@churalliya

Wednesday, June 13, 2012

Shopping dengan voucher sangat wallaweiii

Suka sebab berpeluang berlagak maca orang kaya.. walau pun sebenarnya kayap kan... Siapa tak suka bila nampak je yang menarik, terus campak masuk dalam bakul.. tak yah keluar duit sesengggg pungg....

Kalau lah detik itu boleh dilakukan berulang-ulang-ulang-ulang kali kan best....

pompuan yang selalu berangan nak jadi kaya tengah kira kepingan voucher.. hahaha entah berapa kali kira ntah.. 

lebar kan mekchu... dah nampak kembang semangkuk.. lepas tu pinggan, lepas tu besen dan lepas tu arghhhhh tidakkkkk...

nin diaaaaaaa.... mak shukeeee..

Hasil tabungan mekchu 3 keping aje.. papa-jit yang sumbangkan 5 keping.. so, total dia darab lah sendiri..

Ok, itu adalah treats point dari credit card Visa Petronas Gold Maybank kami.. berbaloi-baloi bukan? 9500 points bleh redeem RM50 sogo voucher.. opsss bukan nak promote CC kat sini tau..

Lepas dah puas buat kipas muka, terus turun tingkat 4 dan 2 jam jugak mekchu kat level tu sahaja.. semua pelosok survey dan bila dah penuh bakul dan tak larat nak angkat, baru call papa-jit (sbnarnya nak suruh dia top-up kan jugak). Mekchu tak suka kalau tgh pilih2 barang ada orang ikut sama.. Kalau dgn papa-jit ni senang, mmg dia dah faham sangat. Dia pegi lah mana2 dulu.. main game ke, baca paper sambil cap teh dulu ke.. karang dah setel mesti bini dia call punya..

8 keping voucher selamat di tingkat 4 dan siap kena swipe credit card lagi.. bijak tak panggil suami dulu sebelum bayar?

Itu belum tingkat-tingkat seterusnya... Sogo kan sekarang tengah ada Summer Sale.. kira sale jenis yang berbaloi jugak laaa..

Itu baru hasil di tingkat 4.. ohh dia lah banker merangkap buldozer ku.. hewhewhew... 

Yang kagum nya, mekchu siiiiikit pun tak penat.. rasanya stamina sama macam lee chong wei hari tu :)

Tapi kami tak cakap dengan nenek labu yang kami pegi beli barang2 baby.. orang tua2 ni nanti dia bising sebab awal lagi kan.. kitorang bawak masuk barang2 kat dlm rumah secara rahasia.. hahahaha..

serius segar bugar bila tgk baju kaler pink.. banyak kali jugak cuba istigfar jangan ikutkan nafsu.. itu aje yang pink dan lain2 tu masih mengekalkan kaler putih..

Dah nekad tak nak beli baju baby lagi.. mi-cah punya dulu pun elok lagi.. lepas ni tunggu hadiah dari kawan2 aje.. hahahaha tak senonoh..

Dan baju raya mi-cah pun dah siap beli.. cuma baju melayu dia je yang belom.. mekchu tahun ni tak dpt nak melaram sangat nampaknya.. sedddihhhh..

Mekchu punya kepuasan shopping semalam terbawak-bawak sampai atas katil.. punya lah payah nak tido sebab asyik terngiang-ngiang lagu SO-GO.. hahahaha demmit!!
 

17 comments:

POSH76 said...

shopping camni mmg berbaloi baloi

PUANSTOBERI said...

kiut lah..pinky pinky soma... :)

*azni* said...

parah ni smpai terngiang2 lagu sogo..haha..smpai bila sale tu mekchu?

syawalsimpsons said...

samo la ngan den ni haaa...tak leh melaram sangat kan raya tahun ni...kikikiki....fuyooo dah beli baju pink2 gitu..nak 1...tapi kena kawal nafsu ni gak nak rembat pink walaupun tangan ni dah 2, 3X gatai tangan dok belek2 pink ni..kikikikiki

Nad @ MamaZN said...

waaa...
syoknye! :)

amirah said...

pernah nengok kat astro ada citer extremely couponing tak mekchu? (eh, ye ke nama dia). dasat sungguh sume guna coupon sampai takyah bayar! padehal brg bertroli2...alaaa...ibu2 peknen lawa je..comel tau! hik hik..memang kes naya la kalau lagu sogo terngiang2.nmpk gaya kena cr keje kat sana..hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

mmg parah kalo pegi sogo

watyz said...

wa.. suka nye kaler pink. tp kite xde rezeki lagik. hr tu pon memborong kat sogo gak. berbaloi2 sbb dh lepas bj raya anak2... :)

-iLLa- said...

wah mekchu..gegurl ya..bestnyaaaa..

SURIA AMANDA said...

huh...rugi x sign up SOGO member la..harus buat sesuatu ni...kaler pink?baby girl la tuh...best woooo...

littlehumblelynn said...

Best!!!!!
Lgk2 kalo freeeeeeee

CaDLyNN said...

tgh ade sale ek mekchu? hurmmm....ni nk pi terjah ni

JIVEBUMZ said...

bestnya soping baju baby.. eh nak soping jugak la.. agak2 sale kat SO-GO tu smpi biler yer mekchu??

Bitt (doubleIS) said...

perghh mengigau SO GO u...kembang2 pon cute perrr nanti kuncup punya tu...

fiza said...

Syoknya soping pakai kupon.

lily lotus said...

yerlah mak lily pun sama. marah betul kalau beli barang baby awal2, huhuhu

QasehnyaRania said...

pink kaler...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...