday, October 21, 2011

#1 Alycia::Ini Smua MEKCHU Punya Pasal...

Tiba lah masa untuk mengumumkan pemenang Contest @ Mekchu yang pertama (bukan pemenang di tempat pertama, tapi pemenang yang pertama)... 

Pemenang pertama (bukan di tempat pertama - harus kena ulang beberapa kali takut ada yang tersalah anggap) adalah daripada si comel alycia (http://myalycia.blogspot.com/2011/10/ini-smua-mekchu-punya-pasal.html)
klik banner tu jika berminat...
dateline : 20.10.2011

hahaha... mesti Mekchu saspen baca tajuk entry tu kan... baik jawab iye Mekchu, kalau tak kang acik majuk kang... langsung tak nak join contest ni...

sebenarnya entry ini direka khas semata-mata untuk menjoinkan diri dengan Contest@Mekchu tu... dah dia kata letak jer la tajuk apa-apa, janji ada Mekchu... acik pun lotak la tajuk camtu... ada brannn ... 

ok ok... straight to the point la... kena buat entry 2 muka surat ni wei... pengsannnn... tapi Matase Sutera punye pasal... acik layan...

Apa pandangan korang mengenai seorang gadis ayu yang bernama mekchu?

opppp... oppp... tajuk pun dah bikin panas... bukan gadis yer... mak gadis, silap taip tu haha... actually to be honest Alycia memang tak lah kenal sangat dengan Mekchu... hanya perkenalan di blog, terus bertentang mata... dari mata, boleh bergurau senda... suka tengok Mekchu posing di blog ala-ala iklan Colgate tu... siyessss, memang Mekchu posing suka buat iklan Colgate... tak caya jom tengok.. 


kan kan... suka tengok Mekchu buat iklan colgate tu.... kalau korang tak kenal Mekchu, mesti akan nampak dari jauh akan kata... ishhh, macam sombong jer dia... tak pun ish, macam garang jer... tapi smua tu tidak... itu hanya luaran jer... sebetulnya Mekchu seorang yang peramah... friendly... Alycia berkesempatan berjumpa Mekchu 2 kali... dan dua-dua kali tu rasa macam dah lama kenal... padahal setakat kenal kat blog jer... eh, ni  ayat betul yer.. bukan nak bodek-bodek yer (sila bagi extra mark kat sini haha)...

-- inilah buktinya kami boleh berbual.. bertepuk-tampar, berposing sama... tengok, buat iklan colgate lagi --

 Apa yang best@tak best mengenai blog kuning oren ni?

Yang best nya blog Mekchu ni sebab blog ni blog santai.... cerita pasal Mekchu, citer pasal Michah, citer pasal Papa-Jit... smua berkisar tentang family kecik ni... gaya pun santai-santai jer... takdelah menggunakan tatabahasa yang berat-berat... ayat macam orang nak sit exam SPM... smua santai... dan syabas jugak kat blog kuning oren ni  sebab telah berjaya menjadi pilihan dalam Blog Pilihan Intrend... memang kagum... 

-- inilah buktinya... kagum kan... hmmm, dalam ati ada can dapat ekxtra mark ni haha --

Alycia pernah buat entry pasal blog Mekchu kat Intrend tu kat sini...


Yang tak bestnya... kenapa Mekchu pilih blog ni kaler oren.. ce ambik biru ke.. merah nya makngah ker.. sebab dulu Alycia cadang nak buat kaler blog Alycia = oren.. pastu Mekchu dah buat, terus terpendam hasrat di hati.. terus buat kaler putih bersih huhu... bersih tu = frust la.... frustt tawwww...

Entry macam mana yang korang suka/layan kat blog mekchu?

Alycia suka layan entry pasal family kecik Mekchu... kalau hari-hari Mekchu citer pasal michah ker, papajit ker, mekchu pun takpe... wa layannn... sebab kita yang dah jadi mama gojes ni, bila baca blog berkisar family orang lain... rasa seronok sangat.... sambil baca tu, mesti teringat kat anak sendiri... mesti teringat kat laki sendiri... 

pastu akhir entry tu buat lah ayat....
tetiba semalam....

lagi wa suka... sebab pastu boleh sambung dengan ayat sendiri... hahaha (larikkkk)... sebenarnya rasa nak lempang-lempang aje pipi sendiri... sebab tak suka tawwww tertanya-tanya sendiri apa jadi pastu huhu...

 Cadangan untuk tambah baik blog kuning oren

Cadangannya Alycia maybe lepas ni Mekchu akan lebih rajin buat contets/GA... yelah kan, baru besttt... hari-hari masuk blog Mekchu ada Contest/GA... rasa hari-hari nak dapat hadiah... boleh meramaikan lagi kawan-kawan... boleh menglamerkan lagi blog oren ni.. kelas kau jahhh..

 Kenapa korang nak menang voucher RM50 dari Matase Sutera 

memang siyes la Alycia cakap... dari hari ke hari Mekchu tu macam saje jer tau kasi hati ni terbakar... asyik tayangkan jer baju batik Matase Sutera tu... bikin hati wa panas... bikin hati wa mau cepat-cepat siapkan draf entry ni pastu cepat-cepat tekan butang publish... panas ni... panas... mana tau nanti dapat duduk sama rendah, berdiri sama tinggi dengan Mekchu pakai Baju Matase Sutera nanti... kelas kannn.... barulah dapat tayang rama-rama besar kat dada haha...

kalaulah dapat baucer RM 50 tu, bolehlah nanti beli 1 Matase Sutera buat topup... tak sabar pulak rasanya nak tunggu bonus bulan 12 ni... ngeh ngeh ngeh...

eh, manalah tau kot ada rezeki nanti kan... Alycia nak yang ni lah... tuwittt, dah cop dulu... memang malam-malam terbayang jer baju tu huhuhu...

Ok dah siappp... fuhhhhh, berpeluh den mengarang entry ni...
harap-harap ada peluang cerah untuk memang contest ni hehe...
amin amin amin..

Tahniah zura... Semoga voucher RM50 tu nanti dapat beli baju sutera hitam munge-munge pink tu.. baju tu mmg saiz ko tu.. dah pakai, sila tayang pada mekchu ok :) tapi ingat, kalau sama-sama berdiri pun mekchu tetap masih tinggi.. hahahaha...

Entry yang sangat ikhlas mekchu rasa.. dan sangat setuju dengan pendapat dan komen yang diberikan.. zura memang dari dulu selalu buat entry khas untuk mekchu.. jadi bila keluar contest mcm ni, mmg makanan dia lah... sekali lagi, tahniah zura a.k.a alycia.. mwahhhh kiri... mwaahhh kanan...  

Senyum sampai ke malam lah ye.. mentang-mentang blog dah berwajah baru, di tambah pulak dengan berita kemenangan ini, bertambah-tambah meleret lah senyum tuh... again, congrate my fren :)

Ada lagi 2 pemenang yang bakal diumumkan pada bila-bila masa :) Boleh je nak announce sekarang, tapi tak debar lah kan... 
 

5 comments:

Alycia said...

alahai... mmg senyum meleret ni haha.. xsangka... tima kasih pada smua yg sudi sokong.. haha, bajet cam retis lak i ;)

.::WaNiE::. said...

tahniah alycia ! hihihihi

Bitt (double IS) said...

wahhhh congratulations!!!

Arissa said...

1 down, 2 to go....huhu

mummy_ayu said...

congrats alycia!! dah agak dah leh memang tu.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...