@churalliya

Monday, July 30, 2012

10 Ramadhan ~ baru ada 1 masakan

Ngeh ngeh ngeh.. (gelak sambil bahu ternaik-naik sedikit ke atas)

Ok lah 2 jenis sebenarnya.. tapi 1 lagi tu cekodok tepung je tanpa pasangan masa kat pilah hari tu.. tanpa pasangan makna dia tak masak sekali dengan sardin sebagai regu baik dia.. kira tak dapat markah penuh disitu.. so disqualified!

Memperkenalkan cheese sosej roll bersalut oat ala canggung.. hahahahaha...


Nak buat sosej roll aje pon.. tapi siap print resepi sekali dgn gambar step by step.. siap kena gelak ngan opismate.. hahaha.. pas tu resepi cakap salut dengan bread crump.. cemas bila tak jumpa kat kedai..

Belasah tukar bread crump kepada oat dan tambah cheese.. nak tengok apa jadi.. sekali bila potong meleleh cheese dia.. tersangat lah bangga.. hahaha.. tepuk la sikit..

Ehhhh... ada yang nak mintak resepi ke?

Hari-hari balik rumah mak dah siap masak main dish.. Tak kan nak masak lagi kan.. tak elok membazir.. So, just tambah sikit2 aje sebagai sampingan.. I love u mak :D

Sampai rumah pun selalunya dah pukul 6.30 petang.. mandi, solat semua dah pukul 7.. masa untuk #devajudikinabalu la pulok..

Sementara tu, jom tengok apa kerja 2 beranak nih.. sila tutup mata sebelah ok..


Sampai sekarang mekchu teringin sangat nak naik kereta tu.. special sebab dia bleh gerak sendiri.. tak sabar pulak nak tunggu baby keluar.. ^_^

13 comments:

CaDLyNN said...

mekchu bile sekali die masak..wow! meh sini resepi..nak try jugakkk

SURIA AMANDA said...

nk resepi jugak....x kira nak jugak..

Nazirah Azeman said...

resipi plis.......

kete tuh mmg org dewasa pun blh naik sekali eh mekchu?

mamyharraz said...

bagilah resepi mek-chu ku sayang..kita pun terliur tgk lelehan cheese tu ;)

Qaseh Suhaida said...

tergugat iman tgk cheese yg melelah tuuu..perut pun terus berbunyi minta di isi hu huu

syawalsimpsons said...

kete syawal yang tecik sue dah naik dah mekchu ngan peyot2 ni..kakkaka..syawal muka semacam je ibu dier naik kete dier....kasi la resepi maa...1 geng la kiter bila nak buat print resepi bagai...kakakkak...

p/s : jemah G tgk mlm ni kat tesco kajang....tapi tesco seremban 2 pon ado...kikikiki...jemah G tgk dolu tau...

mikamusz said...

Sue

tumpang iklan.
http://fronte-shoppe-online.blogspot.com/

Tgk baju kanak - kanak perempuan di sini ye..

amirah said...

ui...canggihnya resepi mekchu...eh, ikhlas ni....diri sendiri pun tak pernah masak gituu

Nad @ MamaZN said...

mekchu ni special..
jarang2 masak
tapi bile nak masak tu
bleh transform mende tu jadik bertambah sedap
tu la special nye mekchu ni, hehhe

meh resipi meh.. =p

watyz said...

selalu wat x letak cheese. lepas ni try letak cheese lak. nk tgk meleh x. hehhe... so yummy!!!

QasehnyaRania said...

selalu buat letak serbuk roti je..hehexda la lelehan cheesetu..bak mai respi, boleh?

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

nk try wat gak la..
cam menarik gak tu.. heheh

-cinta soFiaSafiya- said...

sis, sekali pandnag pic.... dady micah ni dh macam amar dejavuuuu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...