@churalliya

Monday, May 14, 2012

Hari Ibu cara kami

Tak pernah plan, jauh sekali celebrate hari2 macam ni.. Cukup sekadar dapat melepak kat rumah sendiri anak beranak pun dah cukup best. Sebab bukan senang nak dapat masa2 terindah macam tu.. Rumah seremban tu dah macam hotel 5 bintang di hati kami.. Cuma tak check-in kat henfon je sebab khuatir si penjahat dapat menghidu hotel kami itu.. ohh perasan.. hahahaha..

Dipendekkan cerita pagi tu, roti canai, nasi lemak daun pisang, mee hoon sup dan mee kari dah terhidang atas meja (tp masih dlm plastik). Memang stok makanan sampai petang kekdahnya.. sebab bahan mentah dan hidupan laut semua dah dicampak dalam tong sampah..

Tak ingat pun hari tu hari ibu. Sebab dia tak de tarikh yang tetap, cuma setiap Ahad minggu ke-2 Mei kan.. Jadi, mendapatlah nak mengingat kalo dah macam tu.. Tahu pun bila baca status kawan2 yang check in merata-rata restoran best2 dan dapat hadiah pun best2..

Tiba2 nampak suami kesayangan membawa sebaldi air yang baunya amat ku rindu.. yessss itu bau pencuci lantai kegemaran sewaktu dulu.. dan dia memulakan operasi.. bermula dari master bedroom membawa ke seluruh pelosok rumah dan di luar rumah juga..

Ini memang amat jarang berlaku.. Mungkin sekali dalam tempoh 6 bulan.. Jadi, untuk itu mekchu abadikan dalam blog ini untuk kenangan masa depan..

 
dari dalam rumah....

ada orang cakap muka papa-jit masam sebab kena mop rumah.. hahaha.. bukan masam, tapi serius kot


membawa ke bahagian belakang rumah..

dan seterusnya depan rumah.. 

Perasan setiap gambar didatangkan sekali dengan pembantu setia?

Sila kagum sebab mekchu tak habis2 kagum dengan papa-jit.. sebenarnya dah 'proposed' dia sejak 2 bulan lepas suruh mop dalam rumah.. tp tak sangka pulak dapat pakej sekali dengan luar rumah.. ye lah, sejak kena kuarantin dari buat kerja-kerja berat ni kan.. kalo tidak, memang tugas utama mekchu kalo balik rumah seremban..

Habis tu apa kerja isteri?

Dia duduk tengok propaganza, lepas tu sambung apa saja FBI dan seterusnya Mania..


Tektik letak tangan kat perut macam tu biasanya mekchu buat kalau kena turun bukak pintu gate.. hahahaha bila dah tarik hand brake je, cepat2 letak tangan macam tu sambil gosok2 sikit.. konpem tak payah turun!!

Jadi kalo orang tanya...
"dapat hadiah apa Hari Ibu?"
"rumah yang berkilat bebas dari habuk. Hadiah dari suami yang sangat ekonomi disamping berbaloi-baloi" ~ehh panjang pulak jawapan dia

Jadi, apa cerita Hari Ibu korang pulak?

15 comments:

*azni* said...

wahhh,terbaek la tektik mekchu..boleh tiru nih..haha..xde hadiah apa2 pon..hubby just wish "selamat hari ibu"..itu pon dah cukup bermakna,mcm dapat emas sekilo..haha..

azzey said...

ibu yg bahagia tu namanya..:)

CaDLyNN said...

wah...rajennye papajit :)
untung mekchu..ekekeke..
kemain pegang perut ye..tektik sgt~! :p

syawalsimpsons said...

terbaik la mekchu kena kuarintin jaa dari keje berat...sue samo jaa preggy atau x...semua kena buat ..kakakak...

hadiah sempena hari ibu..jawapannyer..tarak..kakakkaka

Sari Yusa Ibrahim said...

bertuahnya badan Mek Chu, hehe

mummy_ayu said...

sama la.....tak celebrate apa2 pun..

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh bestnya rumah bersih dah berkilat

Aini said...

Rajin nye najmi... Comel sungguh =)

Nini D.. said...

hadiah hari ibu dari somi saya adalah ...nnti kita cerita dalam sms..sila pastikan mekchu sms teman utk tau jawapannya.... :)

Mimy Hamid said...

best nya hadiah hari ibu ko beb...suami kemas umah terbaik la...layan tv tanpa bersalah la..hihihi...hadiah hari ibu aku adalah FAYEL...pertama kali jadi ibu beb

Alycia said...

tektik pegang perut tu mmg wajib diamalkan kan hehe...

slamat hari ibu.. aku dh celebrate kat bagan lalang... aummmm ;)

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. sgt2 beruntung mekchu dpt hadiah hari ibu.. pakej lengkap lagi tu.. papa jit ibarat suami mithali gitu... :D selamat hari ibu mekchu

Bitt (double IS) said...

selamat hari ibu mekchu!

owhhh kalau preggy memang syok sebab hari2 hari ibu tau...hahahhahha rindu saat itu

NeenaAnuar said...

hehehe.. terbaekk!! btw cute giler gambar yg lastttt sekali tuh! :D

QasehnyaRania said...

pasti mekchu akan merindui saat2 ini ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...