@churalliya

Friday, December 16, 2011

Jusco S2 JCARD Day - apa yang ko shoppingkan tadi?

Dah plan baekkkkkk punya nak layan diri kat Jusco.. 12.15 tajam call papa-jit dengan niat nak mintak izin pegi sana.. dah angkat beg baru nak mintak izin.. buatnya dia tak bagi cane? Jarang lah dia tak bagi.. lagi dia suka adalah.. "Selamat aku tak yah teman binik shopping"~ ayat dalam hati papa-jit.

Lain pulak jadinya.. call nak mintak izin aje.. tp kena buli pulak hantar dia balik rumah seremban dulu nak amek kereta dia.. papa-jit baru sampai dari Johor malam tadi. Naik keta pejabat dan tak sempat nak amek kereta dia kat rumah seremban tu..

So, agak potong tang corner jugak la.. elok bleh sampai Jusco pukul 12.30, terus sampai pukul 1.15.. grrrrrrrrr... tak pe, suami punya pasal.. jangan engkar..

Umpama perempuan meroyan bila semua pun SALE.. tak plan nak beli apa, tapi macam biasa lah gunakan pendekatan "beli kalau ada yang menarik". sampai2 je kaki ni melangkah ke Kids section dulu.. macam ada magnet.. aduhaiii.. anak jugak yang didahulukan..

Lepas tu baru teringat nak beri penghargaan untuk diri sendiri.. untuk suami tak tahu nak beli apa.. lagi pun dia tak kisah pon..

orang meremik macam ulat ta!k.. mekchu pegi sorang2.. kalau pegi berkawan pun konpem kat dalam tu bawak diri sorang2 jugak kan.. 

tu aje yang menarik di hati.. tetap barang anak jugak yang banyak.. mekchu nye henbeg luar hitam dalam pink tu aje.. 

Dah... tak yah belek lama2 sangat nak carik henbeg brand apa.. Carlo Rino je. RM94 lepas diskaun 70%. Boleh la buat basahan pegi keje. kalo nak bersopak lepas ni pun tak ralat.. 

Skang tengah gile henbeg tali panjang.. dah lama tak pakai henbeg kepit bawah ketiak :)

Dan tiba part yang paling best nak cerita kat sini.. Semua benda tadi tu dibayar menggunakan voucher hasil kemenangan papa-jit menebas tidak lama dulu.. dan selebihnya bayar pakai duit sendiri.. dan biasalah kan, kalo ada JCard Day ni setiap pembelian RM100 ke atas akan dapat voucher RM10.. yaaribbbaaa..

Jadi, ini lah hasilnya selepas membayar..

Dapat lagi voucher RM60... 

Ini lah dinamakan perbelanjaan yang bijak.. tak gitewwwww (sila sebut gitewwaw dengan cara tayang gigi dulu dan moncongkan sikit mulut ke depan). Selamat mencuba! Hahahaha..

15 comments:

amirah said...

bestnyaaa..terapi paling best ni...

Nad @ MamaZakwan said...

hahahahaha...!
ayat bawah skali takleh tahan la mekchu
lenguh mulut nak buat ghupe tu.. =p
hehheeh
banyak membeli tu...syok je saya nengok, huhu!

MaMa CyDa said...

hahahaha nyaris mama tak pergi JJ tadik. Memula member dah menyimpang nak ke JJ, tp biler member sorg lagik ingatkan yg harinih ader jcard sale, terus dia laju jek signal masuk kiri, paking kat Tesco. malas nak redah org ramai kat JJ tuh nya pasallah nih. Patutlah aman jek gi Tesco tetime jumaat tadik. rerupanya semua nya dah ke JJ hikhikhikhik

ratusiput said...

wow...mmg kelasssss giteeeeeewwwwwwwwwwwww (ikut cam mekchu ajar...) ehehe...penjimatan berganda.eh brand MIKI tu mmg ratu ske bli baju utk anak2.cantik.rega pun ok kalau takde sale...cute mute.ehehe.CR 90 hengget jewwwwwwww?????iskkkkk nak lah jugaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

CaDLyNN said...

bestnye shoppinggggggg....lin p mid tadi..tpi mood kedaung..beli 1 je baju keje..huhu

CaDLyNN said...

bestnye shoppinggggggg....lin p mid tadi..tpi mood kedaung..beli 1 je baju keje..huhu

Lady Rina said...

seronoknya shopping.....tk sabar nk shopping next week..:)

chekpid said...

macam tak percaya je barang ko satu, yg lain2 utk anak..tapi, percaya jugaklah...tp musykil jugak pun ader..tapi...tapi...tapiii....

QASEHNYA RANIA said...

pengutip voucher yg tegar ...=)
hhhiii..terimakasih kerana menyokong Aeon....

Dee said...

tak berapa gemar shopping masa jcard day..sosak dan poning pala..hahaha...

Em's Family said...

perkara paling menggembirakan kaum hawa hehe and u did it fantastically hehe

Mimy Hamid said...

yeszaaaa mekchu give me 5 ....ku suka jcard jugak berlaloi dapat voucher..jom serbu next week ada lagi jcard kat KL

Emy Omar said...

Banyak hasil borongan Mekchu tu...kami pun sama,kalau SALE sure anak2 diutamakan..hihihihi

Softtouch [Hanim] said...

wa bestnya soping.....

tp mmg betullah mekchu kalu p soping mall tmpat anak yg pg dulu...

Bitt (double IS) said...

perghhh selalunya kalao bab anak2 punya memag tertarik dan menarik kan kan kannn ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...