@churalliya

Friday, November 11, 2011

Topspot, Kuching bukan Topshop :)

Asyik tersalah cakap aje.. hari tu nama hotel four point, mekchu cakap four square.. pas tu tmpat makan topspot mekchu cakap topshop.. sukatimaklahnak...

Senahsirap komen kat fb kata suruh gi makan kat topspot.. laju2 tanya orang2 sarawak kat mana.. kebetulan bengkel hari ke-2 habis awal sikit berbanding hari pertama.. awal pun dalam pukul 7 jugak sampai hotel..

Sekali lagi, skill campak-campak barang dan siap laju-laju diperlukan.. Rupanya sekangkang beruk je dari Habour View tu.. cuma tonggek sikit la kena naik bukit :)

Orang-orang sarawak advice soh gi makan kat kedai no.25.. kamik sik faham kenapa kitak suruh makan sana..

kat sini makanan disahkan halal..

copppp nak jaga meja.. JK (jejaka kanan) yang pegi pilih lauk.. lauk apa pun redha..

ramai nye orang.. mekchu suka kalo ramai macam ni, sebab konpem makanan memang sedap-sedap..

dan makanan nya... ya ampunnnn.. memang sah orang yang order tu sedang dalam kelaparan.. 

Ikan 2 ekor, sotong berkulit lagi, ketam beso2 lagi, sayur midin (betul ke nor?), udang, ikan lagik masak asam kari.. Ada lagi 3-4 lauk yang belum sampai.. tapi tak boleh nak tunggu lagik dah.. baca doa terus ngappppp.....

sekali dengan SUK Pahang.. 

Masa nak bayar memang berdebar... bajet sorang RM40 ke RM50.. tapi korang nak tau bape? Hanya RM124.50 untuk 5 orang makan dengan hidangan lauk pauk yang super duper banyak.. terbaeeeekkk wokkkk..

Kitak sayang kamik (ke terbalik?)

seafoodnya adalah fresh from aquarium..

adik beradik dory kot.. banyak lah seafood yang tak pernah jumpa sebelum nih.. 

Lepas melantak, saje ikut jalan jauh nak balik hotel.. kasik excersice gunakan balik lelemak yang telah terbentuk tadi..

dapat kawan baru.. iza dari SUK Pahang..

Jalan-jalan kat sekitar depan-depan waterfront tu aje.. nak sampai sana entah bila lagik kan..

ermm.. ada pun gambar bertiga.. mekchu bersama JK :) kalo sape yang layan entry sebelum-sebelum ni, boleh tahu kot ini bengkel apa..

Teringat ada gambar lambungkan mi-cah kat tugu kucing ni.. elok je telinga kucing tu kat kepala mi-cah - macam mickey mouse.. nanti lah kalo jumpa mekchu letak gambar tuh..

frust tak boleh upload gambar kat fb malam tu.. baru nak tayang ngan korang gambar makanan tau.. kena restart bekberi baru ok.. hetchu!!

Jalan-jalan menghirup udara Sarawak sambil melepaskan tekanan di kepala dan juga di perut.. hahaha.. tak perasan dah jauh. Lepas tu menyesal sebab penat okeh nak menapak balik semula ke hotel..

17 comments:

CaDLyNN said...

seafooddddd...sedapnye!

Shiela Latif said...

Seronoknya entah bila lah leh makan angin kat sana jugak :)

~najwa~ said...

apsal murah sangat?? huu~

MaMa CyDa said...

banyaknya lauk!!! adehhh terliurlah ... huhuh

lydzar said...

murah jugak ye makan seafood kt sarawak tu. kalau sini kompom ratus2222...

Suhaimi Salleh said...

kedai aling sedap di topspot tue kedai ABC..kedai lain tak sedap..next time try pi kedai ABC..butter prawn dia terbaek!

Eri-chan said...

murahnya!!!!...eh tak mkn lobster ke?

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

uiks ikan ape biru2 tu.. ikan nemo ke???

Mimy Hamid said...

eh baru tau sarawak pun ada tmpt murah seafood ek...tengkiu mekchu info ni...nnt nak gi swak next dah leh tau

faiz said...

jom follow blog saya ni juga jomwayangku.blogspot.com

e.l.i.z.@ said...

sana senang dh seafood, tu psl murah kot kan

QASEHNYA RANIA said...

memang murah ....:)

MAPPIAU said...

vah! lame dah perut daku tak berjimba2 makan bebanyak cenggini tau *yang hari2 makan tu tak kire la yek :p*

Nini D.. said...

bila la nak sampai kat sana nih..

Xana Razak said...

kamek syg kitak ...huhuhu

Bitt (double IS) said...

memang ok la sea food kat situ kannnn....berpatutan...so kalo i pergi buleh budget2 berdasarkan menu mekchu tuh

ILynn Virgobiru said...

ktrg pun pg seafood gakk...and tersgtlah murahhhh.kire2 blk dlm 20 hengget sorg.
sarawak ni bole pg lagi ni...ehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...