@churalliya

Friday, November 4, 2011

Sepetang di Waterfront

Sampai je meow meow terus jalan2 kat depan hotel carik nasik ayam penyet :) Kelaparan.. tp baru je melantak nasi beriyani atas kapal terbang.. mana pegi nasi beriyani tu?
 
 dlm teksi.. kiri kanan beg.. well, macam tak kenal mekchu korang ni kan...

Stay di Habour View dan menapak je la nak ke waterfront tu.. sampai pun dah petang, dah nak gelap.. masing-masing tak berlengah lepas campak beg kat bilik terus keluar.. sbb tau ini sahaja masa yang kami ada nak berjalan.. bila dah start bengkel, kena fokus, fokus dan fokus.. (harap2 boss baca ayat last tu)

 awan nano-nano-nano-nano-nano-oooooo

bersama awan nano-nano

nak buat gaya larian awan nano tapi malew-malew kuching :)

mekchu panggil mereka ni JK (jejaka kanan) haha sbb 2-2 adalah org kanan kat opis..

Kali ni merasa naik sampan nak seberang sungai.. dulu pegi mi-cah kecik lagi.. tak berani nak bawak dia naik sampan tu.. tp serius cuak masa naik.. bila duduk tak balance kiri & kanan, rasa macam nak tenggelam jek..

punya lah tak sabar nak bayar kat atok tu.. 5 kupang sajok. tp atok tu tak layan :(

Mekchu tak bleh la bila tengok org tua bekerja cari nafkah.. terbayang kalo itu bapa atau ibu kita.. rasa mcm nak suruh atok tu balik dan gantikan tempat dia mendayung..

buang terbiat atas sampan

sampai je seberang, perkara pertama adalah menunaikan bayaran tambang sampan.. tp atok tu relek2 aje mcm tak nak terima.. puas pulak hulur betul depan dia.. kita ni kesian ni, tp dia relek-relek aje.. 

Ke kedai kek lapis Dayang Salhah lah kita.. dulu kemain besar kawasan kedai tu..skang kena lalu sambil tarik napas kempiskan perut sbb laluan dia yg agak sempit..

semua pun rasa, semua pun tak menepati citarasa tekak.. sudahnya bakul tu kosong je.. agaknya dah set mind nak makan ayam penyet dari awal lagi.. 

tambahan pulak pegi dgn tokeh mama's choc (tiada dlm gmbr).. mmg pakar lah dlm merasa kek lapis nih. terpengaruh bila tokeh kata tak sedap.. bagus jugak tuh :)

sudahnya selapis je.. asal ado.. 

dulu ada gambar ngan papa-jit & mi-cah kat sini.. tp kali ni sorang2 yoo...

Lepas tu terus carik nasi ayam penyet dan nom nom nom... tidak syak lagi..

 "legaaaaaaa" kata perut :)

lari semua ikan bila mekchu datang..

ehhh ehhh.. dengan atok ni lagik laaaa...

Lepas je ke seberang, terus balik bilik nak kejar #sofiyya.. cepat gelap kan kat sana.. pukul 7 dah macam 9 malam..

Tido awal sbb esoknya seharian (membawa semalaman) berbengkel..

Fuhhhhh, sambil jadik nurse (mi-cah demam) sambil update entry. Itu yang jadi senapas je bila baca.. masih tak sempat nak jenguk blog kawan-kawan..

12 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

bestnyee jenjalan..mekchu..baju kite same.. :P

eB ezrin said...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA dari tlf :)

amiey lee said...

wahhh mekchu smpat ke kuching ye....heeee suka nye teringt g sana dulu

yang lawak masa naik smpan tu..sarah nangis sbb takut naik siap dia peluk kta hahahaha lawakkkk

tapi memang besttt

Mimy Hamid said...

mekchu keje dalam jalan ni nampaknya...kedai kek lapis dayang salhah tu mmg femes kann...rasa sedap lg tak

Lynn Hamzah said...

suka lynn tgk mek chu la...comey n ayu jer...apa rahsia...

MaMa CyDa said...

gomen nih ujung2 tahun mmg suke wat kursus kan? Cam mama nih selalu gak kena tggl. Tp sebaik mggu nih dpt ikot skali abahnya pegi meeting kat cherating,(miting pon buat jejauh kan?) ebendo kami anakbranak dok dlm bilik jek .... huhuhuhuh

Alycia said...

mmg skrg musim demam kan.. adam punn..

Anonymous said...

akk....g ler miera kek lapis bagi saya sedap lagi dari dayang salhah tapi skrg tak tau ler sebb dah tak guna mentega tettttttt.....nasi ayam penyet sedap yang RJ nasi ayam penyet..... ^_^

therosputih said...

wah...sampai ke meow2 je ke...bila la mekchu nak dtg bintulu nih...hehe

Eri-chan said...

50sen je? murah...

mummysyafie said...

sempat gak naik pak tambang yer mekchu. dulu sekali naik 20sen je

SURIA AMANDA said...

jom pi Sarawak awal bulan depan..hehehe...pi sana last year..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...