@churalliya

Friday, May 11, 2012

Operasi menambah koleksi baju mengandung

Ya, mekchu dah semakin lebar.. 

Ni masa kat V-Mum, the Mines. nak top up baju uniform.. suka pulak dengan design baju maternity kat sana.. sangat trendy walau pun harga ada yang mencekik..

Dulu keje kat MAMPU, tetiap minggu bawak balik sepasang baju dari Modernmum, alamanda.. tapi baru-baru ni pegi sana dah ntah apa2 design nya.. tak best langsung.. kat branch midvalley pun dah tak best..

Ok, jom tengok mekchu yang claim kata dah lebar tu..
 

Lebar lah dari biasa.. ye tak? paling terasa part punggung lah.. kain baju kurung memang dah tak boleh kancing.. mati kan zip aje.. pas tu lipat.. itu yang senteng mcm pompuan nak pegi sawah je tu.. itu lah, siapa suruh tempah baju ngam2 badan..

Pilih blouse yang buy 1 free 1.. itu yang paling ok rasanya.. Beli satu RM145.90. Beli 2 pun sama harga jugak sebab dapat 50%.

"baju macam apron ni ok tak pa?"
Geleng ~ papa-jit
Saje je nak test taste dia.. hehehehe..

Sedang sibuk fitting beberapa helai baju..

Sementara itu...

Budak kecik ni yang paling sibuk keluar masuk fitting room.. dia kagum tengok mama dia pakai baju cantik kot..

terus tangkap dia dan cepat2 amek gambar.. 

Try baju lain, beli baju lain.. itu standard kan.. So inilah beberapa helai untuk top up mengandung kali nih...

baju tu boleh dipakai dengan 2 cara.. sama ada dengan cardigan atau dengan inner.. inner dia dah ada dan memang sempoi sebab separuh je.. hahahaha... ehh gelak pulak dia.. sebab kalau pakai inner semata memang nak tergelak.. hahahaha.. pakai je inner kena cepat2 pakai blouse.. hahaha.. malew sendiri kot..

Sebenarnya dah tak sabar nak pakai baju uniform ni.. tapi bila pakai alahaiiiiiii mengandung ke ko nih? bila pakai baju kurung pulak dah seksa sangat nampaknya..

Buat masa ni, BERTAHAN!!!

19 comments:

Bitt (double IS) said...

akekekekeke pakai jek mekchu sebab dah mengandung pon kannn...akekekkeke mesti comel dan cun sangat...

InaAchik said...

tu la kamu... org suh sit up pagi2 taknak... suh minum teh org kg pon degil... kan dah boncit!
*saje cam wak2 x percaya kamu sdg pregnant! :p

syawalsimpsons said...

yot2 kiter lebey kurang jaa,...kikikik

♥ Elin ♥ said...

SERONOK!!rasa nak pregnant balik...tp amani x mintak adik lagi lah..hihihiihih

:)

Nina K's Luviee said...

modermom tu kalau time kita tak pregnant baju cantik2 jer...tp bila kita pregnant desing yg tak cun jer kuar...hampes kan...tp utk pengetahuan mekchu nina dr yg firts lagi memang pilih v-mom la...design byk yg cun

Cikpuan rara said...

rara pon nk cr baju preggy lg weekend ni.dh xleh pakai baju kurung dh.

Mimy Hamid said...

part paling aku suka kalau pregnant.,.melaram baju buncit..hihihi lawa lawa uolsss...iskk 2 tahun lagi ni nak pregnant lg..sabarrr

*azni* said...

beli jgn tak beli kak...

mummy_ayu said...

dah start dah shopping baju uniform...sekarang baju preggy banyak choice..cantik2 plak tu

eda_ej said...

sonok tgk mekchu soping2 baju pregnant.. hehehe..

Chekpid said...

ko pakai jew. aku dulu macam tu jugak. bukan sebab eksited hover perut kecik naaaaak jugak pakai uniform tu, tapi memang sosak napas sosak dada pakai baju kurung sebab kain tu sesak lagi menyesakkan. aku xsuka plak pakai baju maternity..suka lagi cari baju biasa yg laaagi banyak pilihan & pada masa yg sama, org ngandung pun boleh pakai jugerkkk...

micah semakin hensem laaaaa....pakkal untie xde anak dares

CT @ Acik Na said...

bertambah manis mekchu smenjak dua menjak ni.... :)

Nad @ MamaZakwan said...

ala, rase nak ngandung lagi la mekchu, hikhikhik =p

hepi wiken! :)

Emy Omar said...

Makin comel mekchu bila jadi preggy mommy ni

ain dzaya said...

akak, muka da berubah pulak segak pregnant nie...aura baby da masuk :*

lily lotus said...

sonok soping baju pregnant ni. yerlah bukan selalu dapat hihihi

NeenaAnuar said...

baju yg warna hijau tuh cam nampak menarik jerr.. nanti dah pakai post gambo keh! :D

ch@ said...

ala mekchu pakai apa pun still comel. kita sampai ke sudah, baju kurung sahaja.last baju kurung warna pink, lepas tu bersalin. baju tu pun beli siap besar sikit saiznya. hahaa.

QasehnyaRania said...

mesti mi-cah yg snap pic mekchu kan..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...