@churalliya

Monday, October 24, 2011

Progress deko bilik anak

"Apa crita dengan deko bilik anak ko? Dah siap ke?"
"Kenapa dengan bilik anak aku?"
"Kan janji hari tu kata nak share.."
"oOoooooOooo bulat.. ada ehh?"

Sebelum dikatakan tidak menepati janji, cepat2 gi amek camera dan snappo bilik anak yang tak seberapa itu..

Sebelum raya hari tu dah cat bilik.. Biru tu awan, hijau tu rumput.. usah di tanya kenapa jalan raya tu tinggi sangat.. hahaha itu kena tanya papa-jit.. dia yang lukis ikut sedap..


Pas tu baru-baru ni dapat bbm dari papa-jit..


"Papa ingat nak buat macam ni la kat bilik najmi nanti"
"................"~ berfikir

Macam pernah ku lihat jalan raya tinggi itu, sebijik macam bilik mi-cah.. dan train tu juga teramatlah ku kenal, sebijik macam sticker yang beli online yang tak tertampal lagi tuuu... gilerr ahh.. sehati sejiwa sangat.. entah siapa lah orang tu kann... konpem dia seorang yang gojes jugak :)

Selepas bertafakur beberapa kektika... tiba-tiba terus sedar diri..

Cisssss.. itu bilik anak ngkolah  mekchu.. papa-jit senyap2 gi tampal.. hahahahaha tipah tertipuuuu... dia suka taw permainkan perasaan dari jauh..


Pernah tengok ketapi jalan atas jalan raya? tak pernah kannnnn.....

Gi kedai DIY baru2 ni dan terus berkenan dengan munge-munge tu.. nak tampal kat rumput :)

Jadi lah mi-cah oii.. setakat itu je dulu deko bilik anak.. katil, lemari, tv semua belum beli pun lagi.. akan menyusul selepas dapat bonus (kot) atau tunggu bila betul-betul muktamad nak tinggal kat rumah ni nanti..

20 comments:

mama tisya said...

wah bilik mi-cah ada train jln atas jlnraya..best2..deco skit2

amiey lee said...

hahaha mek chu..comelll le... tuk bilik anak2 kena warna gini kan..kta tak wat apa2 lagi..tgu sarah & ashraf besar sikit n biar dia pilih sendiri apa dia nk dlm bilik tu..

PUANSTOBERI said...

cute la munge munge cinte itu..ai pun nak carik gak lah nati. hihi :D

ratusiput said...

samala mekchu bilik anak kite kale dia cuma ratu kale gelap...takpe slow2...lgpun mekchu lom permanent nk dok situ nanti berhabuk je perabot.ratu yg dah dok lama ni pun 3 tahun jugak nk siapkan satu bilik.bis laki bkn ank dato kan.ehehe..

Mimy Hamid said...

berseri bilik micah...pasni konpom tak mo tido dengan mama papa..bilik sendiri lag best woooooooo

InaAchik said...

hahahahaa... ko ni kenapa makin hari makin sengal hah?

#papajit tu bleh tahan kreatif jugak yer...

mummy_ayu said...

nie yg buat tak sabar nak deco2 bilik Ian & Iris gak nie.. :-)

*SiRibenMerah said...

wow.. comelnya ada picas tuh..
ai likeeeeee..

lydzar said...

bestnya mi-cah, mama dh deco bilik dia. HMs ni semua masih menumpang bilik mama. itu pon tak berdeco hahahaha

Aleyn said...

Cantiklah train tu....terkenan lak ...bilik my boy pun blum deco lagi ni....

Ya ALya said...

perlahan2 kumpul....t mesti siap bilik mi chah tu.....

Daddy Ziyyad said...

lawa decoration tu..simple..

Saya & wife dah beli alat2 nak buat deco bilik anak..tapi sampai sekarang tak buat lagi kerja2 deco...ekekekeke

CaDLyNN said...

comel betul bilik michah!

Nad @ MamaZakwan said...

lain dr yg lain..
ketapi atas jalan raya ;)
gud job papa jit!
jgn tetibe micah tanye suda...hehe

Nad @ MamaZakwan said...

lain dr yg lain..
ketapi atas jalan raya ;)
gud job papa jit!
jgn tetibe micah tanye suda...hehe

mummysyafie said...

comel..comel..kreatif papajit..

littlehumblelynn said...

mekchu

comellah..kalo anak lelaki mcm2 benda leh fikir nak wat..perempuan ni..rasa mcm idea terhad..selain bunga..selain princess...alahai..bosannya :(

Softtouch [Hanim] said...

cntik n comel deko bilik najmi..ni bila ada perabot mesti meletop bilik micah...mesti cun...

Bitt (double IS) said...

huhuhuhu nice n kretip ok...ismeth yg tanya tadi mana jln keretapi hahaha terus i baca sebab tadi dok suap2kan dia makan sempat tengok2 jek..hahahhahaa

QASEHNYA RANIA said...

simple....janji da biru...
seyes mekchu,mula2 buka blog ni td tgk pic mi-cah ingt kan bb girl upenya boy...tipah tertipu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...